Pierwszy Polski Top Wszechczasów w Trójce!!!
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
- tadzio3
- Kontakt:
Pierwszy Polski Top Wszechczasów w Trójce!!!
Na stronach "Trójki" można już głosować na polski top wszech czasów! Odbedzie się on w czasie długiego weekendu majowego.
Tutaj są propozycje http://www2.polskieradio.pl/trojka/lp3/ ... toppl.aspx
Głosujemy na 20 utworów.
Tutaj są propozycje http://www2.polskieradio.pl/trojka/lp3/ ... toppl.aspx
Głosujemy na 20 utworów.
Kilka wstępnych spostrzeżeń:
- jest kilka błędów (powtórzone tytuły, błędnie przypisany utwór artyście), ale myślę, że da się to wyprostować.
- nie ma mojego numeru wszech czasów
(Chociaż to nie jest takie złe. Niektóre utwory lepiej niech zostaną w domu.)
- ale za to jest mój numer 2!
- po wstępnej selekcji wybrałem 100 kandydatów z 376.
[Przyznam, że kilkudziesięciu w tej chwili nie kojarzę, więc może być jeszcze więcej.]
Tu jest zestaw posegregowany według artystów: http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?p=90610#90610 Niedługo będzie w arkuszu.
- jest kilka błędów (powtórzone tytuły, błędnie przypisany utwór artyście), ale myślę, że da się to wyprostować.
- nie ma mojego numeru wszech czasów

- ale za to jest mój numer 2!

- po wstępnej selekcji wybrałem 100 kandydatów z 376.

Tu jest zestaw posegregowany według artystów: http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?p=90610#90610 Niedługo będzie w arkuszu.
02.05. to piątek. Masz na myśli LPMN?tadzio3 pisze:No racja.ku3a pisze: a dodatkowo 02.05 wieczorem bedzie inne ciekawe zajęcie.
Zawsze jednak zostaje nagranie listy. Ależ będa emocje jak się kompletnie nie będzie wiedziało, co może byc na szczycie.
A może znawca?
Mam nieodparte wrażenie, ze Kubie chodziło o coś innego

Jestem pozytywnie zaskoczony zestawem propozycji, bo z mojego top 20 z ubiegłorocznego topu polskiego jest aż 16 w zestawie. Oprócz tego inne miłe niespodzianki jak "Czerwone tango" mój prywatny the best of Pudelsi (trochę szkoda, że nie ma "Dawnej dziewczyny"), Houk
"Transmission into your heart"
, "Centrala"
, "MY"slovitz
, "Jest taki samotny dom" Budki Suflera
(trochę szkoda, że nie ma "Cienia wielkiej góry"), no i jest "Kołysanka dla Misiaków" - moja ulubiona Jakubowicz z Waglewskim na gitarze.
Minusem jest brak jakiejkolwiek Siekiery np. "Nowej Aleksandrii", "Modlitwy" Breakoutu (
) i Dżemu. Przy tym ostatnim w pełni rekompensuje mi to "List do M>".
Z takich moich prywatnych ulubionych polskich piosenek, których brak mogę zrozumieć to: "Kolor" Róż Europy, "Leszek Żukowski" Comy(choć nie do końca
), "Przemijanie" Proletaryatu. No ale wszystkiego mieć nie można. 

Minusem jest brak jakiejkolwiek Siekiery np. "Nowej Aleksandrii", "Modlitwy" Breakoutu (

Z takich moich prywatnych ulubionych polskich piosenek, których brak mogę zrozumieć to: "Kolor" Róż Europy, "Leszek Żukowski" Comy(choć nie do końca

- tadzio3
- Kontakt:
Mi chodziło o dokładnie to samo co Kubie.Martyr pisze:02.05. to piątek. Masz na myśli LPMN?tadzio3 pisze:No racja.ku3a pisze: a dodatkowo 02.05 wieczorem bedzie inne ciekawe zajęcie.
Zawsze jednak zostaje nagranie listy. Ależ będa emocje jak się kompletnie nie będzie wiedziało, co może byc na szczycie.
A może znawca?
Mam nieodparte wrażenie, ze Kubie chodziło o coś innegobardziej Markowego

- tadzio3
- Kontakt:
Myślę, że to pierwsze. Coś im sie przestawiło w katalogu wykonawców, bo jak można zauważyć Turbo jest obok Turnaua w katalogu alfabetycznym. Tak jak chyba Formacja NS i Franek Kimono. Taka jest moja spiskowa teoriastavanger pisze:Teraz pytanie czy chodzi o Cichosza - Turnaua czy o Smak ciszy - Turbotadzio3 pisze:Kilka błędów
Cichosza - Turbo![]()