Wehikuł czasu - to byłby cud i Złoty Paw

Archiwum LP3 nie jest pozbawione błędów — jeśli dostrzegasz błędy, a masz ochotę poinformować o tym... do dzieła! Mile widziane „dowody rzeczowe”: linki URL, fotki, skany, materiał dźwiękowy.

Moderatorzy: danco28, danco28

Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Wehikuł czasu - to byłby cud i Złoty Paw

Post autor: tadzio3 »

Na stonach archiwum na topie wszech czasów widnieją takie tytuły, ale one są błędne. Wszak istnieją piosenki o dokładnie takich tytułach, ale "Wehikuł czasu - to byłby cud" to wersja z orkiestrą symfoniczną za czasów już Dewódzkiego. Poprawny tytuł to po prostu "Wehikuł czasu"
Tytuł "Złoty paw" to nowa wersja piosenki nagrana na płycie ,,The singles" z 1992 roku. I tam często mozna spotkać pod nazwą "Paw". W kazdym razie oryginalny tytuł jest właśnie taki, czyli "Paw"
Ostatnio zmieniony pt sty 04, 2008 12:17 pm przez tadzio3, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Też wydaje mi się żę masz rację. Zresztąpisałem o tym wcześniej w tym dziale (ale wtedy w kwestii roku wydania). A płytka tu:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?ite ... 5893#photo
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Re: Wehikuł czasu - to byłby cud i Złoty Paw

Post autor: JaceK »

tadzio3 pisze:(...)Tytuł "Złoty paw" to nowa wersja piosenki nagrana na płycie ,,The singles" z 1992 roku. I tam często mozna spotkać pod nazwą "Paw". W kazdym razie oryginalny tytuł jest właśnie taki, czyli "Paw"
Czy ten utwór był na LP3? Bo mnie pamięć zawodzi... chyba nie pojawił się nawet w poczekalni? W Archiwum nie ma takiego tytułu...
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Na liście nie było, ale chodzi mi o zapis z topu wszech czasów
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

tadzio3 pisze:Na liście nie było, ale chodzi mi o zapis z topu wszech czasów
A! to co innego... Nie wiem jaka tam wersja szła, i jak została zapodana na antenie.
ODPOWIEDZ