Tygodniowa ForaLista Przebojów #301
Moderatorzy: Yacy, Mateusz, jollyroger72, Yacy, Mateusz, jollyroger72
-
thestranglers
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 413
Re: Tygodniowa ForaLista Przebojów #301
Znalazłeś sobie ofiarę, czy jak?
Urząd ci na głowę upadł, tak?
Akceptujesz wyzwiska szeptuna w stosunku do obserwa tylko dlatego, że jest w twojej bandzie?
Więcej obiektywizmu, Panowie!
Akceptujesz wyzwiska szeptuna w stosunku do obserwa tylko dlatego, że jest w twojej bandzie?
- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
Pewnie, to był ostatni twój wpis w wątkach foralistowych.
A będziesz nadal bruździł, to zwrócę się do Administratora o małego bana.
-
thestranglers
Wreszcie zainteresuje się tym co tu się dzieje. Nie pozwalasz sobie na za dużo? Myślisz, że jak postraszysz to inni będą siedzieć cicho?
-
thestranglers
Ale ok, nie zamierzam się bić z koniem.
- jollyroger72
Skończ waść i idź bruździć gdzie indziej.
Żegnam.
Żegnam.
Notowanie 0301
1/ Vanilla Ninja - TOO EPIC TO BE TRUE (2,3)
2/ Jessie Ware - I COULD GET USED TO THIS (1,5)
3/ Morrissey - MAKE-UP IS A LIE (4,4)
4/ Madonna - LA BAMBOLA (3,7)
5/ Arctic Monkeys - OPENING NIGHT (8,2)
6/ Cannons - STARLIGHT (7,4)
7/ The Black Keys - YOU GOT TO LOSE (9,2)
8/ Taylor Swift - THE FATE OF OPHELIA (N)
9/ Alice Merton - LANDLINE (N)
10/ Franz Ferdinand - BAR LONELY (N)
Child - FORGET HIM
https://www.youtube.com/watch?v=a5l3Anh4BzY
2/ Jessie Ware - I COULD GET USED TO THIS (1,5)
3/ Morrissey - MAKE-UP IS A LIE (4,4)
4/ Madonna - LA BAMBOLA (3,7)
5/ Arctic Monkeys - OPENING NIGHT (8,2)
6/ Cannons - STARLIGHT (7,4)
7/ The Black Keys - YOU GOT TO LOSE (9,2)
8/ Taylor Swift - THE FATE OF OPHELIA (N)
9/ Alice Merton - LANDLINE (N)
10/ Franz Ferdinand - BAR LONELY (N)
Child - FORGET HIM
https://www.youtube.com/watch?v=a5l3Anh4BzY
- jollyroger72
UWAGA 
ZMIANY W ZASADACH
Przed głosowaniem zajrzyj tu: viewtopic.php?p=813255#p813255 i przeczytaj.
Dziękuję.
ZMIANY W ZASADACH
Przed głosowaniem zajrzyj tu: viewtopic.php?p=813255#p813255 i przeczytaj.
Dziękuję.
- obserw99
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 01.05.1982
1. Robert Plant - AS I ROVED OUT
2. Iron Savior - TAKE ON ME
3. Kabaret hrAbi & Artur Andrus - PIERWSZA ZIMA
4. Grzegorz Turnau feat. Dorota Miśkiewicz – GDYBYŚ
5. Bruce Springsteen - STREETS OF MINNEAPOLIS
6. All Them Witches - RED ROCKING CHAIR
7. Taj Mahal & Keb' Mo' - ROUGH TIME BLUES
8. Dżem - IDZIE LEPSZE
9. Jasiek Piwowarczyk - SAVING ALL MY LOVE FOR YOU (LIVE)
10. Bielizna - BĄDŹ PRZEKLĘTY
11. Crystal Shawanda - PREACHING BLUES
12. Lady Pank - NIE MYŚL O MNIE WIĘCEJ
13. My Morning Jacket - SQUID INK
14. Florence + The Machine - EVERYBODY SCREAM
15. Kuba Badach - UKŁAD OTWARTY
16. Lady Pank - OBOK
17. U2 - SONG OF THE FUTURE
2. Iron Savior - TAKE ON ME
4. Grzegorz Turnau feat. Dorota Miśkiewicz – GDYBYŚ
6. All Them Witches - RED ROCKING CHAIR
7. Taj Mahal & Keb' Mo' - ROUGH TIME BLUES
8. Dżem - IDZIE LEPSZE
9. Jasiek Piwowarczyk - SAVING ALL MY LOVE FOR YOU (LIVE)
10. Bielizna - BĄDŹ PRZEKLĘTY
11. Crystal Shawanda - PREACHING BLUES
12. Lady Pank - NIE MYŚL O MNIE WIĘCEJ
13. My Morning Jacket - SQUID INK
14. Florence + The Machine - EVERYBODY SCREAM
15. Kuba Badach - UKŁAD OTWARTY
16. Lady Pank - OBOK
17. U2 - SONG OF THE FUTURE
- obserw99
Lubisz strzelać z armaty do muchy.jollyroger72 pisze: ↑wt mar 10, 2026 1:13 amMoże tak grzeczniej, bo wylecisz stąd z hukiem.
Widzę, że nadal dążysz do konfrontacji.
- jollyroger72
- obserw99
OK, tak tylko zażarciłem.jollyroger72 pisze: ↑śr mar 11, 2026 7:09 pmTeraz będziesz bawił się w adwokata?
Wy naprawdę lubicie dążyć do konfrontacji.
Otóż oświadczam Ci, że w tym wypadku odwołania nie będzie.
Temat uważam za zakończony.
1. Harry Styles - APERTURE
2. Madonna - LA BAMBOLA
3. Mery Spolsky - PRL
4. Jessie Ware - I COULD GET USED TO THIS
5. Kaśka Sochacka - POKOJE
6. Robbie Williams - MORRISSEY
7. Chvrches - ADDICTED TO LOVE
8. U2 - SONG OF THE FUTURE
9. Lunatic Soul - CONFESSION
10. Ewelina Flinta - MARIPOSA
2. Madonna - LA BAMBOLA
3. Mery Spolsky - PRL
4. Jessie Ware - I COULD GET USED TO THIS
5. Kaśka Sochacka - POKOJE
6. Robbie Williams - MORRISSEY
7. Chvrches - ADDICTED TO LOVE
8. U2 - SONG OF THE FUTURE
9. Lunatic Soul - CONFESSION
10. Ewelina Flinta - MARIPOSA
To już byłoby nudne i to w wykonaniu obydwóch stron, gdyby nie to, że za takie komentarze blokujecie mu wpisy, chociaż zachowujecie się nie lepiej od niego. Do konfrontacji dążycie co najmniej w takim stopniu jak on. Może i thestranglers nie wykazał się szczytem kultury, ale wyjaśnienie było jak najbardziej na miejscu.
- jollyroger72
Kajman, skończ już może z tą filozofią.
Problem w ogóle nie dotyczy twojej osoby i raczej skup się może na poprawnym zapisywaniu wykonawców i tytułów?
Bo wciąż postępujesz złośliwie i w innych realiach (czytaj: w innym miejscu) zostałbyś za tę uporczywość wykluczony.
Tolerancja ma swoje granice.
Problem w ogóle nie dotyczy twojej osoby i raczej skup się może na poprawnym zapisywaniu wykonawców i tytułów?
Bo wciąż postępujesz złośliwie i w innych realiach (czytaj: w innym miejscu) zostałbyś za tę uporczywość wykluczony.
Tolerancja ma swoje granice.
Złośliwie to postępujesz przede wszystkim Ty. Eskalujesz konflikt przy każdej okazji, czepiasz się wszystkiego, co możesz. Poza tym jest to forum publiczne i jeżeli ktoś jest na nim atakowany to jest normalne, że są osoby tych atakowanych broniące. Czyli ja nie mogę bronić thestranglersa i obserwa99, a Ty możesz reagować na niezbyt kulturalne odzywki dotyczące szeptuna68 i temika3? Ty jesteś rządzący i dzielący, Tobie wolno to, czego nam, maluczkim nie?
- jollyroger72
Tak, mnie wolno więcej.kajman pisze: ↑śr mar 11, 2026 9:56 pm Złośliwie to postępujesz przede wszystkim Ty. Eskalujesz konflikt przy każdej okazji, czepiasz się wszystkiego, co możesz. Poza tym jest to forum publiczne i jeżeli ktoś jest na nim atakowany to jest normalne, że są osoby tych atakowanych broniące. Czyli ja nie mogę bronić thestranglersa i obserwa99, a Ty możesz reagować na niezbyt kulturalne odzywki dotyczące szeptuna68 i temika3? Ty jesteś rządzący i dzielący, Tobie wolno to, czego nam, maluczkim nie?
Zadowolony?
-
temik3
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982
Z tego Twojego wpisu wynika, że tu na tym forum można obrzucić błotem połowę ludzi i jak ktoś z tej połowy odpowie na atak to jeszcze gorzej bo nie powinien? W tej Twej ocenie wychodzi na to, że można prowokować, można pisać co się chce, a jak szeptun jeb... niecenzuralnym inwektywem bo ma dość uderzania w jego samego czy innych to ktoś ma stulić uszy? Sorry nikt tu takiego bajzlu jak thestranglers swymi "czułościami" jak dotąd nie zrobił. I Ty uważasz, że musisz go bronić bo ktoś go atakuje? A czy ktoś go atakował ot tak? Jak juz to odpowiadał na jego ataki, a to dość duża róznica. Piszesz, że ktoś jest tu rządzący i dzielący? Powaznie? Czyli róbta co chceta? Wyzywajcie się bo każdy może pisać do woli co chce? Ty jesteś ty maluczkim? Jak kuba liczył pkt to nawet się nie zająknąłeś by podważać jego zasady, a tu nagle co? Jakby ten Twoim zdaniem "rządzący" był taki rządzący to dawno by Twe głosy nie były liczone, a są. Sorry, ale czasem muszę odpowiedzieć na takie "wspaniałości"kajman pisze: ↑śr mar 11, 2026 9:56 pm Złośliwie to postępujesz przede wszystkim Ty. Eskalujesz konflikt przy każdej okazji, czepiasz się wszystkiego, co możesz. Poza tym jest to forum publiczne i jeżeli ktoś jest na nim atakowany to jest normalne, że są osoby tych atakowanych broniące. Czyli ja nie mogę bronić thestranglersa i obserwa99, a Ty możesz reagować na niezbyt kulturalne odzywki dotyczące szeptuna68 i temika3? Ty jesteś rządzący i dzielący, Tobie wolno to, czego nam, maluczkim nie?
1. Taco Hemingway & Rumak & Livka - ZAKOCHAŁEM SIĘ POD APTEKĄ
2. Taco Hemingway & @atutowy & Andrzej Zaucha – TRAMWAJE
3. Depeche Mode - IN THE END
4. Taylor Swift - THE FATE OF OPHELIA
5. Patrycja Markowska - WIDNOKRĄG
6. Bruce Springsteen - STREETS OF MINNEAPOLIS
7. Robbie Williams - MORRISSEY
8. Madonna - LA BAMBOLA
9. Harry Styles - APERTURE
10. Lady Pank - TEGO NIE MOGĄ ZABRAĆ NAM
2. Taco Hemingway & @atutowy & Andrzej Zaucha – TRAMWAJE
3. Depeche Mode - IN THE END
4. Taylor Swift - THE FATE OF OPHELIA
5. Patrycja Markowska - WIDNOKRĄG
6. Bruce Springsteen - STREETS OF MINNEAPOLIS
7. Robbie Williams - MORRISSEY
8. Madonna - LA BAMBOLA
9. Harry Styles - APERTURE
10. Lady Pank - TEGO NIE MOGĄ ZABRAĆ NAM
To stwierdzenie jest bardzo nieprecyzyjne i pierwsze skojarzenie w przypadku utworu, jeżeli go się nie kojarzy, jest takie, że nagranie jest stare (i być może nie powinno być zgłoszone).
W związku z czym thestranglers napisałthestranglers pisze: ↑pn mar 09, 2026 11:33 pm jak już piszesz to wyrażaj się jasno - cover Buffy Sainte-Marie w nowej, tegorocznej wersji
Czyli wyjaśnił, jak wygląda sytuacja. Może pierwszą połowę można było sobie darować albo sformułować to oględniej. niewspółmierna dothestranglers pisze: ↑pn mar 09, 2026 11:33 pm jak już piszesz to wyrażaj się jasno - cover Buffy Sainte-Marie w nowej, tegorocznej wersji
Reakcja jest niewspółmierna do komentarza. To zwykłe w przypadku jollyrogera72 straszenie i zamordyzm. Nasze słowa są święte i mamy siedzieć cicho i ich nie komentować, bo inaczej będą konsekwencje.jollyroger72 pisze: ↑wt mar 10, 2026 1:13 am Może tak grzeczniej, bo wylecisz stąd z hukiem.
Widzę, że nadal dążysz do konfrontacji.
Mamy tutaj osobisty przytyk, który jeszcze dolewa oliwy do ognia. Nic dziwnego, że reakcja jest jaka jest
Przesadna fakt, ale nie dziwię się, że po takich komentarzach można się zagotować.thestranglers pisze: ↑wt mar 10, 2026 7:06 pm Jolly, możesz się ode mnie odwalić?
Znalazłeś sobie ofiarę, czy jak?
A to jest akurat bardzo trafna uwaga, co da się zauważyć niewiele potem, gdy po bardzo sensownym komentarzuthestranglers pisze: ↑wt mar 10, 2026 7:56 pm Myślisz, że jak postraszysz to inni będą siedzieć cicho?
od razu atakujesz
Ukryte groźby stosujesz także w stosunku do mnie po bardzo spokojnej mojej wypowiedzi:
jollyroger72 pisze: ↑śr mar 11, 2026 9:28 pm w innych realiach (czytaj: w innym miejscu) zostałbyś za tę uporczywość wykluczony
Nikt nikogo błotem obrzucać nie powinien, ale nawet na drobne niewłaściwe komentarze (tak jak tutaj) reakcje są nieadekwatne do tychże stwierdzeń, a czasem nawet czepiacie się do wyrwanych z kontekstu fragmentów.
I jeszcze jedno.
Podejrzewam, że nie. Admin w niewielkim stopniu interesuje się tym, co się dzieje na forum.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
1. Band of Horses - (BIDING TIME IS A) BOAT TO ROW
2. Grzegorz Turnau feat. Dorota Miśkiewicz - GDYBYŚ
4. Depeche Mode - IN THE END
6. Maustetytöt - OSLO HELSINKI BERLIINI KOKKOLA
7. Ewelina Flinta - MARIPOSA
8. Budka Suflera - OBŁOKI
9. Spięty - ZAPALENIE PRZEDROSTKA
10. Mery Spolsky - PRL
2. Grzegorz Turnau feat. Dorota Miśkiewicz - GDYBYŚ
4. Depeche Mode - IN THE END
6. Maustetytöt - OSLO HELSINKI BERLIINI KOKKOLA
7. Ewelina Flinta - MARIPOSA
8. Budka Suflera - OBŁOKI
9. Spięty - ZAPALENIE PRZEDROSTKA
10. Mery Spolsky - PRL
- obserw99
A to jest akurat bardzo trafna uwaga, co da się zauważyć niewiele potem, gdy po bardzo sensownym komentarzu
od razu atakujesz
To nie jest atak. Uważam tylko, że nie można używać aż tak wielkich słów, które tak naprawdę są osobistym atakiem "mocnego" (więcej mogącego) na w sumie normalny komentarz tego "słabszego".
„Strzelanie z armaty do muchy” (lub wróbla) to frazeologizm oznaczający stosowanie drastycznych, niewspółmiernie wielkich środków do rozwiązania błahej, mało znaczącej sprawy. Idiom ten opisuje sytuację, w której używa się zbyt potężnych metod, co jest nieefektywne i przesadzone.
Ten frazeologizm pasuje też do straszenia zbanowaniem konta "słabszemu" na komentarz, który nie pasuje temu "mocniejszemu".
-
czyku
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1986
Proponuję przenieść dyskusję do kawiarenki i nie zaśmiecać wątku. A najlepiej odpuścić - jeden odzywa się nieelegancko a drugi chce mu skręcić kark. Jesteśmy dorośli, nie róbmy tu przedszkola.
- obserw99
Jeśli chodzi o mnie to jestem na tak chociaż kawiarnia kojarzy mi się raczej z miłymi dyskusjami przy kawie
- jollyroger72
Kajman, nie zamierzam z niczego Ci się tłumaczyć.
Lepiej spójrz na siebie, bo jesteś grubo nie w porządku.
1. Uporczywie głosujesz z zapisem utworów "po swojemu", nie z zapisami w poście otwierającym.
Niejednokrotnie użyłeś stwierdzenia, że piszesz, bo tak Ci się podoba i w 4 literach masz nasze zwracanie uwagi.
Ja odbieram to jako bezczelność z twojej strony. Wychodzisz z założenia, że "co mi możecie zrobić"?
Otóż oświadczam Ci (i nie straszę), że to się niebawem skończy. Zakres tolerancji właśnie się kończy. Twoje głosowanie przestanie być brane pod uwagę i tyle.
2. Tam, w tym swoim dziale 357 stosujesz zapisy, które są nieprawdziwe (Deep Purple). Nie obchodzi mnie to, ale w przeszłości podobne manipulacje stosowałeś w wątkach LPP3. To samowolka, w której nie ma krzty szacunku dla innych użytkowników tego Forum. Zwyczajne twoje widzimisię.
Przykładów znalazłbym więcej, ale szkoda mi czasu.
Tak więc, mając na uwadze powyższe, zajmij się sobą a potem dopiero podejmuj się oceny innych.
Zrozumieliśmy się?
Lepiej spójrz na siebie, bo jesteś grubo nie w porządku.
1. Uporczywie głosujesz z zapisem utworów "po swojemu", nie z zapisami w poście otwierającym.
Niejednokrotnie użyłeś stwierdzenia, że piszesz, bo tak Ci się podoba i w 4 literach masz nasze zwracanie uwagi.
Ja odbieram to jako bezczelność z twojej strony. Wychodzisz z założenia, że "co mi możecie zrobić"?
Otóż oświadczam Ci (i nie straszę), że to się niebawem skończy. Zakres tolerancji właśnie się kończy. Twoje głosowanie przestanie być brane pod uwagę i tyle.
2. Tam, w tym swoim dziale 357 stosujesz zapisy, które są nieprawdziwe (Deep Purple). Nie obchodzi mnie to, ale w przeszłości podobne manipulacje stosowałeś w wątkach LPP3. To samowolka, w której nie ma krzty szacunku dla innych użytkowników tego Forum. Zwyczajne twoje widzimisię.
Przykładów znalazłbym więcej, ale szkoda mi czasu.
Tak więc, mając na uwadze powyższe, zajmij się sobą a potem dopiero podejmuj się oceny innych.
Zrozumieliśmy się?
-
temik3
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982
czyli tym tokiem rozumowania wcześniejszy wpis był jeszcze bardziej nieprecyzyjny? Kajman piszesz o wyrywaniu z kontekstu a w tym przypadku dokładnie w to sam się wpisałeś. Minęlo sporo czasu by to pytanie wyjaśnic dlaczego nie napisał tego zaraz po pytaniu, ja napisałem że jest to jakiś dodatek do..., ktoś dodał do czego, ja napisałem, ze to utwór nieświezy i jesli ktos chce wyjaśnic to niech wyjaśnia a nie przypie... się do mnie. Jesteś adwokatem diabła i uważam iż to Ty wielokrotnie podsycasz konflikty swoimi wpisami. Zamiast je łagodzić to rozniecasz.