Dziś mały komentarz; z top 10 wypadła usunięta z zestawu do głosowania Victoria Hart.
1. (2) BOY IN THE ANORAK - Little Man Tate
Kiedy zadebiutowali w dziesiątce - wiedziałem że dojdą na szczyt. Dla mnie to brzmi podobnie do Happysad (tyle że trochę szybciej i energiczniej) i kiedy tamci biją rekordy na Forumowej, to znalazł się tylko jeden lolek, który głosuje na LMT.
2. (1) PORQUE - Pochill feat. Janaina
To może być ostatnia możliwość zagłosowania na Porque, szkoda że sobie nie poradziło.
3. (4) YOU KNOW I'M NO GOOD - Amy Winehouse
Nie wiem dlaczego ale jakoś źle mi się tego słucha przez radio.

W dziesiątce oprócz Amy i Foo pozostałe utwory mnie drażnią lub są conajwyżej obojętne. Amy powinna się na tym słabym tle tym bardziej wyróżniać i dlaczego tak nie jest - nie rozumiem. Ale kiedy ustawiam swoją dychę i odsłuchuję mp3 z chomika abd3mz to numer brzmi świetnie, bez względu na otoczenie.
4. (5) I AM THE WHITE-MANTLED KING - Cats On Fire
5. (3) THE BEEP BEEP SONG - Simone White
6. (8 ) OPEN LETTER TO A FRIEND - H-Blockx
Jeszcze tydzień temu wydawało mi się, że to mój przyszły nr 1...
7. (7) WHY WOULDN'T YOU - Dr.No feat. Karolina Kozak
8. (9) OSTATNIE WSPOLNE ZDJECIE - Tomek Makowiecki
9. (-) BETTER - Tom Baxter
Baxtera totalnie zlekceważyłem, po pierwszych przesłuchaniach i wrzuciłem do zestawowych odpadków czyli piosenek do których nie zaglądam i ktore na mój głos szans nie mają. Przeleżał tam parę tygodni, aż coś mnie tknęło w ub.tyg. i odsłuchałem go jeszcze raz. Wtedy wylądował tuż poza dychą, teraz dał radę.
10. (10) AMEN - Kid Rock
Baxter z niezłym obrazkiem
http://pl.youtube.com/watch?v=UwzBf4MuCJ8