Aktualności (Około) Trójkowe

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
Awatar użytkownika
marsiv

Post autor: marsiv »

Widzieliście już nowy serwis dotyczący koncertów w Trójce?
Jak nie to polecam , jest sporo extra zdjęć i parę filmów z koncertów.
Wreszcie się postarlali!!!
brawo
Awatar użytkownika
Robert
Listy Przebojów Trójki słucham od: nr. 137 - 1 XII 1984

Post autor: Robert »

No brawo , brawo !!! Estetyczne , czytelne , przejrzyste. Aż się chce wchodzić i czytać takie strony. Można ? Można !
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

EURO 2008 w Trójce
Wtorek, 3 czerwca 2008

Audycje, które przygotowujemy dla Państwa z EURO 2008 wprowadzą spore zamieszanie w ramówce. Część audycji pozostaje na swoim miejscu, choć będzie nadawane z Austrii i będzie poświęcona mistrzostwom. W te zaś dni, gdy nasi piłkarze będą rozgrywać mecze zaprosimy naszych słuchaczy na bezpośrednie relacje ze spotkań.

Codziennie zapraszamy na informacje o EURO 2008 o 7:40 i 16:35 - a poza tym:
- 7 czerwca (sobota) - 11-12 - na Raport o Stanie Świata z EURO 2008 zaprasza Dariusz Rosiak

- 8 czerwca (niedziela) - 10-11 - na Śniadanie Sportowe zapraszają Dariusz Rosiak i Leszek Wielgo - w związku z tym Tanie granie zacznie się godzinę później

- 8 czerwca (niedziela) - 19-23 - Studio EURO 2008 - relacja z meczu Polska - Niemcy w Klagenfurcie - zamiast Trzeciej Strony Medalu od 17 dwugodzinne wydanie Minimaxu(po 23 - dalszy ciąg), nie będzie też powtórki Historii Powszechnej Rock&Rolla oraz koncertu

- 9 czerwca (poniedziałek) - 6-9 - Poranne Zapraszamy do Trójki częściowo z Klagenfurtu - Michał Gąsiorowski opowie o wrażeniach z meczu Polska - Niemcy

- 12 czerwca (czwartek) - 12-13 - Magazyn Europejski o EURO 2008 - zapraszają Dariusz Rosiak i Leszek Wielgo, nie będzie Za, a nawet przeciw

- 12 czerwca (czwartek) - 19-23 - Studio EURO 2008 - relacja z meczu Polska - Austria w Wiedniu; nie będzie Programu Alternatywnego oraz Klubu Trójki - natomiast Minimax rozpocznie się godzinę później

- 14 czerwca (sobota) - 11-12 - Raport O Stanie Świata z EURO 2008 - zaprasza Dariusz Rosiak

- 15 czerwca (niedziela) - 17-19 - Trzecia Strona Medalu o EURO 2008 - zapraszają Michał Olszański i Michał Gąsiorowski

- 16 czerwca (poniedziałek) - 19-23 - Studio EURO 2008 - relacja z meczu Polska - Chorwacja w Klagenfurcie - nie będzie GH+, Klubu Trójki, Akademii Muzycznej i Powtórki z Rozrywki.

Zapraszamy także na strony serwisu internetowego mistrzostw w Radiu EURO.
http://www.polskieradio.pl/trojka/euro2008/
Koncerty:
# L.U.C. & RACHIM - czwartek, 12 czerwca 2008 20:05
# VARIETE - niedziela, 15 czerwca 2008 20:05
# THE THOUGHT CRIMINALS (Wielka Brytania) - piątek, 20 czerwca 2008 22:05
# DE PRESS - niedziela, 22 czerwca 2008 20:05
http://www.polskieradio.pl/trojka/koncerty/ [Na tej stronie można zobaczyć kilka koncertów. Niektóre we fragmentach, ale na przykład koncert Lao Che jest w całości. :!: Również ta część, której nie było na antenie.]
Awatar użytkownika
abd3mz

Zapraszamy na cykl audycji poświęconych artystom związanym z opolskim festiwalem. W tym i przyszłym tygodniu w Prywatnej Kolekcji gośćmi Artura Orzecha będą:

poniedziałek, 2.06, Ania Szarmach
wtorek, 3.06 - Saluminesia
środa, 4.06 - Robert Gawliński
czwartek, 5.06 - Edyta Geppert
poniedziałek, 9.06 - Kasia Klich
wtorek, 10.06 - Biff
środa 11.06 - Dorota Miśkiewicz
czwartek 12.06 - Prywatna Kolekcja z Opola - a gościem będzie m.in. Tatiana Okupnik.
http://www.polskieradio.pl/trojka/aktua ... x?id=53179
Awatar użytkownika
abd3mz

Stara strona z koncertami też działa:
11.06.2008 (środa) godz: 18.45
Klub Trójki
Święta Góra - seans filmowy w reżyserii Alejandro Jodorowsky'ego. Film meksykańsko-amerykański z 1973 roku. Kontrowersyjny film zrealizowany za pieniądze Johna Lennona. Reżyser kontynuuje krytykę społeczeństwa oraz poszukiwania duchowego oświecenia.
Prowadzi Dariusz Bugalski.
Transmisja dyskusji

12.06.2008 (czwartek) godz: 20.05
L.U.C & RACHIM
L.U.C to lider, załozyciel, współproducent muzyczny, wikalista i autor tekstów "Kanału Aydytywnego". Także autor kilkunastu wideoklipów.
Rahim wywodzi się z kręgu ambitnego, lirycznego hip hopu. Karierę rozpoczął w 1995 roku wraz z zespołem 3-X-Klan. Koncert jest promocją najnowszej płyty obu solistów - Homoxymoronomatura.
Nagranie

15.06.2008 (niedziela) godz: 20.05
VARIETE
Zespół Variete jest uznawany za prekursora nowej fali w Polsce. Zdobywał nagrody zarówno na festiwalach w Jarocinie jak i na Przeglądach Piosenki Autorskiej. Ostatnią płytę "Zapach wyjścia" zespół nagrał w Nowym Jorku z udziałem miejscowych artystów. Na koncertach Variete występuje w dwójkę: Grzegorz Kazimierczak, śpiew, elektronika, samplery; Marek Maciejewski, gitary.
Transmisja

18.06.2008 (środa) godz: 21.05
Klub Trójki
Promocja książki "Salon Niezależnych"
Prowadzi Artur Andrus

20.06.2008 (piatek) godz: 22.05
THE FOURTH CRIMINAL (GB)
Koncert w ramach Offensywy prowadzi Piotr Stelmach
Transmisja

22.06.2008 (niedziela) godz: 20.05
DE PRESS
polsko-norweska grupa muzyczna założona w roku 1980 przez Andrzeja Dziubka (w Norwegii znanego jako Andrej Nebb), Jørna Kristensena i Ole Snortheima. Zespół łączy punkrocka z melodiami spod Tatr. Debiutancka płyta Block to block uzyskała po latach tytuł najlepszego rockowego albumu wydanego w Norwegii.
Transmisja

25.06.2008 (środa) godz: 20.05
JOAN AS POLICEWOOMAN (USA)
Joan Wasser grała z takimi tuzami jak Scissor Sisters, Eltonem Johnem czy Lou Reed'em. Teraz występuje w swoim własnym zespole, na scenie używa skrzypiec, gitary czy wreszcie własne struny głosowe. Konglomerat różnych stylistyk na czele z punk rockiem.
Transmisja

28.06.2008 (sobota) godz: 18.05
IOWA SUPER SOCCER
Zespół z Mysłowic. Jego debiutancka płyta "Lullabies To Keep Your Eyes Closed" zaskakuje brzmieniem. Inspiracją jest amerykańska scena niezależna, alternative country i amerykański folk.
Transmisja

29.06.2008 (niedziela) godz: 20.05
HANNA BANASZAK
Gwiazda polskiej estrady w repertuarze jazzowym.
Transmisja
http://www.polskieradio.pl/trojka/mst/
Awatar użytkownika
abd3mz

Houellebecq w Trójce
Piątek, 6 czerwca 2008
Michel Houellebecq - kontrowersyjny francuski pisarz, poeta i autor piosenek - odwiedza Polskę i w poniedziałek zawita do Trójki. Zapraszamy do Klubu Trójki od 21:00. Spotkanie poprowadzi Dariusz Bugalski.

A już w niedzielę, w Magazynie Bardzo Kulturalnym będziemy mówić o "Cząstkach elementarnych" Houellebecq'a - tym razem w wydaniu scenicznym, albowiem Wiktor Rubin podjął się wystawienia adaptacji tej powieści w Teatrze Polskim we Wrocławiu. Zaprasza Baszka Marcinik.
http://www.polskieradio.pl/trojka/aktualnosci/?id=53769
Awatar użytkownika
abd3mz

Kibic w kapciach - konkurs fotograficzny
Niedziela, 8 czerwca 2008

Zapraszamy do udziału w konkursie fotograficznym pod tytułem - Kibic w kapciach. Konkurs będzie się odbywać od 9 do 29 czerwca w porannej audycji Zapraszamy do Trójki.

Żeby wziąć w nim udział, wystarczy przesłać zdjęcie, którego tematem jest kibic w kapciach pod adres kibic@polskieradio.pl

Nagrodami w konkursie jest 36 zestawów pendrive 2 GB + karta pamięci 2 GB ufundowanych przez firmę Kingston.
;-) :roll: Regulamin: http://www.polskieradio.pl/trojka/aktua ... x?id=53848
Awatar użytkownika
mateusz15
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku

Post autor: mateusz15 »

:arrow: http://www.wirtualnemedia.pl/article/23 ... ncerty.htm

Wzorem roku ubiegłego Program Trzeci Polskiego Radia przygotował w okresie letnim cykl koncertów w ogródku na Myśliwieckiej.

Letnie koncerty Trójki odbędą się w sierpniu. 1 sierpnia wystąpi Aga Zaryan, 14 sierpnia zespół Lao Che, 22 sierpnia T.Love, 29 sierpnia Czesław.

Początek koncertów o godzinie 12. Koncerty w ogródku Trójki przy ulicy Myśliwieckiej 3/5/7 do usłyszenia również na antenie.

Akcję wesprze kampania promocyjna na własnej antenie i w mediach drukowanych.

:D

:arrow: http://www.wirtualnemedia.pl/article/23 ... Trojka.htm
Awatar użytkownika
mcgrat

Post autor: mcgrat »

może jakiś mały zlot na którymś z ogródkowych koncertów?
Awatar użytkownika
abd3mz

A dlaczego mały? :P Ja się wstępnie piszę na 14 sierpnia i mam nadzieję, że fakt że to jest czwartek mi nie przeszkodzi...
Awatar użytkownika
mcgrat

mały bo jednodniowy. miałem tu na myśli czas nie ilość uczestników ;) ja wstępnie piszę się na wszystkie, ale nie co do pierwszego nie mam pewności czy nie będę wyjechany...

a jeśli by się szczęśliwie złożyło i 16 była lista z Bieszczad to co myślicie o zlocie od koncertu lao che, przez listę w biesach? taki zlot od czwartku do niedzieli :)?
Awatar użytkownika
mateusz15
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku

Post autor: mateusz15 »

Awatar użytkownika
abd3mz

Chyba już o tym było. ;-)
Opole w Trójce
mcgrat pisze:mały bo jednodniowy. miałem tu na myśli czas nie ilość uczestników ;)
To ja jeszcze raz: dlaczego mały? :mrgreen:
mcgrat pisze:ja wstępnie piszę się na wszystkie, ale nie co do pierwszego nie mam pewności czy nie będę wyjechany...
Ja na Czesława na pewno się nie piszę, a chyba będę wyjechany na wszystkich.
mcgrat pisze:a jeśli by się szczęśliwie złożyło i 16 była lista z Bieszczad to co myślicie o zlocie od koncertu lao che, przez listę w biesach? taki zlot od czwartku do niedzieli :)?
Biesy nie brzmią zbyt przyjaźnie. ;-)
Awatar użytkownika
mcgrat

abd3mz pisze:(...)
nie chce mi się kroić cytatów więc odpowiem tak:
1)mały ponieważ będzie trwał jeden dzień, bez noclegu itp. będzie to zlot koncertowy (zgromadzenie forowiczów na okres pewnego eventu, tutaj koncertu) wystarczy ;)
2)ja bardzo bardzo chce być na lao che i czesławie. bardzo chce być znowu na t.love (byłem rok temu) a aga zaryan to tak przy okazji ;)
3) czemu Biesy nie brzmią przyjazne? one są dla mnie przyjazne o każdej porze roku :0 jak tylko jest okazja się tam wyrwać to trzeba korzystać
Awatar użytkownika
abd3mz

mcgrat pisze: wystarczy ;)
W ostateczności może być, ale nie wystarczy. ;-)
mcgrat pisze:3) czemu Biesy nie brzmią przyjazne? one są dla mnie przyjazne o każdej porze roku :0 jak tylko jest okazja się tam wyrwać to trzeba korzystać
Chyba się nie zrozumieliśmy. ;-) Bies jest nieprzyjazny dla mnie o każdej porze roku. :P
Awatar użytkownika
abd3mz

zredagowany przez abd3mza tekst, który Monika Makowska pisze:Euro 2008, Wrocław i Salon Niezależnych...
Niedziela, 15 czerwca 2008

W poniedziałek – Studio EURO 2008 od 19.00 d0 23.00 – mecz Polska – Chorwacja

W środę – w Klubie Trójki – Salon Niezależnych – godz. 21.05

W sobotę – Radiowy Dom Kultury z Wrocławia, 13.00-15.00
a przez cały dzień – minitransmisje z koncertu dla Tybetu - Rock For Freedom we Wrocławiu

to oczywiście wyjątki

do usłyszenia
Monika Makowska
http://www.polskieradio.pl/trojka/pr3/?d=20080615
Awatar użytkownika
abd3mz

http://www.polskieradio.pl/trojka/aktualnosci/default.aspx?id=55402 pisze:21 czerwca na wrocławskich Polach Marsowych odbędzie się kolejna edycja festiwalu wROCK For Freedom. W tym roku głównym hasłem imprezy będzie „Gramy dla Białorusi – gramy dla Tybetu”. Organizatorzy, artyści i widzowie chcą wspólnie wyrazić sprzeciw wobec sytuacji panującej w obu krajach.

W sobotę, 21 czerwca zapraszamy na relacje z tej imprezy. Na miejscu będą Agnieszka Szydłowska i Michał Nogaś. W Radiowym Domu Kultury między 13 a 16 na żywo fragmenty koncertów zespołów Akurat i Armia. W Myśliwieckiej 3/5/7 występy zespołów Lao Che, NRM oraz Macieja Maleńczuka. W Liście Przebojów ok. 20.30 pojawią się The Ukrainians, a w Ciemnej stronie mocy - po 22 - obszerny fragment konceru Kultu. Zapraszamy!

Ubiegłoroczna edycja imprezy odniosła wielki sukces. Okazało się, że jest wiele osób, które chcą solidaryzować się z represjonowanymi ludźmi na całym świecie, dlatego też główna scena przeniesie się z Wyspy Słodowej na dużo większe Pola Marsowe. W najbardziej malowniczej części stolicy Dolnego Śląska, dla Tybetu i Białorusi zagrają między innymi NRM (czołowy zespół białoruskiego podziemia), The Ukrainians (projekt ukraińsko-brytyjski, umiejętnie łączący klimaty rockowe i folkiem) i Heebie Jeebies (zespół z Czech, obchodzący w tym roku swoje piętnastolecie). Obok zagranicznych gości wystąpi czołówka polskiej sceny alternatywnej – Kult, Armia, Lao Che, Akurat i Maciej Maleńczuk z najnowszym koncertowym projektem.
kasia!

Post autor: kasia! »

nagra mi ktoś offensywe i atelier? bardzo proszę :P
Awatar użytkownika
abd3mz

Ja niestety nie mogę nagrać Offensywy, a Atelier to jeszcze nie wiem, ale pewnie będę mógł.
Awatar użytkownika
abd3mz

http://www.polskieradio.pl/trojka/aktualnosci/default.aspx?id=55486 pisze:Wielki wyścig po raz piąty na antenie Trójki.
Piątek, 20 czerwca 2008

Tym razem starujemy 7 lipca. Zgłoszenia można nadsyłać sms-em pod numer 71123 (1,22 z VAT) tylko do 24 czerwca. Wtedy to, na antenie przedstawimy 6 kandydatów, spośród których słuchacze do 30 czerwca będą wybierać 3 kandydatów.

Wybrana „trójka” wystartuje z wybranego przez nas miejsca w Europie, aby w jak najkrótszym czasie dotrzeć do nas, do siedziby radia, czyli na ul. Myśliwiecką w Warszawie.

Podczas wyścigu słuchacze przy pomocy sms (numer 7360 – 3,66 z VAT) będą mogli typować zwycięzcę. Dla słuchaczy, którzy wezmą udział w zabawie przygotowaliśmy nagrody: trzy telefony komórkowe i laptop. Więcej szczegółów w Regulaminie Wielkiego Wyścigu 5 oraz na stronie Trójki http://www.polskieradio.pl/trojka/wielkiwyscig

Wielki Wyścig to Trójkowa zabawa dla wszystkich globtroterów, w której zadaniem jest przebycie w jak najkrótszym czasie drogi między jednym z europejskich miast, a siedzibą radiowej Trójki przy ul. Myśliwieckiej 3/5/7 w Warszawie. Żeby było jeszcze prościej droga ta może być przebyta jedynie autostopem... lub na własnych nogach.
Awatar użytkownika
abd3mz

Awatar użytkownika
abd3mz

http://www.polskieradio.pl/trojka/pr3/default.aspx?id=55652 pisze:w niedzielę - 22 czerwca
Niedziela, 22 czerwca 2008

(...)
O 20:00 w Studiu im. Agnieszki Osieckiej wystąpi grupa De Press.

W poniedziałek – Klub Trójki z Paryża poprowadzi Adam Piśko – o 21:00.

W sobotę Radiowy Dom Kultury z Cieszyna, gdzie odbywać się będzie festiwal Nowa Muzyka – o 13:00.

Przez cały weekend relacje Anny Gacek z festiwalu w Glastonbury.
Oczywiście to tylko wyjątki.

Do usłyszenia!
Katarzyna Borowiecka
Awatar użytkownika
abd3mz

http://www.polskieradio.pl/trojka/aktualnosci/default.aspx?id=56159 pisze:Trójka na Heineken Open'er Festival 2008.
Środa, 25 czerwca 2008

Już po raz piąty Trójka objęła swoim patronatem największy festiwal muzyczny w Polsce, Heineken Open'er Festival 2008. Od kilku tygodni na antenie PR III można wysłuchać festiwalowych ciekawostek, posłuchać zapowiedzi zespołów, które wystąpią na festiwalu, ale też wygrać karnet.

A dla tych którzy nie dotrą do Trójmiasta i dla tych którzy tam będą PR III Polskiego Radia będzie nadawać z Babich Dołów!

Pierwsza audycję z festiwalu na antenie Trójki będzie można już usłyszeć w przeddzień festiwalu, czyli 3 lipca o godz. 19.00. Gośćmi Agnieszki Szydłowskiej w " Programie alternatywnym" będą przedstawiciele naszej rodzimej sceny, którzy wystąpią podczas tegorocznej edycji festiwalu.

W piątek, 4 lipca o godz.13.00 na antenie Trójki wystartuje "Opener Studio" w czasie którego nasi dziennikarze będą opowiadać co się dzieje na miejscu festiwalu, jakie kłopoty mogą nas spotkać po drodze i grać dużo festiwalowej muzyki. Popołudniowe "Zapraszamy do Trójki" " Joanna Mielewczyk i Robert Kantereit poprowadzą również z Babich Dołów.

W sobotę 5 lipca, między 13.00 a 15.00 Trójka zaprasza na specjalne wydanie RDK( Radiowy Dom Kultury) poświecone w całości festiwalowi. Poza tym przez cały dzień na antenie PR III Polskiego Radia, nasi reporterzy będą przez cały dzień informować o kolejnych wydarzeniach na festiwalu.

Pierwsza próba podsumowania imprezy w "Opener Studio" w niedzielę, 6 lipca między 19.00 a 21.00.

Relacje z największego festiwalu muzycznego w Polsce, Heineken Open'er Festival 2008 w tym roku przygotują dla naszych słuchaczy: Agnieszka Szydłowska, Agnieszka Obszańska, Joanna Mielewczyk, Katarzyna Pruchnicka, Robert Kantereit i Michał Nogaś.
Awatar użytkownika
abd3mz

Półfinaliści Wielkiego Wyścigu 5
Piątek, 27 czerwca 2008

Prezentujemy sześcioro półfinalistów piątej edycji Wielkiego Wyścigu. Teraz od słuchaczy zależy, kto 7 lipca wyruszy w drogę do Warszawy.

Na uczestników można głosować, wysyłając wiadomość tekstową (SMS) pod numer 71123 (koszt 1 zł+VAT) z podaniem numeru osoby, która przedstawiła najciekawszą prezentację swojej osoby i tym samym powinna wziąć udział w Wielkim Wyścigu V.

Głosowanie będzie trwało do godz. 10:00 30 czerwca 2008 r.
Zdjęcia, nazwiska i prezentacje w mp3: http://www.polskieradio.pl/trojka/aktua ... x?id=56498
j64

Post autor: j64 »

SMS-Y z poparciem wysłane, ale na dwie osoby. :D
ODPOWIEDZ