Fryderyki 2008

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

kasia pisze:dla mnie nowa. nic mi sie nie obiło o uszy w jego wykonaniu. muszę zobaczyć co to za jeden.
Wydał w tym roku pierwszą solową płytę, ale wcześniej występował w zespole Offside
nastoletni_duch
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
Kontakt:

Post autor: nastoletni_duch »

kasia! pisze:
prz_rulez pisze: A tak poza tym to
3. ŁUKASZ ZAGROBELNY Wyślij SMS o treści: 3 pod numer 7398
Jaka to nowa twarz fonograffi? :?
dla mnie nowa. :shock: nic mi sie nie obiło o uszy w jego wykonaniu. muszę zobaczyć co to za jeden.
nie polecam :P
prz_rulez
Kontakt:

nastoletni_duch pisze:nie polecam
Hm, czemu? Całkiem znośne. Zwłaszcza patrząc na ostatnie dokonania Bajmu, Lady Pank itd. itp...
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

wystarczy włączyć "Taniec z Gwiazdami" :lol:
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

kasia! pisze:
dla mnie nowa. :shock: nic mi sie nie obiło o uszy w jego wykonaniu. muszę zobaczyć co to za jeden.
Też nie kojarzę. Z początku pomyslałem, że chodzi o Maćka Zakościelnego :lol: .
A ja jak zwykle będę bronić Feela. Rewelacja to nie jest, ale jak na polskie realia rynkowe to jednak jest coś. A takie np. Muchy to też stać na o wiele więcej i nie rozumiem tego hurraoptymizmu, płyta spójna, ale słychać luki. O wiele lepszym i bardziej twórczym zespołem jest Radio Bagdad
Też jakoś super za Muchami nie jestem. Ale od Feel na pewno lepsze. Ale może nie jestem do końca obiektywny, bo Feela słyszałem 3 kawałki, z tego 2 były prawie takie same (linia melodyczna kilka nut na krzyż, ta sama tonacja i ogólnie dało się jedną śpiewać na drugiej :wink: . To dopiero autoplagiat :lol: ), a 1 miał taki fatalny text, że śmiech ogarniał. Puszczali to u nas w pracy kiedyś przez kilkanaście minut w kółko i już nie mogłem wytrzymać tych 3 kawałków.
Mr. Dark

Post autor: Mr. Dark »

kasia! pisze:
Twórczość Zagrobelnego jest dowodem na to, że to, czego nie puszczają w Trójce dobre być nie może...

Miszon pisze:
A ja jak zwykle będę bronić Feela. Rewelacja to nie jest, ale jak na polskie realia rynkowe to jednak jest coś. A takie np. Muchy to też stać na o wiele więcej i nie rozumiem tego hurraoptymizmu, płyta spójna, ale słychać luki. O wiele lepszym i bardziej twórczym zespołem jest Radio Bagdad
Też jakoś super za Muchami nie jestem. Ale od Feel na pewno lepsze. Ale może nie jestem do końca obiektywny, bo Feela słyszałem 3 kawałki, z tego 2 były prawie takie same (linia melodyczna kilka nut na krzyż, ta sama tonacja i ogólnie dało się jedną śpiewać na drugiej :wink: . To dopiero autoplagiat :lol: ), a 1 miał taki fatalny text, że śmiech ogarniał. Puszczali to u nas w pracy kiedyś przez kilkanaście minut w kółko i już nie mogłem wytrzymać tych 3 kawałków.
A ja dziś trzykrotnie słyszałem 'jak anioła głos' - wrażliwym na muzykę zdecydowanie odradzam :wink:
prz_rulez
Kontakt:

A ja dziś trzykrotnie słyszałem 'jak anioła głos' - wrażliwym na muzykę zdecydowanie odradzam
Nie jest tak źle, jeszcze żyję i nawet zaczęło mi się podobać :) Ale ja też mogę nie być obiektywny, bo moje gusta muzyczne stoją gdzieś pośrodku alternatywy i komerchy :wink:
Awatar użytkownika
mateusz15
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku

Post autor: mateusz15 »

prz_rulez pisze:
A ja dziś trzykrotnie słyszałem 'jak anioła głos' - wrażliwym na muzykę zdecydowanie odradzam
Nie jest tak źle, jeszcze żyję i nawet zaczęło mi się podobać :) Ale ja też mogę nie być obiektywny, bo moje gusta muzyczne stoją gdzieś pośrodku alternatywy i komerchy :wink:
Apropo tej piosenki mam anegdote fajną i wywołującą uśmiech:)
Jechałem sobie czwartek ze szkoły autobusem i jak często się zdarza leciało rmf fm, grali chyba Chrisa Rea (?) nieważne, następną piosenką był właśnie nowy hit Fill i gdy kierowca tylko usłyszał początek od razu przełączył na Zetkę ;] Tam Tina, wieczna tina, ale po niej, ku nieuciesze pana kierowcy zagrali Jak anioła głos, jednak ma gust Pan kierowca i po pierwszych taktach przełączył ponownie na rmffke ;]

A chciałbym by Muchy wygrały;)
Miszon pisze:Album Roku POP
RAZ DWA TRZY 4ever Music
Młynarski - chociaż nie nazwałbym tego popem, podobnie Jopek (raczej Nosowską, która jest w alternatywie nie wiem czemu). A pewnie wygra i tak Feel

Nowa Twarz Fonografii
MUCHY - ale wygra Feel

Grupa Roku
RAZ DWA TRZY - oby nie Feel!
nie wygra Feel w żadnej z tych kategorii. Przeciez tu głosują dziennikarze, a nie publiczności i fanki :)
ku3a

Post autor: ku3a »

prz_rulez pisze:Ale ja też mogę nie być obiektywny, bo moje gusta muzyczne stoją gdzieś pośrodku alternatywy i komerchy :wink:
ja byc powiedzial, ze nie gdzies pomiedzy, tylko jedną nogą w totalnej komercji, a drugą w alternatywie ;-).
prz_rulez
Kontakt:

ku3a pisze:
prz_rulez pisze:Ale ja też mogę nie być obiektywny, bo moje gusta muzyczne stoją gdzieś pośrodku alternatywy i komerchy :wink:
ja byc powiedzial, ze nie gdzies pomiedzy, tylko jedną nogą w totalnej komercji, a drugą w alternatywie ;-).
W sumie dobrze być powiedział :wink:
kasia!

Post autor: kasia! »

mateusz15 pisze: A chciałbym by Muchy wygrały;)
też bym chciała. no ale co poradzisz :roll:

Jeśli chodzi o pana Zagrobelnego to nie podoba mi się ani jego muzyka ani on sam :lol:
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

A kto to Zagrobelny? Jakiś zespół? :roll:
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

ja niestety musiałem przesłuchać, bo dostałem to w mailu z pytaniem: Czy to się różni od tekstów disco-polowych? Odpisałem: (...) Wydaje mi się, że nie. A tylko nazwisko Flinta bardzo mi tu nie pasuje (...) Utwór był z filmu "Nie kłam kochanie"
IZA

Post autor: IZA »

Gary pisze:A kto to Zagrobelny? Jakiś zespół? :roll:
Jakiś młody aktor teatralny, który wziął się za śpiewanie. Pocieszę: w porównaniu do Feela jeszcze strawny ;)
mateusz15 pisze:Jechałem sobie czwartek ze szkoły autobusem i jak często się zdarza leciało rmf fm, grali chyba Chrisa Rea (?) nieważne, następną piosenką był właśnie nowy hit Fill i gdy kierowca tylko usłyszał początek od razu przełączył na Zetkę ;] Tam Tina, wieczna tina, ale po niej, ku nieuciesze pana kierowcy zagrali Jak anioła głos, jednak ma gust Pan kierowca i po pierwszych taktach przełączył ponownie na rmffke ;]
Ha, ha, ha... dobre, bo z tym Feelem tak jest, że działa na nerwy (mi strasznie). I pomyśleć, że 10 lat temu nie zagraliby takiego badziewia w RMF.
prz_rulez
Kontakt:

Dobra, nie wypowiadam się już co myślę ;) Ale na 99% raczej by zagrali i w RMF-ie, i w ZETce, i prawdopodobnie w Trójce też
Awatar użytkownika
mateusz15
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku

Post autor: mateusz15 »

Yacy pisze:ja niestety musiałem przesłuchać, bo dostałem to w mailu z pytaniem: Czy to się różni od tekstów disco-polowych? Odpisałem: (...) Wydaje mi się, że nie. A tylko nazwisko Flinta bardzo mi tu nie pasuje (...) Utwór był z filmu "Nie kłam kochanie"
a do tej piosnki Ania Dąbrowska napisała muzykę...Jednak po piosenkach filmowych artystów bym nie oceniał muzyka i tekst napisany, zapraszaja gościa tylko do zaśpiewania i na dodatek mówią mu jak ma to wykonać...a ze promocja to dla artysty duża to czemu nie przyjąc propozycji nagrania piosenki do filmu?
dla zainteresowanych utwór o którym mowa:
http://pl.youtube.com/watch?v=3QiIGcQsAWA

A co do sytuacji z feelem to mi się śmiac też chciało :P :wink:
IZA

Post autor: IZA »

prz_rulez pisze:Dobra, nie wypowiadam się już co myślę ;) Ale na 99% raczej by zagrali i w RMF-ie, i w ZETce, i prawdopodobnie w Trójce też
W ZET-ce może... Ale RMF za czasów swojej świetności bojkotował pewne "dziwactwa" typu Stachursky, Ich Troje, jakieś disca z pola itp. Takie dziadostwo grały nawet rozgłośnie regionalne PR (w Radiu Koszalin na liście przebojów zawsze byli w czołówce), więc RMF był wtedy dobrą odskocznią dla tego typu dźwięków, o czym świadczyły chociażby audycje Piotra Metza i Piotra Kosińskiego w tym radiu (tak, tak - warto o tym pamiętać). Teraz już niestety z tego nic nie zostało :(
W Trójce też niestety Feel się pojawił. Na szczęście szybko ktoś oprzytomniał i go wyrzucił ;)
prz_rulez
Kontakt:

Ale za to z taką Budką Suflera był za pan brat. Zresztą... Od dawna wiadomo, że w stacjach panuje jakaś dziwna polityka playlistowa. Nie wiem jak wy, ale ja jej totalnie nie rozumiem.
A utwory Feela mają przynajmniej jedną zaletę: świetnie budzą do życia - DOSŁOWNIE! :wink:
Awatar użytkownika
tsch

Post autor: tsch »

prz_rulez pisze:A utwory Feela mają przynajmniej jedną zaletę: świetnie budzą do życia - DOSŁOWNIE! :wink:
Masz rację! :D

Nawet, gdy jestem bardzo zmęczony, a pomieszczeniu, w którym się znajduję, pojawia się nagle Feel, to natychmiast ożywam... i opuszczam to pomieszczenie czym prędzej.
kasia!

ksch pisze:
Nawet, gdy jestem bardzo zmęczony, a pomieszczeniu, w którym się znajduję, pojawia się nagle Feel, to natychmiast ożywam... i opuszczam to pomieszczenie czym prędzej.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Kasiu obawiam się o stan Twojego zdrowia po takiej dawce śmiechu. ;)

PS. Widzę, że Atelier jeszcze nie pobrane. :P
kasia!

abd3mz pisze:Kasiu obawiam się o stan Twojego zdrowia po takiej dawce śmiechu. ;)

PS. Widzę, że Atelier jeszcze nie pobrane. :P
jak to nie pobrane :twisted: . już słucham jestem przy 72 min audycji :!:

to była pierwsza rzecz, która mnie tak bardzo rozśmieszyła w ostatnich dniach :wink:
prz_rulez
Kontakt:

ksch pisze:
prz_rulez pisze:A utwory Feela mają przynajmniej jedną zaletę: świetnie budzą do życia - DOSŁOWNIE! :wink:
Masz rację! :D

Nie o to mi chodziło, ale ciekawa interpretacja :lol:
Utwory Feela świetnie się nadają na budzik w telefonie, budzisz się, jesteś niewyspany, ale słyszysz "Pokaż na co Cię stać!" i od razu chce Ci się wstawać :D Zdecydowanie lepiej się nadaje na poranek niż "End Of The World" Blackfielda :wink:
to była pierwsza rzecz, która mnie tak bardzo rozśmieszyła w ostatnich dniach
A co śmiesznego było w tym Atelieu?
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

kasia! pisze:
abd3mz pisze:PS. Widzę, że Atelier jeszcze nie pobrane. :P
jak to nie pobrane :twisted: . już słucham jestem przy 72 min audycji :!:
Jak sprawdzałem to było zero pobrań. :roll: Doesn't matter... A i proszę mi tu bez diabełków! :P ;)
prz_rulez pisze:
to była pierwsza rzecz, która mnie tak bardzo rozśmieszyła w ostatnich dniach
A co śmiesznego było w tym Atelieu?
Kasi chyba nie chodziło o Atelier. ;)
prz_rulez
Kontakt:

no niestety nadal nie skapowałem o co chodzi :wink:
ODPOWIEDZ