VILKI pisze: ↑pn maja 25, 2020 5:20 pm
może faktycznie wstrzymamy się z tą nową listą skoro kubulek został dyrektorem trójki ? jest nadzieja
myślisz, że ta władza wycofa się z oskarżeń i zapowiedzianego audytu?
mieli czas na przeprosiny. czy jakoś reagowali na olejne wypowiedzenia?
MN nie wróci i lp3 też.
ale ok, możemy poczekać na rozwój. do piątku? miesiąc? dwa?
------------------
wkleje to co napisałem wcześniej
ciut mojego usystematyzowania.
konwicki1980 pisze: ↑pn maja 25, 2020 12:28 pm
Ogólnie nie lubię zmian i popierałbym kontynuowanie tego, co było bez zbędnych udziwnień.
dokładnie. pewne zasady i reguły możemy zaadoptować 1 do 1 bez komplikacji.
im prościej tym lepiej
1. top30 + poczekalnia (tak ja lp3)
2. zgłaszane propozycje wszystkie przechodzą do zestawu do głosowania (nie ma co dublować top nowości)
3. wszelka dowolność w propozycjach do głosowania
4. skupiłbym się na singlach, inne utwory chętnie w dalszym etapie promocji wydawnictwa
temik3 pisze: ↑pn maja 25, 2020 9:47 am
4. Tak samo myślę, ktoś kto wybiera swoją nowość powinien mieć możliwość wybrania dowolnego utworu z płyty.
gorzej jeśli w jednym tygodniu (po premierze albumu)
jedna osoba nominuje singiel promocyjny, ktoś inny najlepszą piosenkę jego zdaniem.
która piosenka będzie miała pierwszeństwo? obie będą w zestawie?
5. zacznijmy od 1 lub 2 piosenki za tydzień
6. 6miesięcy. choć jest to luźne podejście
7. 8 tygodni w zestawie do głosowania, aby zaistnieć w top30+20poczelania
7. ok, bez limitu (choć do tej kwestii można wrócić za jakis czas gdyby sie okazało, że większości będzie przeszkadzała długowieczność)
8. ok, bez limitu (choć do tej kwestii można wrócić za jakis czas gdyby sie okazało, że większości będzie przeszkadzała długowieczność)
9. maksymalnie 5 piosenek jednego podmiotu. (na lp3 nie było limitów, najwyżej możemy wprowadzić ilość tygodni między jedna propozycją a kolejną)
kacper94 pisze: ↑pn maja 25, 2020 8:10 am
11. Dorzucę coś czego tutaj chyba nie poruszyłem. Nie jestem zwolennikiem wrzucania starych piosenek typu "Child in Time" do zestawu. Od tego jest Forumowy TWC, który też mam nadzieję, że przetrwa to całe zamieszanie.
absolutnie to nie TWC
Sundrajta pisze: ↑pn maja 25, 2020 2:14 pm
kajman pisał jeszcze o piosenkach, które nagle wypadły z zestawienia (więc w sumie nie dostały szansy na debiut!) i niby (o ile nie są za stare) można je przywrócić? Ja jednak jestem przeciwny takiemu rozwiązaniu.
też nie ma zgody. każdy utwór raz może pojawić się w zestawieniu
powrotów nie będzie
temik3 pisze: ↑pn maja 25, 2020 9:33 am
Ja mam jeden postulat, o którym wspomniałem wcześniej a nikt się nie odniósł. Najsłabsze dajmy na to 10 utworów z każdego głosowania musi odpadać z kolejnego, żeby sztucznie nie utrzymywać ich w zestawie przez 8 tygodni.
nie usuwałbym tego. dajmy piosenkom jakiś czas na dodarcie do słuchaczy.
nie zawsze pałamy miłością od pierwszego przesłuchania
możemy ustalić, że za np. 10/15 tygodni wszystkie zasady jeszcze raz przeanalizujemy/przegłosujemy
i w razie czego wprowadzimy poprawki.
wiele regulacji jest zależnych od tego ile osób będzie brało udział w zabawie, ile będzie zgłaszanych nowości...
i najważniejsze pytanie.
kto podejmie się prowadzenie tego?
są chętni?