Brawa za odwagę i samokrytykę.
Tygodniowa ForaLista Przebojów #305
Moderatorzy: Yacy, Mateusz, jollyroger72, Yacy, Mateusz, jollyroger72
- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
- obserw99
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 01.05.1982
Re: Tygodniowa ForaLista Przebojów #305
Ciekawa historia. W tamtym tygodniu ok. 4 Lady-BonJo-Pankowców zagłosowało na nowość (Roberta Planta) i dało go wysoko bo na 4 miejscach. Czyli należy przypuszczać, że się podobało. W tym tygodniu ww. 4 głosujących nie umieściło Planta nawet w Top-10, chociaż nie było wg nich w tym tygodniu 7 nowych, lepszych utworów (analizując ich głosowania), które by się załapały u nich w Top-10.
Owszem Plant zadebiutował ostatnio wysoko bo na 11 miejscu i wg ww. 4 głosujących ten jeden utwór mógł zagrozić 6 Pankom i 3 Bon Jovich? Chcieli mi prawdopodobnie dopiec bo to ja zgłosiłem Planta i miałem kiedyś odwagę zauważyć, że przeszkadza mi robienie z Foralisty cotygodniowego Topu LP i takim działaniem chcieli mi uprzykrzyć głosowanie na foralistę i powiem szczerze, że im się udało. Szkoda mi tylko prowadzących notowania Foralisty bo robią to na b. dobrym, wysokim poziomie.
Prawdopodobnie kilku zagorzałych fanów LP-BJ (lub jeden ale wielokontowy forumowicz) głosuje co tydzień rotacyjne by broń Boże żaden Pank czy BJ nie wypadł z notowania. Fani LP4 umówili się pewnie kto głosuje na 3 utwory LP na zmianę, tak by żaden z nich nie wypadł. Mnie zmęczyła totalnie ta „zabawa” w głosowanie tutaj.
- jollyroger72
Nawet jeśli twoja analiza jest prawdziwa, to co mamy z tym zrobić? Każdy głosuje wedle swojej woli.obserw99 pisze: ↑pn kwie 13, 2026 8:40 am Owszem Plant zadebiutował ostatnio wysoko bo na 11 miejscu i wg ww. 4 głosujących ten jeden utwór mógł zagrozić 6 Pankom i 3 Bon Jovich? Chcieli mi prawdopodobnie dopiec bo to ja zgłosiłem Planta i miałem kiedyś odwagę zauważyć, że przeszkadza mi robienie z Foralisty cotygodniowego Topu LP i takim działaniem chcieli mi uprzykrzyć głosowanie na foralistę i powiem szczerze, że im się udało. Szkoda mi tylko prowadzących notowania Foralisty bo robią to na b. dobrym, wysokim poziomie.
Prawdopodobnie kilku zagorzałych fanów LP-BJ (lub jeden ale wielokontowy forumowicz) głosuje co tydzień rotacyjne by broń Boże żaden Pank czy BJ nie wypadł z notowania. Fani LP4 umówili się pewnie kto głosuje na 3 utwory LP na zmianę, tak by żaden z nich nie wypadł. Mnie zmęczyła totalnie ta „zabawa” w głosowanie tutaj.
Chciano zmian i one się dokonały.
"Mądry Polak po szkodzie".
A mnie i temika nie masz co żałować. My tylko zliczamy i układamy.
A co do tego przypadku... Szczerze? Uśmiałem się w piątek po podliczeniu wszystkich głosowań.
Na pociechę napiszę, że nie jest to najwyższy wypadek po 1 tygodniu. Kiedyś ktoś wypadł z pierwszej dziesiątki.
-
temik3
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982
Aż sobie sprawdziłem kto głosował na Roberta Planta z zagorzałych Panków i wyszło mi tak:obserw99 pisze: ↑pn kwie 13, 2026 8:40 am
Ciekawa historia. W tamtym tygodniu ok. 4 Lady-BonJo-Pankowców zagłosowało na nowość (Roberta Planta) i dało go wysoko bo na 4 miejscach. Czyli należy przypuszczać, że się podobało. W tym tygodniu ww. 4 głosujących nie umieściło Planta nawet w Top-10, chociaż nie było wg nich w tym tygodniu 7 nowych, lepszych utworów (analizując ich głosowania), które by się załapały u nich w Top-10.
Owszem Plant zadebiutował ostatnio wysoko bo na 11 miejscu i wg ww. 4 głosujących ten jeden utwór mógł zagrozić 6 Pankom i 3 Bon Jovich? Chcieli mi prawdopodobnie dopiec bo to ja zgłosiłem Planta i miałem kiedyś odwagę zauważyć, że przeszkadza mi robienie z Foralisty cotygodniowego Topu LP i takim działaniem chcieli mi uprzykrzyć głosowanie na foralistę i powiem szczerze, że im się udało. Szkoda mi tylko prowadzących notowania Foralisty bo robią to na b. dobrym, wysokim poziomie.
czyku - miejsce 4, raczej fanem nie jest
majster miejsce 4, jak najbardziej z głosowań wynika fan LP
Roar - miejsce 4 nowy uczestnik czy zagorzały fan, nie widać tego, raczej fan Taco
obserw99 - miejsce 1 (w następny notowaniu 1) fan Planta
kajman - miejsce 8 (8) no też raczej nie fan LP tylko muzyki, która w danej chwili mu się podoba, a że akurat teraz głosuje na 2xLP to co?
barb42 - miejsce 4 ewidentna fanka LP nawet tekst Raportu zna.
czarny119 - miejsce 8 fan LP.
I teraz podsumowanie.
Gdyby iść Twoim tokiem rozumowania(już tu pomijam to czy fani LP Ci zrobili na złość czy jak) to odrzucając głosy tych "fanów" nie czterech jak piszesz tylko dwóch to mamy:
7 pkt. od czyku, 7 od barb42, 3 od kajmana, 7 od Roara, 10 od obserw99 i.... jeszcze punkty od Sundrajty, których wtedy nie było. Ile mamy? 37?, które to miejsce by dało? Ci co nie dali z tych osób punktów to raczej do nich pretensje powinieneś mieć. Co głosy majster, czy czarny119 miały do wypadku? To jak już to 10 pkt. mniej. Gdyby to było 20 pkt, to z całą pewnością miało by kolosalny wpływ na wypadek. Druga wersja jeszcze, gdyby w tym notowaniu Plant dzięki tym dwóm głosom wszedł do 30 o włos to wtedy te głosy też by ważyły sporo. A co do BJ to chyba każdy kto głosował w ankiecie i widział głosowania wielu osób zdawał sobie sprawę na co będą po usunięciu możliwości głosu na LP głosowali Ci, którym zabrano 4 głosy (przed reformą i nalotem na LP Ci fani o których piszesz głosowali na 2,3,4 LP, do tego 1,2 BJ i całkiem możliwe, że już dziś może zostałby jeden BJ, może z 4 LP, może by dodano 5 nowy. Ale swoją postawą kazaliście fanom LP głosować tylko i wyłącznie na LP i teraz zbieracie żniwo. Karton, Pokuta, Zapomnieć, Erazm, Spirala, nawet genialny Wieczny chłopiec spadały po 20/30 tygodniach, dlaczego? Dlatego, że wtedy nikt nie jątrzył, nie wyjeżdżał osobowo na głosującego. Tego to jeden z tych utworów, które też by już spadły bo i gioconda2 i czarny119 i ja sam dawaliśmy w swych dziesiątkach, albo nisko, albo nawet po za 10. A zmieniło się to kiedy? Kojarzysz? VILKI zdziwił się jak można głosować na coś co się nie podoba a komuś na złość, bzdura chyba totalna, ja się pytam jak mam głosować jak podoba mi się 20 utworów? A mam 10 miejsc i to jeszcze o różnym znaczeniu. Wcześniej je sortowałem wedle humoru, wedle danej chwili, teraz dzięki takim zagrywkom jakie zrobiliście zmieniłem swe zasady, co nie znaczy, że będzie tak zawsze, ale po takich kolejnych wpisach to jakoś nie mam ochoty na zmiany. Przykre jest to, że widzicie czubek własnego nosa a nie widzicie szerszego horyzontu tylko nadal szukacie winnych wszędzie tylko nie tam gdzie są winni. Pozdrawiam.
-
temik3
Jeśli mnie pamięć nie zawodzi tak bez szukania to chyba był White z 6? i coś jeszcze z 8?jollyroger72 pisze: ↑pn kwie 13, 2026 8:57 am Na pociechę napiszę, że nie jest to najwyższy wypadek po 1 tygodniu. Kiedyś ktoś wypadł z pierwszej dziesiątki.
- barb42
- Listy Przebojów Trójki słucham od: odkąd pamiętam
Temiku, bardzo lubię dawny Lady Pank, a Raport jest moim numer jeden, więc wiesz, tak.
Ale chyba się nie dziwisz, że ktoś mógł się zdenerwować.jollyroger72 pisze: ↑pn kwie 13, 2026 8:57 am Nawet jeśli twoja analiza jest prawdziwa, to co mamy z tym zrobić?
Ja się mu nie dziwię, bo sam nie czytam aż tak dokładnie, żeby stwierdzić, kto co pisze pamiętać, że kiedyś akurat on coś takiego napisał. Więc można było od razu odpowiedzieć.
O 22.17, o 22.21 Ty mu tam odpisałeś. I na tym się skończyło, potem już żadnych komentarzy nie było. Nota bene, to faktycznie na tym forum nic nowego czyli było to stwierdzenie faktu, może z małą domieszką gorzkiej ironii. Według mnie nie było to nic strasznego i chyba nie powinno budzić aż takich reakcji.jollyroger72 pisze: ↑sob kwie 11, 2026 12:46 pm Mój pojawił się o 22.27. Wcześniej, bo o 22.21, pewien gość sarkastycznie ocenił i w Zaświatach napisał: "A to akurat na tym forum nic nowego".
- jollyroger72
Kajman, teraz to Ty mnie wnerwiasz takimi tekstami.
Można było? Nie jestem Waszą sekretarką, która na wszelkie wątpliwości będzie udzielać odpowiedzi.
Chcesz zabrać głos w dyskusji? To prześledź, proszę, cały jej kontekst.
Co według Ciebie, to mnie mało interesuje.
Ja uważam to za kolejną próbę wbijania szpilki a co za tym idzie ocenianie głosowań każdego z uczestników. A na co ja głosuję oraz inni, to moja sprawa i innych.
A tak w ogóle, co Twój post konstruktywnego wniósł do tej dyskusji? Chyba tylko garstkę filozoficznych pretensji.
-
temik3
Dlatego napisałem, że jesteś fanką, bo akurat ten numer nie jest "zgrany" jak inne z początków ich kariery, a Ty go znasz i cenisz. Więc wszystko jest git. Mnie LP wziął dopiero od Titanica tak na maxa, choć w późniejszym czasie zdarzały im się gnioty z płyt, typowe zapychacze, a i ich "kariera" była jaka była w tym czasie. Ale ostatnio są w świetnej formie muzycznej jak i koncertowej. I polecam koncerty, choć jeden z najnowszej trasy.
Jeżeli się na coś powołujesz to powinieneś napisać na co, a nie żądać, żeby ktoś wertował ileś tam postów, żeby dociec, o co mogło Tobie chodzić.jollyroger72 pisze: ↑pn kwie 13, 2026 1:40 pm Nie jestem Waszą sekretarką, która na wszelkie wątpliwości będzie udzielać odpowiedzi.
Prześledziłem wpisy w tym wątku, przeczytałem także post thestranglersa, do którego przyczepiłeś się bez sensu i do tego w innym wątku, a Twoja reakcja było znaczniej bardziej ostra i niekulturalna niż jego wypowiedź. Gdyby napisał, że nie podoba mu się, że utwory długo okupują szczyt to co innego, ale on stwierdził fakt, który stwierdzić mógłby każdy, kto śledzi wątki.
A przy okazji chyba drugi raz się zdarzyło (pierwszy przed tygodniem), żeby na podium znalazły się utwory, na które głosowałem, co bardzo mnie cieszy. Co więcej (i to też powód do radości), że dwa z nich sam zgłosiłem.
- jollyroger72
Już Ci kiedyś napisałem, gdzie mam twoje filozoficzne oceny, więc mógłbyś oszczędzić sobie czasu.
A ja mogę napisać co sądzę o Twoich wydumanych odczuciach.
- jollyroger72
Sorry, ale nominalnie jego (thestranglersa) posty są ukryte (dodałem go sobie do wrogów), więc automatycznie wyświetla się godzina odpowiedzi.
Myślę, że pora, abyś znalazł się na tej liście jako drugi. Na zdrowie mi to wyjdzie.
Ja fanem nie jestem, ale skoro nagrali dobre (w moim mniemaniu utwory) to na nie głosuję.