Nawet nie chodoziło o samego Bonamasę (mimo że nie przepadam)lady pisze:O, rozumiem, że nie lubisz nowej płyty Bonamassy, Cóż, ja twierdzę że jest świetnaFOXD pisze: Jak to ma być wyznacznik znajomości na muzyce, to ja dziękuje
9. Polski Top Wszech Czasów (3 maja 2016)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Re: 9. Polski Top Wszech Czasów (3 maja 2016)
-
LokiWawa
- Listy Przebojów Trójki słucham od: notowania 1016.
15. MYSLOVITZ - "Długość dźwięku samotności".
-
czesio1
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 570 notowania
Nie oceniam tych kawałków. Chodzi mi o to, że Gotye też był wysoko w Topie na świeżo a potem gdzieś spłynął kanałami.FOXD pisze:Porównanie moim zdaniem nie wpółmiernia. Bo porównujesz totalnego gniota do utworu (Lao), który zasługuje na uznanie, choć moe za wcześnie, że na PWTCczesio1 pisze:Ciekawe czy z Wojenką będzie w kolejnych Topach tak samo jak z Gotye w Topie Wszechczasów?
-
lady
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Lubisz "Pełnię" ???kajman pisze:A Donatan zaskoczył mnie pozytywnie w kooperacji z Rodowicz.
To pierwsze jak najbardziej, to drugie słyszałem, ale mnie nie ruszyło.Emilia pisze:Jeśli już koniecznie Lao Che to na tym miejscu powinno być "Idzie wiatr", a tym bardziej "Ty człowiek jesteś".
-
wzorowezero
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Gdzieś od 2012 roku
A teraz zagadka: Jeśli będzie Trójkowy Top Maryli Rodowicz to jestem ciekaw zapisu tego utworu - w sensie, czy ten Donatan będziekajman pisze:Ta Margaret w zestawie z kimś zagranicznym była świetna. A Donatan zaskoczył mnie pozytywnie w kooperacji z Rodowicz.wzorowezero pisze:Przy Margaret lub Donatanie fala hejtu byłaby zrozumiała
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
I to potwierdza fakt, ze powinna byc karencja, imo 3letnia w dodawaniu nowych utworow (ale kto by o tym myslal)albarn pisze:Nie no, 16. miejsce TWC dla Wojenki to gruuuba przesada. Nawet w top100 bym tego numeru nie umieścił. Moim zdaniem z topowych utworów Lao tylko Hydro jest godne topu.
Ostatnio zmieniony wt maja 03, 2016 6:35 pm przez Neo01, łącznie zmieniany 1 raz.
Przecież w tym fragmentcie jest akurat sarkazm, odnoszący sieę do szerszego kontekstukajman pisze:To akurat są najbardziej wkurzające fragmentu textu. A to zapożyczenie z morzem to z czego, bo w tej chwili nie mogę sobie przypomnieć.barb42 pisze:Lao Che beznadziejne, jedyne dobre w tym utworze są zapożyczenia, czyli Płock żąda i Ja Wisła.
Miałem bardzo podobnie, też mi Fetting pięknie wybrzmiał gdy jechał przez pola pełne mleczy.Emilia pisze:Witam ponownie.
Popołudniowe słoneczne godziny topu spędziłam wśród łanów mleczy, a dookoła kwitnące w pełni wiśnie i różowe pączki jabłoni. Tu ptaszek, tam pszczółka - idealne tło dla takiej muzyki. A Edmund Fetting to wybrzmiał mi wprost fantastycznie.
-
LokiWawa
14. TURBO - "Dorosłe dzieci".
-
wzorowezero
Turbo winno być wyżej, nic dodać nic ująć 
-
czesio1
A w ogóle to z Topem czas strasznie szybko płynie. Wydaje mi się, że dopiero zaczynaliśmy o 9-ej a tu już niedługo końcówka. Za krótki ten Top, za krótki!
- Piotr
- Rzecznik Administratora
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982
w stosownym czasiebarb42 pisze:Zasłużony awans, któż nie czeka na ten wiatr, by stanąć ze słońcem twarzą w twarz.
Piotrze Administratorze, kiedy ujawnisz wszystkie 871, abym mogła odnaleźć pozycję mojego ulubionego Maanamu?
-
czesio1
Ja bym nawet wydłużył ten czas do 5 latNeo01 pisze:I to potwierdza fakt, ze powinna byc karencja, imo 3letnia w dodawaniu nowych utworow
Turbo "Dorosłe dzieci" chyba na zawsze dla mnie zostanie w trójce najważniejszych utworów PTWC.
No cóż, Gotye może rewelacyjne nie jest, ale zdecydoweanie lepsze od Wojenki.FOXD pisze:Porównanie moim zdaniem nie wpółmiernia. Bo porównujesz totalnego gniota do utworu (Lao), który zasługuje na uznanie, choć moe za wcześnie, że na PWTC
Myslovitz tylko niezły, ale w porównaniu z Turbo brzmi znakomicie. Turbo skończyło się na Fabryce kexów (a i to tylko dlatego się broni, że to cover Dzikiego Dziecka - swoją drogą szkoda, że oryginał jest nie do zdobycia; ciekaw byłbym jak brzmi).
- Zibion
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982
174 utwory ukazały się we wszystkich topach
-
wzorowezero
To trzeba by już teraz zacząć, ale i tak nowości w setce nie usuniemy. Ludzie się wkurzą. I to porządnie.czesio1 pisze:Ja bym nawet wydłużył ten czas do 5 latNeo01 pisze:I to potwierdza fakt, ze powinna byc karencja, imo 3letnia w dodawaniu nowych utworow
-
LokiWawa
I jeszcze moja opinia na temat "Wojenki" - jedno wielkie nieporozumienie. Życzę temu utworowi jak najszybszejszego wypadku z Topu. Poza tym u mnie prywatnie jest ona nazywana "piosenką prostytutki".
- EVENo
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014
- Kontakt:
A to niby jakim cudem? Chyba, że chodzi Ci o to, że 174 były notowane w którymkolwiek topie?Zibion pisze:174 utwory ukazały się we wszystkich topach
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Akurat najlepsze u Heyow jest nudziarstwo, Ja sowa (szkoda ze pewnie juz nigdy w Topie)...Emilia pisze:Podobna sytuacja jak z Hey - Myslovitz ma tyle świetnych kawałków, a najwyżej takie nudziarstwo.
Hehehe, poniekąd jednak oceniasz, stawiając na równi sytuację Gotye (walor utworu) na równi z "Wojenką" Lao. W zasadie można by kilka innych kawałków, na pdoobnym poziomie wartości, przytoczyć zestawiając z Lao, których historia potoczyał sie podobnie jak Gotyeczesio1 pisze:Nie oceniam tych kawałków. Chodzi mi o to, że Gotye też był wysoko w Topie na świeżo a potem gdzieś spłynął kanałami.FOXD pisze:Porównanie moim zdaniem nie wpółmiernia. Bo porównujesz totalnego gniota do utworu (Lao), który zasługuje na uznanie, choć moe za wcześnie, że na PWTCczesio1 pisze:Ciekawe czy z Wojenką będzie w kolejnych Topach tak samo jak z Gotye w Topie Wszechczasów?
Jakś spadku Trubo nie jest mi żal, bo jednak zaniża poziom obecnej godziny
No to może przesada ale całkiem przyjemnie się tego słucha (szczególnie w porównaniu z innymi Donatanami).lady pisze:Lubisz "Pełnię" ???kajman pisze:A Donatan zaskoczył mnie pozytywnie w kooperacji z Rodowicz.
-
czesio1
A propos Wojenki, tu nie ma cenzury jak w 12 groszy, ktoś mi powie dlaczego?LokiWawa pisze:I jeszcze moja opinia na temat "Wojenki" - jedno wielkie nieporozumienie. Życzę temu utworowi jak najszybszejszego wypadku z Topu. Poza tym u mnie prywatnie jest ona nazywana "piosenką prostytutki".
-
wzorowezero
"Kocham wolność" - sztuką jest wygrać Top czy znaleźć się na podium z różnych przyczyn, ale jeszcze większą sztuką jest utrzymać to miejsce, awansować lub nieznacznie spaść.
U2 w 17. Topie po wymarzonym dla tego zespołu 16. się nie udało.
U2 w 17. Topie po wymarzonym dla tego zespołu 16. się nie udało.