adrianec pisze: pt wrz 18, 2026 8:23 pm
mie ma sprawy
poprosiłem ej aja o pomoc. podałem model itp, podał rozwiązanie. zadziałało... ucieszyłem się, że pomogło. Napisałem "mu?" , że kochany jesteś, udało się zresetować , ach dałbym ci buziaka. a "on?" na to .... niezrmiernie się cieszy, że ten trick zadziałał i laptop w końcu odżył. Wirtualny "piątak" w zupełności wystarczy.
Zastanawiam się, czy jeśli "on", "to" się cieszy, to ma uczucia? Może na razie algorytmy tak podpowiadają. hmm, kiedy ta zabawka zacznie być niebezpieczna?
15. Robert Plant - Two Coats
14. Spięty - Kowalski własnego losu
13. Męskie Granie Orkiestra 2026 (Igor Herbut, Zalia, Vito Bambino) - Nareszcie
12. Dead Can Dance - Our Day Will Come
11. Archive - City Walls
Ostatnio zmieniony pt wrz 18, 2026 9:14 pm przez adrianec, łącznie zmieniany 4 razy.
Najważniejsze dzisiejsze premiery albumów w Polsce:
* Artur Rojek – „Chciałbym urodzić się żeby latałem” To najbardziej wyczekiwany powrót tego sezonu. Fani musieli czekać na nowy solowy materiał artysty aż 6 lat (od wydania krążka „Kundel”). Na płycie znajduje się 10 utworów, w tym single „Gruby, mały”, „Mirafiori” oraz wyjątkowy duet z Dawidem Podsiadło zatytułowany „Yeti”.
* Guzior – „STACJA WIDMO” Jeden z najbardziej wyczekiwanych albumów na polskiej scenie hip-hopowej, którego premiera była wcześniej przekładana. Reprezentant Wrocławia serwuje hipnotyczne brzmienia, a wśród gości na płycie pojawiają się m.in. Kosma Król oraz BEJBI.
* Mrozu – „Wszystko czego chciałem” Siódmy album studyjny artysty, będący – jak sam wspomina – emanacją świetnego i energetycznego momentu w jego życiu.
* Michał Urbaniak – „Enjoy!” Wyjątkowy, pośmiertny album legendarnego jazzmana, który narodził się z jego fascynacji i rozmów o muzyce. Znajdziemy tu nowoczesne, elektroniczne i funkowi rearanżacje jego kultowych kompozycji (takich jak „Papaya” czy „NYC Polka”) przygotowane przez współczesnych producentów.
* Misia Furtak – „Otuchy” Nowy, głęboki i pełen wrażliwości rozdział w karierze utalentowanej wokalistki i songwriterki, wydany kilka lat po dobrze przyjętym albumie „Wybory”
* Voo Voo – „Bukiet myśli” Nowość od legendarnej formacji Wojciecha Waglewskiego. Co ciekawe, utwór promuje odnalezione po 40 latach w archiwach Polskiego Radia historyczne, niewydane wcześniej nagrania zespołu z lat 80.
* Dziwna Wiosna – „Tak źle mi w świecie ludzi normalnych” Kolejna rockowa, wyrazista nowość singlowa, idealna dla fanów mocniejszego, alternatywnego grania.
* Basia Małecka – „Fall In Love With Me” Drugi autorski singiel wokalistki (stworzony we współpracy z brytyjskim producentem Astonem Rudim), który zapowiada jej pełnowymiarowy debiut songwriterski.
bobby-x pisze: pt wrz 18, 2026 9:31 pm
Nie od Stelmiego, tylko z grupy fejsbókowej "Przerabiamy zdjęcia", poproszę na lata 80-te. Jakaś taka moda na 80-te wyskoczyła, nie wiem czemu?
5. Fontaines D.C. - Marianne
4. Mrozu, Julia Pietrucha - Anioły (Pojedynek) (radio edit)
3. Greta Van Fleet - Saw You Stand
2. Maja Kleszcz - Eon
1. Artur Rojek - Mirafiori
kajman pisze: pt wrz 18, 2026 7:47 pm
Wygląda na to, że wszystkie nowości z włosa z zeszłego tygodnia poszły won.
masz rację... Wypadki z "O mały głos" z 255 not
37 00 01 Aaron Frazer - Paint the Picture *** n
44 00 01 Aurora - All My Demons Greeting Me as a Friend *** n
45 49 10 DOBRY - Pałac kultury * żegnamy się (zasada 10 tyg w zestawie do głosowania) *** 4
46 39 03 Szczyl - Dla Ciebie *** -7
48 45 03 Down - Blood Oath *** -3
50 00 01 Beyoncé - CAN I WATCH YOU (feat. Pharrell Williams) *** n
czy to oznacza, że wyleciały też z zestawu czy jeszcze nie? Jeśli nie, to po ilu tygodniach wylatują od dodania do zestawu?