Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
abd3mz pisze:Jeśli jeszcze ktoś znalazł jakieś błędy (raczej błędy niż wątpliwości) to prosiłbym, żeby do jutra do północy tutaj je napisać.
"Życie jest teatrem" - RSC powinno być "Życie to teatr".
Co do RSC to ja najbardziej lubię 'Wolny będziesz szedł".
EDIT: O Ziyo pisałem w innym temacie. Teraz widzę, że obie ich piosenki w zestawie mają złe tytuły.
"Wszystko to co mam" powinno być "Magiczne słowa"
"Wyspy" ...a "Wyspy" były tu nawet dyskutowane w poprawkach do archiwum LP3. Powinno być "Bliżej gwiazd (Wyspy)".
Z tego co widzę w zestawieniu jest większośc moich ulubionych kawałków, choć kilka bym jeszcze dodał:
Myslovitz - Chciałbym umrzeć z miłości, Chłopcy, Życie to surfing
Wilki - N'Avoie
Republika - Odchodząc
Trebunie Tutki - Nasze Reggae
Maleo Reggae Rockers - Ostrożnie
Fisz Emade - Sznurowadła
Lenny Valentino - Dom nauki wrażeń
Dżem - Jak malowany ptak
Kult - Lewe lewe loff, Komu bije dzwon
Gary pisze:"Życie jest teatrem" - RSC powinno być "Życie to teatr".
"Wszystko to co mam" powinno być "Magiczne słowa"
"Wyspy" ...a "Wyspy" były tu nawet dyskutowane w poprawkach do archiwum LP3. Powinno być "Bliżej gwiazd (Wyspy)".
Carlit pisze:I własnie! nie: 1914 tylko 1944
Zanotowane. Zbieranie drugiej porcji błędów kończę o północy.
ku3a pisze:a ja jestem za tym, zeby bylo "Wszystko to co mam" . tak samo jak zawsze jestem i bede, zeby bylo "Rząd oficjalny", a nie "General Ferreira".
Ale jako "Magiczne słowa" było chyba nawet na liście trójki (przynajmniej tak mam zanotowane w jedynym zeszycie, który mi się zachował).
Co do Kultu to pełna zgoda. Że to jest Generał Ferreira to dowiedziałem się chyba z 5 lat później.
Gary pisze:KSu ma piosenkę "1944", ale ma i piosenkę "1914 w okopie".
Hmm... Dobrze by było do północy to ustalić.
Ja sądzę, że w tym wypadku chodziło o utwór "1944", bo to jeden z ich najlepszych )czytaj najbardziej znanych) hitów i swego czasu często granych w radiu.
Gary pisze:Ale jako "Magiczne słowa" było chyba nawet na liście trójki (przynajmniej tak mam zanotowane w jedynym zeszycie, który mi się zachował).
nie-e, na Liscie bylo jako "Wszystko to co mam" . tak mam zapisane w pamieci, a poza tym upewnilem sie wlasnie na kartkach, na ktorych notowalem pierwsze trzydziestki .
ku3a pisze:nie-e, na Liscie bylo jako "Wszystko to co mam" . tak mam zapisane w pamieci, a poza tym upewnilem sie wlasnie na kartkach, na ktorych notowalem pierwsze trzydziestki .
Też mam zapisane to jako "Wszystko to co mam", ale w notowaniu 626 i 629 dodatkowo w nawiasie dopisałem sobie "Magiczne słowa". Nie wiem, czy wiąże się to z tym, że wtedy Niedźwiedź podał to jako alternatywny tytuł.
A więc zajrzałem do mojego kajecika z 1994 roku i....
Zacząłem notować po rocznej przerwie, więc spore zaległości z tytułami angielskimi miałem.
w notowaniu 621(pierwszym po nowym roku) faktycznie jak wół pisze:
4.3.10 Wszystko to co mam - Ziyo (ciekawostką jest to, że na 19.19.9 A my creep - Radio Hat )
w notowaniu 623 jest już Wszystko to co mam (Magiczne słowa) i znowu ciekawostka: na 14.4.11 Creept - Radio Hat
od notowania 627 do wypadnięcia z listy mam jż tylko "Magiczne słowa" (no i w końcu "Creep" - Radiohead )
Podsumowując:
1. "Życie jest teatrem" - RSC powinno być "Życie to teatr".
2. "Wyspy" - Ziyo powinno być "Bliżej gwiazd (Wyspy)"
3. "Magicznych słów" nie ruszamy.
4. Zapytam się czy "1914" nie powinien być "1944"
Jeśli ktoś ma jakieś sugestie to czekam do 00:30 [Chyba, że są duże wątpliwości to nie będę dzisiaj pisał.]
EDIT: A dla mnie "Creep" to w wakacje było "A cree".