co do ITI to był tylko przykład.dominik_fi pisze:Raczej w tym przypadku wyniki oglądalności mówią same za siebie. Co ludzie chcą oglądać. Kiedyś w TVP było więcej teatru, a jak myślisz gdyby miał dużą oglądalność to ktoś by zmniejszał jego czas na antenie? A tak ludzie wybrali to co chcą oglądać pilotami.I.C 1987 pisze:TVP nie powinno się przejmować oglądalnością bo powinna spełniać swoją misję, Teatr telewizji to nie nuda i spektakle są bardzo ciekawe i maja więcej emocji niż wszystkie seriale TVP w sumie wzięte.
Nie mówiłem, że "M jak..." jest dobrym serialem. Chodzi mi o to, że stacje zagraniczne zainteresowały się właśnie tym serialem z polski a nie serialami z polsatu czy tvn-u, to oznacz zysk dla TVP. A skoro zagraniczne stacje tak chętnie kupują Polskie produkcje realizowane akurat przez TVP to chyba jedna nie są to takie nie dobre filmy.I.C 1987 pisze:Tak wiem że Rosjanie kupili m jak miłość ale to nie znaczy że ten serial jest dobry ,dody słucha kilka milionów polek i polaków czy to znaczy że jest to muzyka na dobrym poziomie?
A poza tym po sprywatyzowaniu TVP miałbyś przerywany każdy film reklamami bo nadawca prywatny może to robić a publiczny już nie.
Co prawda TVP dawno pomagało przy tych filmach ale jednak w wielu przypadka były to filmy młodych reżyserów:I.C 1987 pisze:Co do inwestowaniu w Polskie filmy to TVP pomaga tylko znanym reżyserom którzy i tak znaleźli by inwestorów ,TVP zapomina o młodych twórcach.
Rejs, Seksmisja, Miś, Brunet wieczorową porą, Nie ma róży bez ognia, Młode wilki, to tylko to co tak znalazłem na szybko. I to są filmy reżyserów 30 kilku letnich tuż po szkołach reżyserskich czy też in. studiach.
to że ludzie chcą oglądać badziewie to nie znaczy że TVP ma je puszczać. Jeżeli Polacy chcą słuchać dody i feel to nie Trójka zacznie ich puszczać to publiczna stacja. Teatr TV był na wysokim poziomie za wysokim na nasze społeczeństwo.
co do drugiego argumentu to nie tylko m jak miłość jest puszczane za granicą. Władcy much są popularni na Wyspach.W krotce PitBull oraz Ekipa mają być w Niemczech i Francji.
Na produkcje Katynia ,Pana Tadeusza czy innych filmów na których wyłożyła TVP znalazł by się inny inwestor.
Płace abonament i nie chce żeby z moich pieniędzy płacono Pani dodzie za |@#!%@&*$| w programie ,wolałby żeby Euro było puszczane.