"Hej pomóżcie ludzie!" ;-)

Ktoś, gdzieś, kiedyś słyszał coś, ale nie wie kto, gdzie, kiedy i z kim — czyli zubożona wersja „Jaka to melodia” :-)

Moderatorzy: danco28, danco28

Erewan

"Hej pomóżcie ludzie!" ;-)

Post autor: Erewan »

Nie, nie chodzi mi o piosenkę, którą spiewał swego czasu nieodżałowany Andrzej Zaucha. Kilka ładnych lat temu (gdzieś w połowie lat 90-tych), w czasie wakacji, usłyszałem RAZ w pierwszym programie Polskiego Radia piosenkę, która była niezwykle oryginalna i ciekawa (były to rzaczej godziny popołudniowe i audycja chyba "Zawsze po piątej (17.00) - popołudniówka programu pierwszego", więc nic z Lata z Radiem). Niewiele pamiątam ,ale napiszę tyle ile wiem, może komuś z Was coś wyda się znajomego i będziecie w stanie mi pomóc - nawet szukanie poprzez google nic nie dało do dzisiaj :-(

Przez mgłę pamiętam albo wykonawcę albo tytuł (pamiętam tylko, że spiker mówił: "...kings/kids/chlidren... from/of... the garden..." oraz coś w stylu "...magic kingdom...") - nie krzyczcie na mnie, to naprawdę było wiele la temu i tylko raz to usłyszałem :-(

Jesli chodzi o tekst, to pamiętam jedynie, że śpiew był bardzo zróżnicowany i przez to ciekawy, a słowa które tam padały, brzmiały jakoś tak:

"...gonna fight... gonna die for You..." (równie dobrze mogło być "wanna" zamiast "gonna" i "lie" zamiast "die" albo "...I would fight... I would die for You...")

po czym jakieś dziecięce głosy (albo kobiece) śpiewały, przepraszam za formę: "iijeee, iijeee, ijeee, ijeeee..." ;-)

Szukałem już tyle czasu, że już mi ręce opadły. Znalazłem ze dwie piosenki z podobnymi fragmentami tekstu, ale to zupełnie nie to. Aha, to nie był raczej metal ani techno - coś miedzy popem a rockiem, nieminie jniezywkle orgyginalne nagranie.

Może komuś coś się przypomni??? Z góry dziękuję za wszelką pomoc!!!
Awatar użytkownika
tomnow

Post autor: tomnow »

ciężko skojarzyć, jakbyś może utworzył kroke byłoby łatwiej, np z komórki?

ja mam podobny problem: :D
Erewan

Re: "Hej pomóżcie ludzie!" ;-)

Post autor: Erewan »

O, rzeczywiście, może chociaż przyblizona linia melodyczna pomoże, choć po tylu latach to może być ryzykowne ;)

Postaram się utworzyć mały fragmencik dźwiękowy z pamięci i zamieścić do niego link tutaj. :) Dziękuję za celną sugestię!
ODPOWIEDZ