Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
witam
dziś w Tu Baronie Pan Piotr powiedzial ze w dzisiejszym numerze Dziennika Polska jest wydrukowane ostatnie nowtowanie listy z komentarzem.
Kupiłem gazete i nie widze.
Wiecie o co chodzi ?
a moze to jutro, moze źle usłyszelem ?
dzieki
Ostatnio zmieniony ndz maja 25, 2008 9:57 pm przez kocin, łącznie zmieniany 2 razy.
Lista miała byc drukowana w dodatku "nowaKultura" w "Dzienniku". Dodatek odłaczył sie od "TV" i od tego piatku funkcjonuje samodzielnie. Do tej pory byłem (prawe) regularnym czytelnikiem tego dotaku. Ciekawe recenzje (często w opozycji do krytyków "GW"); sporo rankingów i informacji. Doskonała lektura na weekend i przegląd tego co się dzieje w kulturze.
Jesli chodzi o cześc telewizyjną to tutaj od lat jestem wierny Gazecie Telewizyjnej. Przede wszystkim za fantastyczne, nieraz cięte bardzi i zawsze humorystyczne mini recenzje Zarębskiego (dla mnie jazda obowiązkowa prz4ed obejrzeniem danego filmu w telewizji)
Nie jestem zadowolony, gdyż zawartośc jest włąściwie taka sama (a nawet mniejsza, mniej o teatrze i sztuce), zas wygląd edytorski ejst znacznie gorszy.
Wracająd do drukowanej Listy. U mnie też jej nie było w dodatku. Kocin, być moze do Polski B dociera uboższa wersja "nowejKultury". Zapewne dla Warszawy (o ktorej mówił pewnie Baron) wydanie dodatku jest zupełnie inne, wieksze. Pozatym okładka "Dziennika" z wyd. waszawskiego a okąłdka "Dziennika" dla Olsztyna znacznie się różni. Wewnątrz numeru zapewne jest podobnie.
Chętnie poczytam o tym w ktorym mieście można było kupić "Dziennik" z Listą a gdzie bez
W gdańskiej edycji - "Wieczór z Listą Trójki" znajduje się w dodatku "Będzie się działo" na stronie XII pomiędzy rubrykami "Radio Gdańsk proponuje" i "Dla dzieci i rodziców".
dzieki Zbyszu
wychodzi na to ze wersja łódzka bez listy
to mnie Pan Piotr podpuscil z kupnem gazety
pewnie prawie cala Polska to Polska B
a Warszawa to Polska A
a moze komus udaloby sie zeskanowac ten artykuł ?
dzieki pozdrawiam
kocin pisze:pewnie prawie cala Polska to Polska B
a Warszawa to Polska A
U nas w podkarpackim zaścianku podobnie
Nie jesteś daleki od prawdy , zresztą nie tylko na tej płaszczyznie , sportowej także , a nawet przede wszystkim...
Ale pozdrowienia dla warszawiaków
Yacy pisze:Chodzi o DZIENNIK POLSKA, bo DZIENNIK to co innego!!!
Dzieki Yacy za podpowiedz. Cóż...Baron powiedział w "dzienniku Polska".
A mamy
1) Dziennik "Polska" oraz
2) "Dziennik. Polska.Europa. Świat" - łatwo wiec się omylic...
fajnex pisze:Ja również proszę o dzisiejszy (23.05.2008) felieton Piotra Barona. Niestety miszkam w Krośnie, a tu Polska - Rzeszów bez dodatku kulturalnego
No cóż...JUz dawno bezduszny internet połknął Słuchacza Listy. Nie ma już tego romantyzmu...nie ma warowania przed kioskiem Ruchu aby kupic gazetę z Listą... Nawet magia konkursu...