Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
albarn pisze:Nie no, 16. miejsce TWC dla Wojenki to gruuuba przesada. Nawet w top100 bym tego numeru nie umieścił. Moim zdaniem z topowych utworów Lao tylko Hydro jest godne topu.
I to potwierdza fakt, ze powinna byc karencja, imo 3letnia w dodawaniu nowych utworow (ale kto by o tym myslal)
Ostatnio zmieniony wt maja 03, 2016 6:35 pm przez Neo01, łącznie zmieniany 1 raz.
Emilia pisze:Witam ponownie.
Popołudniowe słoneczne godziny topu spędziłam wśród łanów mleczy, a dookoła kwitnące w pełni wiśnie i różowe pączki jabłoni. Tu ptaszek, tam pszczółka - idealne tło dla takiej muzyki. A Edmund Fetting to wybrzmiał mi wprost fantastycznie.
Miałem bardzo podobnie, też mi Fetting pięknie wybrzmiał gdy jechał przez pola pełne mleczy.
A w ogóle to z Topem czas strasznie szybko płynie. Wydaje mi się, że dopiero zaczynaliśmy o 9-ej a tu już niedługo końcówka. Za krótki ten Top, za krótki!
FOXD pisze:Porównanie moim zdaniem nie wpółmiernia. Bo porównujesz totalnego gniota do utworu (Lao), który zasługuje na uznanie, choć moe za wcześnie, że na PWTC
No cóż, Gotye może rewelacyjne nie jest, ale zdecydoweanie lepsze od Wojenki.
Myslovitz tylko niezły, ale w porównaniu z Turbo brzmi znakomicie. Turbo skończyło się na Fabryce kexów (a i to tylko dlatego się broni, że to cover Dzikiego Dziecka - swoją drogą szkoda, że oryginał jest nie do zdobycia; ciekaw byłbym jak brzmi).
I jeszcze moja opinia na temat "Wojenki" - jedno wielkie nieporozumienie. Życzę temu utworowi jak najszybszejszego wypadku z Topu. Poza tym u mnie prywatnie jest ona nazywana "piosenką prostytutki".
czesio1 pisze:Ciekawe czy z Wojenką będzie w kolejnych Topach tak samo jak z Gotye w Topie Wszechczasów?
Porównanie moim zdaniem nie wpółmiernia. Bo porównujesz totalnego gniota do utworu (Lao), który zasługuje na uznanie, choć moe za wcześnie, że na PWTC
Nie oceniam tych kawałków. Chodzi mi o to, że Gotye też był wysoko w Topie na świeżo a potem gdzieś spłynął kanałami.
Hehehe, poniekąd jednak oceniasz, stawiając na równi sytuację Gotye (walor utworu) na równi z "Wojenką" Lao. W zasadie można by kilka innych kawałków, na pdoobnym poziomie wartości, przytoczyć zestawiając z Lao, których historia potoczyał sie podobnie jak Gotye Ale rozumiem, że ten "najbliższy" był "pod ręką" niezalezżie od trafności porówania
Jakś spadku Trubo nie jest mi żal, bo jednak zaniża poziom obecnej godziny
LokiWawa pisze:I jeszcze moja opinia na temat "Wojenki" - jedno wielkie nieporozumienie. Życzę temu utworowi jak najszybszejszego wypadku z Topu. Poza tym u mnie prywatnie jest ona nazywana "piosenką prostytutki".
A propos Wojenki, tu nie ma cenzury jak w 12 groszy, ktoś mi powie dlaczego?
"Kocham wolność" - sztuką jest wygrać Top czy znaleźć się na podium z różnych przyczyn, ale jeszcze większą sztuką jest utrzymać to miejsce, awansować lub nieznacznie spaść.
U2 w 17. Topie po wymarzonym dla tego zespołu 16. się nie udało.