1362 (08.03.2008)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

kleschko

Post autor: kleschko »

prz_rulez pisze:Komerch w czystej postaci.
Jak dla mnie komercha to tam była cały czas i jest do tej pory. Ale zdarzają się sympatyczne utwory, które nigdzie poza tą lista nie robią kariery. A wpływ ma na to sprzedaż singli w takich krajach jak Słowenia cz Cypr.
mrsap
Kontakt:

Post autor: mrsap »

Swoją drogą dziwię się, że Foo Fighters odnosi takie sukcesy, a takie zespoły jak np. Alter Bridge, Finger Eleven czy Avenged Sevenfold mimo sukcesów w USA nadal są w Polsce niszowe...
Awatar użytkownika
marsvolta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 721

Post autor: marsvolta »

Gary pisze:Szkoda, że nie uczyniło takiego postępu "Best for You" ok. 3 lata temu, które również długo w poczekalni było.
No mnie też szkoda. A Lern To Fly to mógłby byc murowany numer jeden.
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

Gary pisze:Lista MTV najlepsza była w 1992 roku obok takich tuzów jak "Nothing else matters", "Knockin' on heaven's door" czy "One" były takie hiciory jak np. "Rhytm on a dancer" zespołu SNAP, które mnie wtedy bardzo wkurzało, bo z tymi tuzami wygrywało. A dziś miło się tego słucha.
matko, skąd Wy to pamiętacie wszystko??? :)

[no i po takiej super części Listy zrobi się zaraz wiadomo jak...]
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

abd3mz pisze:
ksch pisze:A co z Amy? Nie było jej jeszcze, czy ją przegapiłem? A jakby tak wypadła... :roll:
Czy to nie jest wspaniałe ? 6 miejsce a my nadal nie wiemy co wypadło ! :D Przynajmniej niektórzy. ;)
Ja nie znam wyników, ale stawiam na Muchy (3 utwory w 30, to jednak dużo)
mrsap
Kontakt:

Gary pisze:Foo Fighters zadziwia. Chyba jeden z najlepszych wyników, jeśli chodzi o piosenki długo tułające się się po stanach średnich poczekalni. Szkoda, że nie uczyniło takiego postępu "Best for You" ok. 3 lata temu, które również długo w poczekalni było.
Ale ich największy hit, "Learn To Fly" był na liście. I to aż dwa razy! :lol:
ku3a

Post autor: ku3a »

ksch pisze:A co z Amy? Nie było jej jeszcze, czy ją przegapiłem? A jakby tak wypadła... :roll:
heh...
ale super, ze takie emocje do samego konca, prawda? :-)

statystyki forowiczow: 10/25 osob! :-D
kleschko

Gary pisze:Lista MTV najlepsza była w 1992 roku obok takich tuzów jak "Nothing else matters", "Knockin' on heaven's door" czy "One" były takie hiciory jak np. "Rhytm on a dancer" zespołu SNAP, które mnie wtedy bardzo wkurzało, bo z tymi tuzami wygrywało. A dziś miło się tego słucha.
Zapomniałeś o All Wany She Wants Ace Of Base, ale to było chyba rok póżniej. Nothing else Matters i One królowało na tej liscie raczej w 91 r.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

neon.ka pisze:
matko, skąd Wy to pamiętacie wszystko??? :)
W końcu w przyszłym tygodniu kończę 32 lata, a pamięć mam nadal bardzo dobrą. :wink:
Awatar użytkownika
marsvolta

mrsap pisze:Swoją drogą dziwię się, że Foo Fighters odnosi takie sukcesy, a takie zespoły jak np. Alter Bridge, Finger Eleven czy Avenged Sevenfold mimo sukcesów w USA nadal są w Polsce niszowe...
Może dlatego, że dziesięc lat temu Foo Fighters też w polsce nie odnosili sukcesów, a ich druga płyta była akurat najlepsza. Przyjdzie jeszcze czas na innych jak ktos da im szanse. Poza tym Dave ma dziecko z szefową programową MTV2 jeśli się nie myle. No i na dodatek wiemy gdzie grał wcześniej.
Awatar użytkownika
Mash

Post autor: Mash »

ale super, ze takie emocje do samego konca, prawda?
Jakaś sugestia? :wink:
kleschko

Rojkowi lepiej ostatnio wychodzi dyrektorowanie Off Festival niż tworzenie muzyki :?
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

kleschko pisze: Zapomniałeś o All Wany She Wants Ace Of Base, ale to było chyba rok póżniej. Nothing else Matters i One królowało na tej liscie raczej w 91 r.
Nie. W 92 roku, bo wtedy wyszły na singlach. U2 zresztą miało więcej singli-teledysków w tym roku, podobnie Metallica.
Ostatnio zmieniony sob mar 08, 2008 10:34 pm przez Gary, łącznie zmieniany 1 raz.
Mr. Dark

Post autor: Mr. Dark »

kleschko pisze:Rojkowi lepiej ostatnio wychodzi dyrektorowanie Off Festival niż tworzenie muzyki :?
Popieram, ale Rojek solo tworzy przeważnie muzykę filmową, więc może o to chodzi?
Awatar użytkownika
marsvolta

mrsap pisze:quote]Ale ich największy hit, "Learn To Fly" był na liście. I to aż dwa razy! :lol:
to że był to wiem ale nikt im wtedy za dużo szans nie dawał chodzi mi o promocje.
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

ku3a pisze:
heh...
Amy będzie na 1. miejscu :twisted: :twisted: :twisted: a co? :wink:
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

kleschko pisze:Rojkowi lepiej ostatnio wychodzi dyrektorowanie Off Festival niż tworzenie muzyki :?
w tym roku wiadomo już, że wystąpi
Clinic
i
of Montreal.
jeśli to kogoś interesuje :) .
kajman

Post autor: kajman »

ku3a pisze:statystyki forowiczow: 10/25 osob! :-D
Wyciągnąłem na 40%. :D
kleschko

Gary pisze:Nie. W 92 roku, bo wtedy wyszły na singlach. U2 zresztą miało więcej singli-teledysków w tym roku, podobnie Metallica.
Ja mam tylko 26 lat i pamięć chyba trochę gorszą , więc nie będę szedł w zaparte :wink:
mrsap
Kontakt:

marsvolta pisze:
mrsap pisze:Swoją drogą dziwię się, że Foo Fighters odnosi takie sukcesy, a takie zespoły jak np. Alter Bridge, Finger Eleven czy Avenged Sevenfold mimo sukcesów w USA nadal są w Polsce niszowe...
Może dlatego, że dziesięc lat temu Foo Fighters też w polsce nie odnosili sukcesów, a ich druga płyta była akurat najlepsza. Przyjdzie jeszcze czas na innych jak ktos da im szanse. Poza tym Dave ma dziecko z szefową programową MTV2 jeśli się nie myle. No i na dodatek wiemy gdzie grał wcześniej.
No tak, to jest niewątpliwie największy atut Foo Fighters (przeszłość Dave'a). Może dlatego w tym roku już po raz trzeci w tej dekadzie odebrali nagrodę Grammy za najlepszy album rockowy.
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

Hm.. I tak i nie. Chyba po prostu jesteśmy przyzwyczajeni do czegoś innego z jego strony.
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Mr. Dark pisze:Popieram, ale Rojek solo tworzy przeważnie muzykę filmową, więc może o to chodzi?
Według mnie właśnie o to. Może lepiej jakby założył nowy zespół do tworzenia muzyki filmowej, bo chyba jego nazwisko fani Myslovitz znają. ;)
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

Tomekk pisze:
ku3a pisze:
heh...
Amy będzie na 1. miejscu :twisted: :twisted: :twisted: a co? :wink:
Amy mogła by być na szczycie, ale z Valerie. Na razie jest "tylko" na 5 ;)
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

Amy na 5. miejscu :D :D :D :D :D :D :D :D
a już mnie wystraszyliście,że wypadła :twisted: :wink:
głośniki na full 8)
Mr. Dark

Post autor: Mr. Dark »

marsvolta pisze: Może dlatego, że dziesięc lat temu Foo Fighters też w polsce nie odnosili sukcesów,
A czy FF odnoszą jakiekolwiek sukcesy w Polsce? Z tego co ja zauważyłem to tylko na LP3...
ODPOWIEDZ