Jak dla mnie komercha to tam była cały czas i jest do tej pory. Ale zdarzają się sympatyczne utwory, które nigdzie poza tą lista nie robią kariery. A wpływ ma na to sprzedaż singli w takich krajach jak Słowenia cz Cypr.
Swoją drogą dziwię się, że Foo Fighters odnosi takie sukcesy, a takie zespoły jak np. Alter Bridge, Finger Eleven czy Avenged Sevenfold mimo sukcesów w USA nadal są w Polsce niszowe...
Gary pisze:Lista MTV najlepsza była w 1992 roku obok takich tuzów jak "Nothing else matters", "Knockin' on heaven's door" czy "One" były takie hiciory jak np. "Rhytm on a dancer" zespołu SNAP, które mnie wtedy bardzo wkurzało, bo z tymi tuzami wygrywało. A dziś miło się tego słucha.
matko, skąd Wy to pamiętacie wszystko???
[no i po takiej super części Listy zrobi się zaraz wiadomo jak...]
Gary pisze:Foo Fighters zadziwia. Chyba jeden z najlepszych wyników, jeśli chodzi o piosenki długo tułające się się po stanach średnich poczekalni. Szkoda, że nie uczyniło takiego postępu "Best for You" ok. 3 lata temu, które również długo w poczekalni było.
Ale ich największy hit, "Learn To Fly" był na liście. I to aż dwa razy!
Gary pisze:Lista MTV najlepsza była w 1992 roku obok takich tuzów jak "Nothing else matters", "Knockin' on heaven's door" czy "One" były takie hiciory jak np. "Rhytm on a dancer" zespołu SNAP, które mnie wtedy bardzo wkurzało, bo z tymi tuzami wygrywało. A dziś miło się tego słucha.
Zapomniałeś o All Wany She Wants Ace Of Base, ale to było chyba rok póżniej. Nothing else Matters i One królowało na tej liscie raczej w 91 r.
matko, skąd Wy to pamiętacie wszystko???
W końcu w przyszłym tygodniu kończę 32 lata, a pamięć mam nadal bardzo dobrą.
mrsap pisze:Swoją drogą dziwię się, że Foo Fighters odnosi takie sukcesy, a takie zespoły jak np. Alter Bridge, Finger Eleven czy Avenged Sevenfold mimo sukcesów w USA nadal są w Polsce niszowe...
Może dlatego, że dziesięc lat temu Foo Fighters też w polsce nie odnosili sukcesów, a ich druga płyta była akurat najlepsza. Przyjdzie jeszcze czas na innych jak ktos da im szanse. Poza tym Dave ma dziecko z szefową programową MTV2 jeśli się nie myle. No i na dodatek wiemy gdzie grał wcześniej.
kleschko pisze: Zapomniałeś o All Wany She Wants Ace Of Base, ale to było chyba rok póżniej. Nothing else Matters i One królowało na tej liscie raczej w 91 r.
Nie. W 92 roku, bo wtedy wyszły na singlach. U2 zresztą miało więcej singli-teledysków w tym roku, podobnie Metallica.
Ostatnio zmieniony sob mar 08, 2008 10:34 pm przez Gary, łącznie zmieniany 1 raz.
mrsap pisze:Swoją drogą dziwię się, że Foo Fighters odnosi takie sukcesy, a takie zespoły jak np. Alter Bridge, Finger Eleven czy Avenged Sevenfold mimo sukcesów w USA nadal są w Polsce niszowe...
Może dlatego, że dziesięc lat temu Foo Fighters też w polsce nie odnosili sukcesów, a ich druga płyta była akurat najlepsza. Przyjdzie jeszcze czas na innych jak ktos da im szanse. Poza tym Dave ma dziecko z szefową programową MTV2 jeśli się nie myle. No i na dodatek wiemy gdzie grał wcześniej.
No tak, to jest niewątpliwie największy atut Foo Fighters (przeszłość Dave'a). Może dlatego w tym roku już po raz trzeci w tej dekadzie odebrali nagrodę Grammy za najlepszy album rockowy.