Aktualności (Około) Trójkowe

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
ku3a

Post autor: ku3a »

ja bym sie chetnie przeszedl. choc duzo zalezy od tego czy dzien wczesniej pojde na Juwenalia: happysad, Akurat, Kult.
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

abd3mz pisze:Nie przypuszczałem neon.ko, że śledzisz stronę Lao Che. ;-)
chciałam wypatrzyć koncert w Warszawie ale był już właśnie niedawno...
abd3mz pisze:Wybiera/chciałby wybrać się ktoś z Was? :-) [Pewnie ku3a będzie miał najbliżej. I nie mówię tu o biletach. ;-)]
ja mam bliżej :) .
i bardzo bym się chciała dodzwonić po bilety.
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

neon.ka pisze:chciałam wypatrzyć koncert w Warszawie ale był już właśnie niedawno...
Jeżeli mówisz o koncercie w Punkcie (15 marca) to chyba lepiej, że nie byłaś... Bardzo delikatnie mówiąc na forum pojawiły się "nieprzychylne" opinie zarówno o sprawach technicznych (nagłośnienie) jaki i organizacyjnych (ilość osób).
neon.ka pisze:ja mam bliżej :) .
A to nie wiedziałem. :-)
neon.ka pisze:i bardzo bym się chciała dodzwonić po bilety.
Trzymam kciuki. :-)
BTW - jak znam fanów Lao to pewnie zwrócą się z prośbą o wymontowanie krzesełek. ;-)

Teraz widzę jeszcze jedną interesującą informacje:
» 20.06.2008 PłOCK - Cinemagica - szczegóły wkrótce
Będę się musiał poważnie zastanowić...
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

ku3a pisze:Juwenalia: happysad, Akurat, Kult.
O super skład! :)
Zastanawiam się tylko, jak Akurat poradzi sobie z nowym wokalistą :roll: . Bo jakoś średnio to sobie wyobrażam bez Kłaptocza...
Awatar użytkownika
neon.ka

abd3mz pisze:Bardzo delikatnie mówiąc na forum pojawiły się "nieprzychylne" opinie zarówno o sprawach technicznych (nagłośnienie) jaki i organizacyjnych (ilość osób).
Ale wiem, że są też wyjaśnienia od zespołu (opinii na forum nie czytałam).
abd3mz pisze:BTW - jak znam fanów Lao to pewnie zwrócą się z prośbą o wymontowanie krzesełek. ;-)
Bez szans. Niestety.
Awatar użytkownika
abd3mz

neon.ka pisze:Ale wiem, że są też wyjaśnienia od zespołu (opinii na forum nie czytałam).
Rzeczywiście są i według mnie prawdziwe. A "opinii" nie radziłbym czytać. Jak chcesz to mogę Ci streścić podstawowe zarzuty.

Może mi ktoś wytłumaczyć jak zamawia się bilety na koncert w Trójce? [Wiem, że telefonicznie po zapowiedzi redaktora.] Chyba można zamówić dla kogoś? Jeśli tak to ja chętnie powalczę o bilety dla Was. :-)
Awatar użytkownika
neon.ka

abd3mz pisze:
neon.ka pisze:Ale wiem, że są też wyjaśnienia od zespołu (opinii na forum nie czytałam).
Rzeczywiście są i według mnie prawdziwe. A "opinii" nie radziłbym czytać. Jak chcesz to mogę Ci streścić podstawowe zarzuty.
A nie, dzięki. Jakoś nie jest mi to do szczęścia chyba potrzebne :) .
abd3mz pisze:Może mi ktoś wytłumaczyć jak zamawia się bilety na koncert w Trójce? [Wiem, że telefonicznie po zapowiedzi redaktora.] Chyba można zamówić dla kogoś? Jeśli tak to ja chętnie powalczę o bilety dla Was. :-)
Trzeba tylko podać na jakie nazwisko będą wejściówki. Możesz podać swoje i wiadomość przekazać osobom zainteresowanym, albo podać nazwisko osoby zainteresowanej :) . Ja czasem prosiłam o więcej niż dwie wejściówki i zazwyczaj się udawało (trzy na pewno, a raz chyba nawet cztery).
Ale powalcz też o wejściówkę dla siebie :) .
Awatar użytkownika
abd3mz

neon.ka pisze:Trzeba tylko podać na jakie nazwisko będą wejściówki. Możesz podać swoje i wiadomość przekazać osobom zainteresowanym, albo podać nazwisko osoby zainteresowanej :) . Ja czasem prosiłam o więcej niż dwie wejściówki i zazwyczaj się udawało (trzy na pewno, a raz chyba nawet cztery).
Dzięki. Jeszcze nie wiem, którą metodę wybiorę. [przy jednej musiałbym uzupełnić dane ;)] Może się uda. :-)
neon.ka pisze:Ale powalcz też o wejściówkę dla siebie :) .
Droga, która dzieli mnie od koncertu jest dłuższa niż między mną a stolicą... [Ale nie wszystko jest przesądzone...]
Awatar użytkownika
abd3mz

Tu Program 3 - z Barcelony, ze Zwierciadłem, z Józefem Henem
Niedziela, 20 kwietnia 2008

Jeszcze w niedzielę polecamy:

Na Scenie Teatralnej Trójki o 13.30 - "Przyjaciółki z Żelaznej ulicy".

Scenariusz słuchowiska-monodramu, nazwanego przez autorów radiową balladą dokumentalną wykorzystuje historyczną relację, przechowywaną w Instytucie Yad Vashem w Jerozolimie - opis ukrywania się Zysełe Kuperszmit z pięcioletnią córką w warszawskim mieszkaniu polskiej rodziny Skowronków w latach 1943-1944

Magazyn Bardzo Kulturalny - ze Szczecina - po raz pierwszy w swej historii. po 14tej - zaprasza Barbara Marcinik

Przypominam - codziennie od poniedziałku do piątku - o 10.10 - Jazda Obowiązkowa Piotra Kaczkowskiego.

Wśród reportaży, które o 18.15, polecamy szczególnie:

21 kwietnia 2008, poniedziałek,

„Marysia” – Małgorzata Nabel (Zielona Góra)

Maria Kowalska jest dzieckiem Holocaustu. Niania wyniosła ją z getta wileńskiego, w którym zginęli jej rodzice. Ponad 67 lat żyła z przeświadczeniem, że nie ma rodziny. Ale niespodziewanie dla niej samej zdarzyło się coś, co sprawiło, że może dziś mówić o sobie: szczęśliwy człowiek.

22 kwietnia 2008, wtorek,

„Diabelskie życie” – Grażyna Wielowieyska

Janusz, w wieku 12 lat, razem z rodziną wyemigrował do Stanów Zjednoczonych. Cztery lata poźniej odsiadywał swój pierwszy wyrok, za przestępstwo, którego nie popełnił. Potem przez kolejnych 15 lat na przemian kradł samochody i siedział w więzieniach .Ostatnia odsiadkę załatwiła mu żona, donosząc na niego do FBI - myślała, że pracuje dla mafii. W więzieniu do którego trafił poznał pastora, który zapytał go czy chce zupełnie nowe życie. Chciał. Cztery lata temu wrócił do polski i trafił do Torunia do fundacji pomagającej ludziom takim jak on Stworzył ja Tomasz Kowalski, młody przedsiębiorca, który pewnego pieknego dnia, nagle trafił do aresztu i choć po tygodniu wyszedł a sprawa okazała się pomyłką ‘ postanowił zmienić swoje życie. Założył Fundację „Druga szansa”, pomagającą ludziom opuszczającym zakłady karne w odnalezieniu się w normalnym życiu.

We wtorek i w środe - zapraszamy do Barcelony - szczegóły w dziale - Co słychać w Trójce?

w czwartek od 16tej - Zapraszamy do Trójki poprowadzi duet - Monika Richardson - redaktor naczelna "Zwierciadła" i Robert Kantereit, i właśnie o Zwierciadle będzie to audycja

o od 21ej Dariusz Bugalski zaprasza na urodzinowe spotkanie z Józefem Henem

Do usłyszenia

Monika Makowska

oraz zespół: Katarzyna Borowiecka i Tomasz Słodki
http://www.polskieradio.pl/trojka/pr3/?d=20080420
Awatar użytkownika
abd3mz

Koncerty w maju 2008
Piątek, 25 kwietnia 2008

4.05.2008 (niedziela) godz: 20.05
ADAM WENDT - Power Set
Promocja nowej płyty znakomitego saksofonisty jazzowego. Jego nowy zespół reprezentuje burt jazzu elektrycznego Płyta jest ukłonem w strone wielkich mistrzów światowej sceny jazzowej, takich jak: Eddie Harris, Stanley Turretine, Juian Cannonball Adderley, Miles Davis.
Transmisja

5.05.2008 (poniedziałek) godz: 20.05
PIOSENKI JONASZA KOFTY
Koncert z okazji 20. rocznicy smierci poety. Jego najpiekniejsze piosenki zaspiewają znakomici artyści: Stanisława Celińska, Joanna Trzepiecińska, Iwona Loranc, Stanisław Sojka, Mirosław Czyżykiewicz. Koncert poprowadzi Magda Umer.
Nagranie

11.05.2008 (niedziela) godz: 20.05
LAO CHE :!:
polski crossoverowy zespół muzyczny w 1999 roku w Płocku. Nazwa zespołu pochodzi od Lao Che ("Starego Che"), jednej z drugoplanowych postaci filmu Indiana Jones i Świątynia zagłady.
Transmisja

17.04.2008 (sobota) godz: 18.05
RYCARDA PARASOL(USA)
tak naprawdę nazywa się amerykańska wokalistka, córka szwedzkiego emigranta i polskiego Żyda. Sztukę pani Parasol skojarzymy zapewne z Nickiem Cave'm Black Heart Procession czy nawet Johnnym Cashem.
Transmisja

18.05.2008 (niedziela) godz: 20.05
JÓZEF SKRZEK EASI WIND
Najnowsze wcielenie lidera legendarnego zespołu SBB. Grającemu na elektronicznych instrumentach klawiszowych Józefowi Skrzekowi towarzyszą: Michał Giercuszkiewicz, perkusista znany z grupy Dżem, Roksana Vikaluk pochodząca z Ukrainy wokalistka, Michaił Ogorodow, weteran petersburskiej sceny progresywno-rockowej (klawisze), Aleksandr Ragazanov, rosyjski perkusista o jazzowym rodowodzie.
Transmisja

25.05.2008 (niedziela) godz: 20.05
PIOSENKARNIA ANNY TRETER (3)
Trzecia edycja cyklu, w ktorym krakowska artystka Anna Treter przedstawia młodych, utalentowanych adeptów piosenki.
Transmisja

29.05.2008 (czwartek) godz: 20.05
RADIO BAGDAD
Ostre punk-rock'n'rollowe granie. Zespół powstał wiosną 2004 roku w Gdańsku. Ma na swoim koncie debiutancką płytę "Słodkie koktajle Mołotowa" oraz ponad 150 koncertów.
Transmisja

31.05.2008 (sobota) godz: 18.08
RENTON
Jeden z najbardziej znanych młodych zespołów polskiej sceny alternatywnej. Tworzy go czterech chłopaków, którzy poznali się studiując w Szkole Głównej Handlowej i uznali, że poza zgłębianiem tajników wzajemnego oddziaływania popytu i podaży chcą od życia czegoś więcej. Nazwę zaczerpnęli od nazwiska głównego bohatera kultowego „Trainspotting”.
Transmisja
http://www.polskieradio.pl/trojka/mst/d ... x?id=47428
Awatar użytkownika
abd3mz

Długi majowy weekend w Trójce
Wtorek, 29 kwietnia 2008
Jak zwykle przy okazji świąt w naszej ramówce sporo zmian. W pierwszy weekend maja będziemy nadawać miedzy innymi z Wrocławia, Londynu, Sopotu, Gdańska i oczywiście - z Warszawy...

1 maja
O 13.00 i 21.00 - PAKA - zaprasza Artur Andrus
Po 14.00 - Święto ulicy Bohaterów Monte Cassino - Baszka Marcinik z Sopotu
Od 16.00 - Zapraszamy do Trójki - Robert Kantereit z Wrocławia

2 maja
Będziemy mówić między innymi o potomkach uczestników Sejmu Wielkiego - relacje przez cały dzień.

Po 16.00 - Polski Top Wszech Czasów - pierwszą część wyników naszego nowego plebiscytu zaprezentuje Piotr Baron.

3 maja
Po 10.00 - Beata Michniewicz zaprasza na specjalną audycję poświęconą potomkom uczestników Sejmu Wielkiego.
Od 16.00 do 22.00 - dalszy ciąg Polskiego Topu Wszech Czasów. Od 16.00 polskie piosenki będzie prezentować z Londynu Piotr Metz, a po 19.00 pałeczkę przejmie Piotr Stelmach.

4 maja
Od 14.00 Magazyn Bardzo Kulturalny z Sopotu - zaprasza Baszka Marcinik.
Po 19.00 - transmisja koncertu MAJ NIEZALEŻNYCH z Gdańska, wystąpią - Armia, GreenJolly, Habakuk, Maciej Maleńczuk, Muchy, Tomek Lipiński & Tilters, VooVoo oraz Jacek Fedorowicz – Kolega Kierownik, DTV. Koncert poprowadzi Zbigniew Hołdys.

Zapraszamy!
http://www.polskieradio.pl/trojka/aktualnosci/?id=47804
Awatar użytkownika
abd3mz

Frank Sinatra, jeden z najgenialniejszych piosenkarzy odszedł 10 lat temu
Sobota, 10 maja 2008
Od 12 do 14 maja w Akademiach Muzycznych Trójki usłyszą Państwo nagrania Franka Sinatry, a w środę, – zagramy jego piosenki przez cały dzień. (...)[biografia](...)
A teraz muzyczne programy naszych spotkań:

12 maja
Godz. 11.05 w TuBaronie:
- Harold Arlen- Ted Koehler “I’ve Got The World On A String”
- Erroll Garner- Johnny Burke “Misty”
- Antonio Carlos Jobim- Newton Mendonca- Jon Hendricks “One Note Samba (Samba De Uma Nota So)”
- Harry Warren- Al Dubin “September In The Rain”
- Cole Porter “Just One Of Those Things”
- George Gershwin- Ira Gershwin “A Foggy Day”
- George Gershwin- Ira Gershwin “They Can’t Take That Away From Me”

O 22.05 na spotkanie Franka Sinatry z piosenką francuską zaprasza Barbara Podmiotko

13 maja
Godz. 11.05 w TuBaronie:
- Augustin Lara- Dorothy Dodd “Granada”
- Antonio Carlos Jobim- Vinicius De Moreas- Norman Gimbel “The Girl From Ipanema” – duet z A.C.Jobimem
- Robert C.Wright- George Forrest- Aleksander Borodin “Baubles, Bangles And Beads”
- Sacha Distel- Jack Reardon “The Good Life”
- Riz Ortolani- Nino Oliviero- Marcello Ciorciolini- Norman Newell “More (Theme From Mondo Cane)”
- Gus Kahn- Isham Jones “The One I Love Belongs To Somebody Else”
- Gus Khan- Isham Jones “The One I Love Belongs To Somebody Else”

Godz. 22.05 Akademia Muzyczna:
- Jimmy Van Heusen- Sammy Cahn “All The Way”
- Richard Rodgers- Lorenz Hart “Blue Moon”
- Cole Porter “Night And Day”
- Harry Warren- Al Dubin “I Only Have Eyes For You”
- Hoagy Carmichael- Ned Washington “The Nearness Of You”
- Benny Goodman- Edgar Sampson- Mitchell Parish “Don’t Be That Way”
- Dave Mann- Bob Hilliard “In The Wee Small Hours Of The Morning”
- Billy May- Roy Alfred “Lean Baby”
- Freddie Karger- Robert Wells “From Here To Eternity”
- Harry Archer- Harlan Thompson “I Love You”
- Jerome Kern- Dorothy Fields “The Way You Look Tonight”
- Ralph Blane- Hugh Martin “The Girl Next Door”
- Richard Rodgers- Lorenz Hart “The Lady Is A Tramp”
- Guy Wood- Robert Mellin “My One And Only Love”
- Cole Porter “You Do Something To Me”
- Johnny Richards- Carolyn Leigh “Young-At-Heart”
- Cy Coleman- Carolyn Leigh “Witchcraft”
- Dok Stanford- Matt Dennis “It’s Over, It’s Over, It’s Over”

14 maja:

Trójka budzi ludzi:
- Cole Porter “Night And Day”
- Sammy Cahn- James Van Heusen “Love Is The Tender Trap”
- Fred Ebb- John Kander “Theme From New York, New York”
- Cole Porter “I Love Paris”

Poranne Zapraszamy do Trójki:
- Buddy G. DeSylva- Lew Brown- Ray Henderson “It All Depends On You”
- Cole Porter “I Concentrate On You”
- Jimmy Van Heusen- Sammy Cahn “Love And Marriage”

TuBaron:
- Seymour Simons- Gerald Marks “All Of Me”

Po 11.05 rozmowa z Dariuszek Rosiakiem o życiu Franka Sinatry
- Dolores Vicki Silvers “Learnin’ The Blues”
- Lew Spence- Marilyn Keith- Alan Bergman “Sentimental Baby”
- Jule Styne- Sammy Cahn “I’ve Heard That Song Before”
- Sammy Cahn- Jimmy Van Heusen “When Somebody Loves You”

Za a nawet przeciw:
- Irving Berlin “Cheek To Cheek”
- Fred Fisher “Chicago”

Popołudniowe Zapraszamy do Trójki:
- Bert Kaempfert- Charles Singleton- Eddie Snyder “Strangers In The Night”
- Carson C.Parks “Somethin’ Stupid” z Nancy Sintara
- Bert Kaempfert- Herb Rehbein- Carl Sigman “The World We Knew (Over And Over)”
- Dean Kay Thompson- Kelly Gordon “That’s Life”

Godz. 22.05 Akademia Muzyczna:
- Victor Schertzinger- Johnny Mercer “Tangerine”
- Johnny Mercer “Dream”
- Josef Myrow- Mack Gordon “You Make Me Feel So Young”
- Mabel Wayne- Billy Rose “It Happened In Monterey”
- Harry Warren- Al Dubin “You’re Getting To Be A Habit With Me”
- Sammy Fain- Pierre Norman Connor- Irving Kahal “You Brought A New Kind Of Love To Me”
- Richard A.Whiting- Johnny Mercer “Too Marvelous For Words”
- Burton Lane- E.Y. “Yip” Harburg “Old Devil Moon”
- Arthur Johnston- Johnny Burke “Pennies From Heaven”
- George Gershwin- Ira Gershwin “Love Is Here To Stay”
- Cole Porter “I’ve Got You Under My Skin”
- Jimmy Van Heusen- Johnny Mercer “I Thought About You”
- Carl Fischer- Frankie Laine “We’ll Be Together Again”
- Walter Donaldson- Gus Kahn “Makin’ Whoopee”
- Isham Jones- Gus Kahn “Swingin’ Down The Lane”
- Cole Porter “Anything Goes”
- Burton Lane- Ralph Freed “How About You?”
- Paul Mann- Stephan Weiss- Ruth Lowe “Put Your Dreams Away”

ZAPRASZAM I POLECAM
GRZEGORZ WASOWSKI
(po przewertowaniu ponad 100 płyt naszego Bohatera…)
Całość: http://www.polskieradio.pl/trojka/aktua ... x?id=49504
Awatar użytkownika
abd3mz

W tym tygodniu będziemy się przemieszczać:
(...)
- do "Doliny nicości" Bronisława Wildsteina - nowa lektura - od poniedziałku do piąku w TuBaronie o. 11.45
- do Mołdowy, Gruzji, Azerbejdżanu i Armenii - w ramach akcji Trójka Przekracza Granice nasi reporterzy: Michał Żakowski, Magdalena Trzaska, Ernest Zozuń i Łukasz Karusta - przez cały: poniedziałek, wtorek, środę i czwartek - będą opowiadać o tych krajach i ich mieszkańcach
- do Augustowa, a kanałem augustowskim na Białoruś, w sobotę Lista Przebojów Trójki w Święto Augustowa - prostu z rynku

Polecam:)
do usłyszenia
Monika Makowska
Całość: http://www.polskieradio.pl/trojka/pr3/?d=20080511
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

W tym tygodniu będziemy się przemieszczać:
(...)
- do "Doliny nicości" Bronisława Wildsteina - nowa lektura - od poniedziałku do piąku w TuBaronie o. 11.45
Czyli kącik LP3 zostanie ucięty? :evil:
Awatar użytkownika
abd3mz

Co było grane w Trójce?
Piątek, 16 maja 2008

Już niebawem na naszych stronach - a już teraz w nowym serwisie muzycznym Polskiego Radia można będzie sprawdzić, co było grane na naszej antenie.

Nie zawsze od razu - zwykle jednak w ciągu kilku lub kilkunastu godzin - na stronie pojawiają się tytuły i wykonawcy zagranych utworów. Odrobina cierpliwości jest niezbędna, gdyż - w odróżnieniu od większości stacji radiowych - naszej listy nie generuje komputer, lecz ludzie, a wpisanie setek tytułów zajmuje więcej niż chwilę...

Zapraszamy więc na strony serwisu MUZYKA!
;-)
http://www.polskieradio.pl/trojka/aktualnosci/?id=50723
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

Super :D
Awatar użytkownika
abd3mz

Noc Muzeów w Warszawie
Piątek, 16 maja 2008

W sobotę, 17 maja od 19:00 aż do 1:00 w nocy zapraszamy wraz z Urzędem Miasta Stołecznego Warszawy na nocne, kulturalne wędrówki po stolicy.

Relacje z Nocy Muzeów w sobotę w sewisach oraz po 22.00 w audycji Ciemna Strona Mocy, a o samej imprezie opowiemy w Radiowym Domu Kultury po 13.00.

To już piąta edycja Nocy Muzeów w Warszawie. Podobnie jak w latach ubiegłych do późnych godzin nocnych otwarte będą galerie i muzea. Pomiędzy placówkami jeździć będą bezpłatne autobusy w tym zabytkowe „ogórki”. Zostanie również uruchomiona zabytkowa linia tramwajowa. Biuro Promocji Miasta przygotowuje też inne atrakcje: m.in. koncerty, i występy teatrów ulicznych.

Noc Muzeów w Warszawie rozpocznie się koncertem jazzowym Urszuli Dudziak na Rynku Starego Miasta. Potem co godzinę w różnych częściach miasta odbywać się będą przedstawienia teatrów ulicznych. Warto również się wybrać na koncert Przemysława Gintrowskiego, który na dziedzińcu Muzeum Narodowego zaprezentuje program herbertowski.
http://www.polskieradio.pl/trojka/aktua ... x?id=50948
Awatar użytkownika
abd3mz

subiektywny wybór abd3mza, podkreślone najważniejsze informacje i komentarze na niebiesko pisze:Koncert w Trójce – Józef Skrzek – niedz. po 20tej [dzisiaj :!:]

Od poniedziałku o 20.50 – nowa powieść – Córka Rembrandta

Na Bukowinie – jesteśmy we wtorek. Przez cały dzień relacje Ernesta Zozunia i Michała Żakowskiego

W czwartek, 22 maja:
- Od 10tej – Piotr Baron i Grzegorz Wasowski zapraszają na dobrą muzykę...
- Po 13tej – Dla Jonasza Kofty – koncert przyjaciół prow. Magda Umer
- Festiwal w Opolu – co będzie w tym roku i jak było kiedyś – zaprasza Mariusz Owczarek i Jego goście, od 16tej [mam nadzieję, że będzie dominować co było kiedyś...]
- Koncert Adama Wendta o 19tej
- Dziesięć ważnych słów – w audycji Dariusza Bugalskiego [ciekawe... podoba misie tytuł audycji, bo taki tytuł nosi jedna z ostatnich płyt Marka Grechuty.]

Do Gminy Bałtów zajrzymy z popołudniową audycja Zapraszamy do Trójki – w piątek, 23 maja

A na Święto ulicy Francuskiej – z Radiowym Domem Kultury i Myśliwiecką 3/5/7 – w sobotę

Polecam
Monika Makowska
Całość: http://www.polskieradio.pl/trojka/pr3/?d=20080518
Awatar użytkownika
abd3mz

Ramówka na Boże Ciało

00.00 - 02.00 Ossobliwości muzyczne – audycja Wojciecha Ossowskiego
02.00 - 06.00 Ze środy na czwartek – audycja Piotra Klatta
06.00 – 07.00 Audycja redakcji katolickiej
07.00 - 10.00 Zapraszamy do Trójki – poprowadzi Krystian Hanke
10.00 - 13.00 Tu Baron – poprowadzą Piotr Baron i Grzegorz Wasowski
13.00 - 14.00 Koncert dla Jonasza Kofty (retransmisja)
14.00 - 15.00 The Best of Prywatna kolekcja
15.00 - 16.00 Trzecia godzina – audycja Piotra Kaczkowskiego
16.00 - 19.00 Opole, Opole - audycja o festiwalach opolskich - poprowadzi Mariusz Owczarek
19.00 - 20.00 Adam Wendt - koncert – retransmisja
20.00 - 22.00 10 ważnych słów – poprowadzi Dariusz Bugalski
22.00 - 24.00 Minimax przed północą – zaprasza Piotr Kaczkowski
http://www.polskieradio.pl/trojka/aktua ... x?id=51431

„Jem kolorowo!” Program edukacyjny promujący zdrowe żywienie dzieci

Świeto Saskiej Kępy - Trójka na Francuskiej
Awatar użytkownika
abd3mz

Dziś:
Trzeci koncert Piosenkarni Anny Treter – niedz. 20.05
W Minimaxie – Cree, Metallica, Klaus Schulze i Lisa Gerrard i utwory z płyty Minimax.pl 5 – na tydzień przed premierą – niedz. 21.05

Nie-dziś:
„Córka Rembrandta” Lynn Cullen – od poniedziałku do środy o 20.50
Dzień z Norwegii – relacje i łączenia z Marcinem Gutowskim – środa, 28 maja

Dzień Dziecka w Trójce: [zapowiada się ciekawie ;-)]

W Zagadkowej Niedzieli – specjalni goście - chór dziecięco-młodzieżowy z Zambii

Przez cały dzień – cytaty z książki „Jak przeklinać? Poradnik dla dzieci” Michała Rusinka, czyta Maria Peszek [;-)]

(Bynajmniej nie są to trawestacje „dorosłych” przekleństw, ale świeże, często całkowicie absurdalne, obfitujące w zaskakujące skojarzenia frazy, za pomocą których dzieci wyrażają emocje. Czy można nie ulec urokowi powiedzenia „O, oskoma!” albo „Pucho marna!”, czy „Wydzimdzirymdzi”?)

Relacje z Pikniku dla Rodzinnych Domów Dziecka, zorganizowanego w Płocku przez Fundację Dar Serca, dla bohaterów naszej akcji Idą Święta (przy okazji, proszę zerknąć na stronę internetową nazsej akcji- tam dokładne rozliczenie)

Na Scenie Teatralnej Trójki o 13.30 – niesmiertelny „Czerwony kapturek” Chalresa Peerault’a w opracowaniu i z piosenkami Hanny Januszewskiej, z muzyką Jerzego Wasowkiego, [:!:]

Wystąpią:

Narrator: Jerzy Wasowski
Babcia: Irena Kwiatkowska
Czerwony Kapturek: Anita Dymszówna
Wilk: Andrzej Szczepkowski
Mamzel de Cozel: Jadwiga Barańska
Cadet Roussel: Wojciech Pokora

Do usłyszenia:)
Monika Makowska
Całość: http://www.polskieradio.pl/trojka/pr3/d ... x?id=51873
Awatar użytkownika
abd3mz

subiektywizm abd3mza pisze:„Mistrzowski Biznes”
Sześcioodcinkowa audycja nie tylko dla osób, które lubią piłkę nożną. Chcemy przekonać słuchaczy, że Mistrzostwa Europy w 2012 r. to nie tylko największa w dotychczasowej historii Polski impreza sportowa, ale również dobry biznes.
(...)
W kilku odcinkach – trójkowi dziennikarze ekonomiczni i sportowi wraz z ekspertem Union Investment TFI opowiedzą o tym jak i gdzie będzie można zarobić na organizacji ME 2012 oraz w jaki sposób z mistrzostwami radziły sobie wcześniejsi gospodarze np. Portugalia.
(...)
Zapraszamy do słuchania „Mistrzowskiego Biznesu” w Trójce w dniach 26-28 maja i 02-04 czerwca 2008, w audycji Bardzo Ważny Problem o godz. 18:45.

Zachęcamy również do wzięcia udziału w konkursie – pytania można usłyszeć na antenie Trójki w godzinach przedpołudniowych i w czasie audycji. Rozwiązanie konkursu w czasie audycji.
Całość [w tym regulamin konkursu]: http://www.polskieradio.pl/trojka/aktua ... x?id=51972
Robinson

A jutro (28 maja) dzień z zespołem Madness.
Awatar użytkownika
abd3mz

Festiwal "Dwa Teatry" po raz ósmy!
Czwartek, 29 maja 2008

Zapraszamy na relacje Baszki Marcinik z festiwalu - w niedzielę 1 czerwca w Magazynie Bardzo Kulturalnym o 14:00 oraz w poniedziałek, 2 czerwca w specjalnej, festiwalowej audycji po 22:00.
(...)
Więcej: http://www.polskieradio.pl/trojka/aktua ... x?id=52573
Awatar użytkownika
abd3mz

Tu Program 3 - trwa Dzień Dziecka, rusza Studio Euro 2008, Opener Info,..
Niedziela, 1 czerwca 2008

Jeszcze w niedzielę:
Na Scenie Teatralnej Trójki o 13.30 pojawi się Czerwonego Kapturek, w tłumaczeniu, opracowaniu i z piosenkami Hanny Januszewskiej, z muzyką Jerzego Wasowskiego. Usłyszmy: Irenę Kwiatkowską Anite Dymszównę, Andrzeja Szczepkowskiego, Jadwigę Barańską, Wojciecha Pokorę i Jerzego Wasowkiego

Po 14tej w Magazynie Bardzo Kulturalnym – prosto z Sopotu – Festiwal Dwa Teatry

Po 19tej zapraszamy dzieci z rodzicami na koncert piosenek dla dzieci - zapraszają Inga Lewandowska i Kuba Stankiewicz

Po 20tej - specjalne wydanie Historii Rock&Rolla – wydanie warszawsko- liverpoolskie

A od 21ej – Minimax z premierą płyty Minimax.pl 5 – zaprasza Piotr Kaczkowski

Od 2 czerwca

O 7.15 – w Opener Info – praktyczne porady dla osób wybierających się w lipcu do Gdyni

O 7.40 i 16.35 – Studio Euro 2008

o 10.10 Jazda Obowiązkowa, w której usłyszą Państwo: muzyków zespolow Tool, The Stranglers, R.E.M, Simple Minds oraz Chrisa Rea.

W poniedziałek na od 16tej na Zapraszamy do Trójki zapraszają Monika Richardson i Robert Kantereit – kolejna audycja Trójki i Zwierciadła

Do usłyszenia
Monika Makowska
http://www.polskieradio.pl/trojka/pr3/?d=200806011300
Robinson

4. czerwca w Trójce Dzień z zespołem The Clash. Bezpośrednim powodem dla tego wydarzenia jest premiera filmu Strummer - The Future Is Unwritten /6.06/, opowiadającego o życiu i twórczości Joe Strummera – lidera, wokalisty, gitarzysty i głównego kompozytora legendy punk rocka The Clash.

Przez cały dzień przewijać się będą piosenki zespołu. Obie Akademie Muzyczne również poświęcone będą temu tematowi. Natomiast o godz. 18.30 w studiu im. A.Osieckiej rozpocznie się przedpremierowy pokaz filmu. Po projekcji o 21.05 do Klubu Trójki zaprosi Dariusz Rosiak. Jego gośćmi będą: wokalista i lider grupy T.Love Muniek, lider i współzałożyciel zespołów Brygada Kryzys i Tilt Tomasz Lipińsk, Krzysztof Grabowski – współzałożyciel, perkusista i autor tekstów zespołu Dezerter oraz Grzegorz Hoffmann – kierownik Redakcji Muzycznej Programu III PR.

Całość tutaj.
ODPOWIEDZ