GregF pisze: ↑sob maja 02, 2026 11:14 am
Kilka miesięcy po odejściu Magda Umer znów z premierową emisją w utworze, który wykonywali także Raz Dwa Trzy. Ich wersji tym razem już chyba nie usłyszymy.
Wersja Raz, Dwa, Trzy była wczoraj
A teraz znów oni w równie świetnym kawałku.
GregF pisze: ↑sob maja 02, 2026 11:14 am
Kilka miesięcy po odejściu Magda Umer znów z premierową emisją w utworze, który wykonywali także Raz Dwa Trzy. Ich wersji tym razem już chyba nie usłyszymy.
Wersja Raz, Dwa, Trzy była wczoraj
A teraz znów oni w równie świetnym kawałku.
No tak, w ujęciu trzydniowym to i owo jednak umyka (wczoraj w godzinach porannych słuchałem bardziej z doskoku) . Czyli kolejny utwór po raz pierwszy na antenie w co najmniej dwóch wersjach.
Miszon pisze: ↑sob maja 02, 2026 10:23 am
Nie wiem, czy to wersja z listy, bo niby jak mam to wiedzieć, ale w każdym razie brzmi jak singlowa z lat '80.
Wczoraj byliśmy na spacerze w Łazienkach, poza piknikiem europejskim okazało się, że przez cały weekend wstęp do wszystkich budynków gratis -
Trzeba zapytać Marcina lub Leszka, oni będą wiedzieć. Faktycznie wersja takaś znajoma...?
Duzo ludzi w Łazienkach?, czemu otwarte, to nie noc muzeów
Sporo ludzi, ale bez przesady. Rzekłbym że jak w każdy weekend. Najdłużej się czekało do Pałacu na Wodzie - 20 minut. Reszta 5-10 minut.
Z okazji Konstytucji 3 Maja jak rozumiem.
Miszon pisze: ↑sob maja 02, 2026 10:23 am
Nie wiem, czy to wersja z listy, bo niby jak mam to wiedzieć, ale w każdym razie brzmi jak singlowa z lat '80.
Jest po prostu jeszcze jedna, nowsza wersja tego utworu.
W ogóle śp. Bogdan nie cierpiał tego kawałka i nie chciał go grać na koncertach, jak stał się takim wielkim przebojem, ale też potem nagrał go jeszcze w kilku różnych wersjach, z tego co kojarzę.
GregF pisze: ↑sob maja 02, 2026 11:53 am
Na pierwszej płycie Chłopcy, a właściwie śp. Łyszkiewicz, trochę wystawili fanów do wiatru - Ela pojawiła się tylko w tytule .
Tak było. Miałem tę płytę... na kasecie.
Dane mi było widzieć Bogdana na żywo. Koncert Chłopcy z Placu Broni + Formacja Nieżywych Schabuff (jeszcze z Jackiem Pałuchą) + Ziyo.
W Filharmonii. Tak było.
SDM. A na MyCharts właśnie trwa Top tego, chyba najbardziej wybitnego w kategorii "poezja śpiewana", zespołu.
Neo01 pisze: ↑sob maja 02, 2026 11:58 am
ale też potem nagrał go jeszcze w kilku różnych wersjach, z tego co kojarzę.
To jednak chodziło o utwór "Kocham Cię", który jest chyba w 4 wersjach na różnych płytach.
A red. Antek też się przejęzyczył? - "szczęśliwsza", nie "szczęśliwa".
GregF pisze: ↑sob maja 02, 2026 11:53 am
Na pierwszej płycie Chłopcy, a właściwie śp. Łyszkiewicz, trochę wystawili fanów do wiatru - Ela pojawiła się tylko w tytule .
Tak było. Miałem tę płytę... na kasecie.
Dane mi było widzieć Bogdana na żywo. Koncert Chłopcy z Placu Broni + Formacja Nieżywych Schabuff (jeszcze z Jackiem Pałuchą) + Ziyo.
W Filharmonii. Tak było.
W tamtych czasach Łyszkiewicz występował też okazjonalnie z Jarosławem Kisińskim pod szyldem De Nos i to właśnie wtedy w jednej z piosenek pojawiła się fraza "kocham wolność" (choć to twórca SzPala popełnił tekst).
A teraz one-hit wonder De Su, czyli znowu coś z działki Jansona.