poszukuje utworu!!

Ktoś, gdzieś, kiedyś słyszał coś, ale nie wie kto, gdzie, kiedy i z kim — czyli zubożona wersja „Jaka to melodia” :-)

Moderatorzy: danco28, danco28

wisiu11@wp.pl

poszukuje utworu!!

Post autor: wisiu11@wp.pl »

poszukuje bezskutecznie od chyba 2 lat utworu odziału zamknietego-KTO TU MIERZY CZAS.Zlituj sie jeden z drugim!dzieki z góry.pa,pa
Ch@mpion

Post autor: Ch@mpion »

Mam ich MP3 - utwór załączony jako bonus do ich pierwszej płyty.
rafał71

hej

Post autor: rafał71 »

Ch@mpion pisze:Mam ich MP3 - utwór załączony jako bonus do ich pierwszej płyty.
jesli znajdziesz chwile czasu to przeslij ten plik na moja skrzynke?wisiu11@wp.pl Zgóry wielkie dzieki bracie!!3VSIE
Awatar użytkownika
djjack
Kontakt:

Oddział Zamknięty - Kto tu mierzy czas

Post autor: djjack »

Oddział Zamknięty - Kto tu mierzy czas. Przyjemnego słuchania życzę. I niech wrócą wspomnienia z dawnych lat i dawnych List Przebojów Programu III.
rafał71

Re: Oddział Zamknięty - Kto tu mierzy czas

Post autor: rafał71 »

djjack pisze:Oddział Zamknięty - Kto tu mierzy czas. Przyjemnego słuchania życzę. I niech wrócą wspomnienia z dawnych lat i dawnych List Przebojów Programu III.
dzieki bracie juz słucham,ile to lat mineło odkąd słyszałem ten utwór.FAJNE UCZUCIE 20 LAT MŁODSZY!DZIEKI!POWODZENIA!
Awatar użytkownika
djjack
Kontakt:

Kto tu mierzy czas

czasowo tutaj pisze: (...)
Szukam tez kilku nagran od lat (ale mase mam, takze pytajcie)
(...)
OZ - Kto tu mierzy czas;
itp.
Poszukiwany OZ.
A mam pytanie - jaką mase posiadasz... cząsteczkową, niezmienniczą, atomową, efektywną, spoczynkową, elektromagnetyczną, krytyczną czy może zredukowaną... :wink:?
Rafal

Post autor: Rafal »

Bezskutecznie poszukuje utworo zespolu The Friends of Doctor Caba "Postwar Lullubye" z 1989 roku.... juz stracilem nadzieje....
Awatar użytkownika
djjack
Kontakt:

Friends of Doctor Caba

Rafal pisze:Bezskutecznie poszukuje utworo zespolu The Friends of Doctor Caba "Postwar Lullubye" z 1989 roku.... juz stracilem nadzieje....
Nadzieja jest jak mucha. Ledwie promień słońca zabłyśnie, już daje o sobie znać :wink: .
Friends of Doctor Caba - "Postwar Lulluby".
Przy okazji podziękowania dla wirtualnego źródełka, które też gdzieś kiedyś to udostępniło :wink: .
Rafal

nie do wiary! tysiackrotne dzieki - zrobiles mi najlepszy prezent gwiazdkowy tego roku!!! :D :D jestem dozgonnie wdzieczny... jeszcze raz dziekuje.

ps wobec tego, chyba jedyna piosenka jakiej poszukuje jest "Hey Mathew" Karla Fialki, jakby ktos mial... :)
Awatar użytkownika
djjack
Kontakt:

Karel Fialka - Hey Matthew (Maxi Version).mp3

Rafal pisze: (...)
ps wobec tego, chyba jedyna piosenka jakiej poszukuje jest "Hey Mathew" Karla Fialki, jakby ktos mial... :)
Znam jednego ktosia, który ma...Karel Fialka - Hey Matthew (Maxi Version).
Ale od dzisiaj jest tych ktosiów już przynajmniej dwóch :wink:.
Rafal

ha, nawet trzech, piosenka poszla w swiat :) dziekuje bardzo, jestes wielki :)
no ale tego utworu to chyba miec nie bedziesz, chodzi mi o instrumentalna, gwizdana wersja "She's got a gun" Yello, to na jej tle pan Marek czytal kiedys stare notowania....
Awatar użytkownika
djjack
Kontakt:

Yello - She's Got A Gun"

Rafal pisze: (...)
no ale tego utworu to chyba miec nie bedziesz, chodzi mi o instrumentalna, gwizdana wersja "She's got a gun" Yello, to na jej tle pan Marek czytal kiedys stare notowania....
Tak.
Rafal

o kurcze... wieki cale tego szukalem, jedna z piosenek mego zycia :) swoja droga czy ta wersja wyszla na singlu? bo na plycie jest tylko spiewana.
no to moze masz jeszcze: Call System "kiedy plone", ja mam ich tylko "Szampan" i moge sie podzielic.
Albo Claire Hammil piosenke pt hmmm cos tam bylo z "berry", wstyd, bo nie znam dokladnie tytułu :oops:

Jescze raz dziekuje i wszaystkiego dobrego w nowym roku!
JC

Post autor: JC »

Rafal pisze:o kurcze... wieki cale tego szukalem, jedna z piosenek mego zycia :) swoja droga czy ta wersja wyszla na singlu? bo na plycie jest tylko spiewana.
no to moze masz jeszcze: Call System "kiedy plone", ja mam ich tylko "Szampan" i moge sie podzielic.
Albo Claire Hammil piosenke pt hmmm cos tam bylo z "berry", wstyd, bo nie znam dokladnie tytułu :oops:

Jescze raz dziekuje i wszaystkiego dobrego w nowym roku!
Mam całą dyskografię Claire Hamill. Nie kojarzę żadnej piosenki z "berry". Może chodzi o Candy Flipp - Strawberry fields forever". A jesli chodzi o Claire Hamill, to na liście umieściła trzy piosenki "The moon is a powerful lover" (1984), "Denmark" (1985) i "Someday we will all be together" (1989).
Rafal

No walsnie, tej piosenki nie bylo na liscie, no chyba ze to jest "Danmark" ale raczej nie, pani spiewala w refrenie cos jak "glastenberry", choc napewno to inaczej sie pisze, bo w angielskim nie ma takiego slowa... piosenka juz razcej z lat 80/90tych, wolna, troche smutna, jak to u niej...
Gość

Post autor: Gość »

Rafal pisze:No walsnie, tej piosenki nie bylo na liscie, no chyba ze to jest "Danmark" ale raczej nie, pani spiewala w refrenie cos jak "glastenberry", choc napewno to inaczej sie pisze, bo w angielskim nie ma takiego slowa... piosenka juz razcej z lat 80/90tych, wolna, troche smutna, jak to u niej...
Nie wiem. Z niczym mi się nie kojarzy. Może to piosenka The Waterboys - Glastonbury song z 1993 r., ale tam śpiwa facet. A w piosence Claire Hamill "Denmark" w refrenie często pojawia się wers "Light the touchpaper".
Rafal

Jest! Dzieki za podpowiedz ta piosenka to "Glastonbury" z plyty "Love in the Afternoon" :D
http://www.cduniverse.com/search/xx/mus ... ernoon.htm
Gość

Rafał, it's your lucky day!

Claire Hamill - Glastonbury
http://s39.yousendit.com/d.aspx?id=3NS7 ... 0A5WE4C28Z

Call System - Kiedy płonę
http://s39.yousendit.com/d.aspx?id=1163 ... A9GILKEF59
NIEgość

Post autor: NIEgość »

Poszukuję nagrania zespołu Cytrus Kurza twarz. Utwór gościł na liście w roku 1982. Ktos ma?
Rafal

Anonymous pisze:Rafał, it's your lucky day!

Claire Hamill - Glastonbury
http://s39.yousendit.com/d.aspx?id=3NS7 ... 0A5WE4C28Z

Call System - Kiedy płonę
http://s39.yousendit.com/d.aspx?id=1163 ... A9GILKEF59
dziekuje dziekuje!!!!!

a moze, skoro tak mi dobrze idzie :) to ma ktos moze:
1. Limahl "Stop"
2. Skawinski "Dzis tracisz mnie"
3. Ziyo "Wyspy", ale chodzi mi o wersje radiowa, dluzsza, ta z plyty mam.

pozdrawiam i jeszcze raz stukrotne dzięki!
Gość

bieszczadnick

Post autor: bieszczadnick »

JC,to może Podzielisz się ze mną "Someday we will all be together"?.mój apel pozostał bez odpowiedzi i nadal szukam tej piosenki....
JC

Post autor: JC »

Ktoś kiedyś już wystawiał ten utwór na forum. Ale jak nie zdążyłeś... oto on.

http://s24.yousendit.com/d.aspx?id=37AB ... TQEMHBS7H5
bieszczadnick

Post autor: bieszczadnick »

Dzięki :)
Gość

Piekny to utwor, zaiste...
A moze ktos ma takie kwiatki - Propaganda "Only one word" i drugi ich przeboj "Heaven give me words"?
ODPOWIEDZ