Zagadka nr 3 - dziwne zapowiedzi piosenek
Zagadka nr 3 - dziwne zapowiedzi piosenek
Mam kolejną zagadkę:
Jeśli uważnie słuchaliście zapowiedzi piosenek na liście Trójki i wiecie że Pan Marek lubił od czasu do czasu bawić się tytułami piosenek i słowem, to nie powinniście mieć problemów z tym pytaniem:
Jakie piosenki Pan Marek zapowiadał w poniższy sposób:
1) „Brązowe pepegi”
2) „Mężczyzna bez kobiety jest jak rybak bez roweru”
3) „Już nigdy więcej kochanej Monisi”
4) „To jest syn”
5) „Żadnych szkrabów”
6) „Nocny Marek”
7) „Czas na Wondera”
??????? Życzę powodzenia.
Jeśli uważnie słuchaliście zapowiedzi piosenek na liście Trójki i wiecie że Pan Marek lubił od czasu do czasu bawić się tytułami piosenek i słowem, to nie powinniście mieć problemów z tym pytaniem:
Jakie piosenki Pan Marek zapowiadał w poniższy sposób:
1) „Brązowe pepegi”
3) „Już nigdy więcej kochanej Monisi”
4) „To jest syn”
5) „Żadnych szkrabów”
6) „Nocny Marek”
7) „Czas na Wondera”
??????? Życzę powodzenia.
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
cześć JC. Bardzo się cieszę, że dołączyłeś do forumowiczów. Pamiętam co pisałeś mi na "prywatną wiadomość". Ciekawe ilu jeszcze jest w Polsce lub zagramanicą tak "pokręcono-zakręconych" słuchaczy lp3. Wielkie brawa za Twoje konkursy. Przyznaję z pokorą, że wysiadam przy Twoich konkusach. Z zagadki muzycznej odgadłem tylko jeden zagraniczny i jeden polski utwór. W przypadku tej zagadki też wysiadam. Kojarzę tylko jeden ??? ale to wszyscy pewnie znają z porodówki. Skoro jesteś z Wa-wy czy nie wpadłbyś na podwarszawski zlot. Już wiem, że będzie następny tak pozytywnie "zakręcony" słuchacz, który słucha i notuje od pierwszego wydania (spoza forum). Normalnie jestem szczęśliwy jak przed pierwszą randką.
Masz rację z pytaniem nie mamy problemów tylko gorzej z odpowiedzią.
może spróbuję??
czyli WHAT'S A WOMAN - VAYABCON DIOS
4) „To jest syn” to wiadomo PET SHOP BOYS
7) „Czas na Wondera” PART-TIME LOVER ale to jest raczej ściema z Twojej strony że chodzi o Wondera tak ja k w przypadku fragmentu WISHFUL THINKING (może nie ściema tylko było te dwa słowa w tekście utworu) więc czy sie nabrałem ???
może spróbuję??
7) „Czas na Wondera” PART-TIME LOVER ale to jest raczej ściema z Twojej strony że chodzi o Wondera tak ja k w przypadku fragmentu WISHFUL THINKING (może nie ściema tylko było te dwa słowa w tekście utworu) więc czy sie nabrałem ???
Witam bobby. Postaram się być na zlocie.bobby-x pisze:cześć JC. Bardzo się cieszę, że dołączyłeś do forumowiczów. Pamiętam co pisałeś mi na "prywatną wiadomość". Ciekawe ilu jeszcze jest w Polsce lub zagramanicą tak "pokręcono-zakręconych" słuchaczy lp3. Wielkie brawa za Twoje konkursy. Przyznaję z pokorą, że wysiadam przy Twoich konkusach. Z zagadki muzycznej odgadłem tylko jeden zagraniczny i jeden polski utwór. W przypadku tej zagadki też wysiadam. Kojarzę tylko jeden ??? ale to wszyscy pewnie znają z porodówki. Skoro jesteś z Wa-wy czy nie wpadłbyś na podwarszawski zlot. Już wiem, że będzie następny tak pozytywnie "zakręcony" słuchacz, który słucha i notuje od pierwszego wydania (spoza forum). Normalnie jestem szczęśliwy jak przed pierwszą randką.
może spróbuję??
A co do zagadki, trafiłeś w dziesiątkę z Vaya Con Dios (to podobno wymyśliła Alina Dragan) i z Pet Shop Boys. Z tą siódmą zagadką..... to nie chodzi o Stevie'go Wondera. Wykonawca go trochę przypomina..... a piosenka pochodzi z 1998 r. (taka mała podpowiedź). Pzdr.