8azyliszek pisze: ↑wt maja 05, 2026 7:11 pm
a nie że Daria ze Śląska jest wyżej niż Celina czy Twój Ból jest większy niż mój
Rozumiem, że każdy ma prawo do swojej opinii.
Tak samo z tego co wygrywało LP3 jeszcze przed aferą z Kazikiem w zestawie brakuje m. in. Darii Zawiałow "Gdybym miała serce".
Skoro tutaj nieźle radzą sobie (choć nie zawsze) Fisz Emade Tworzywo, Kaśka Sochacka, to tak jak u mnie byliby moi ulubieni wykonawcy.
W moim przypadku byliby to np. Natalia Szroeder, Sarsa, sanah, Jula, a z męskich np. Pectus, Damian Ukeje, Sławek Uniatowski, Maciej Balcar.
Z moich ulubionych piosenek w zestawie bardzo brakuje mi z tych nowszych: "Szampan", "Indiana", "Za każdym razem".
Z kolei ze starszych: "Zabawa podmiejska", "Kaziu, zakochaj się", "Specjalny rodzaj kontrastu", "Poniedziałek", "Różowa kula", "Żal mi tamtych nocy i dni", "Anioł wie".
Z wykonawców z lat 90. za mało Blenders, a mieli niezłe piosenki, a o tym Haiku Fristajl, w którym występował śp. Stanisław Soyka to ja wiem już dłuższy czas.
U mnie i tak wygrywa "Nie pytaj o Polskę" i cieszę się, że i w 357 wygrał, w Trójce tylko 2x był nr 1, w 2018 i 2020 roku.
W moim Topie noworocznym w przeciwieństwie do Radia 357 mam polskie piosenki i "Nie pytaj o Polskę" zajęło 4. miejsce, lepiej wypadło od "Thunderstruck", a uplasowało się za "Light my fire".
U mnie z 1. miejsca po 4 latach spadło nie "Bohemian Rhapsody", tylko "Epitaph", od 2025 roku na 1. miejscu mam "Brothers in Arms".
10 i 9 lat temu była akcja "Kocham wolność", a gdyby była akcja "Nie pytaj o Polskę", to byłaby na ten moment trwała i dobra, bo zawsze nr 1
regularnie ostatnio jest.
Jak byłem w Warszawie, to niestety nie miałem okazji odwiedzić skweru Ciechowskiego na Targówku.