Czwarta Daria Zaczynam wchodzić w buty narzekaczy na nadmiar utworów jednego wykonawcy Wszystkiego najlepszego również dla Wandy od Janów Trzech (Bon+LP).
Trafił mi się KĄCIK PETÓW Nie przypuszczałam, że mieli taką mocną reprezentację w ciągu 300 tygodni Słoneczna Kalifornia może jeszcze nazbierać cennych punktów przydatnych w walce z nowymi propozycjami. Później policzę ile z utworów umieszczonych w 100 kojarzę bez odsłuchu i dobrze pamiętam oraz wspominam.
To mój top of top. Cieszę się, że nadal utrzymuje się w podsumowaniach, choć była tylko raz na m.1. Nie pamiętam na jakiego natrafiła konkurenta, że jej to mocno utrudniał. Czuję, że to mogła być "Ameryka". Dziękuję wszystkim, którzy na to głosowali. Uwielbiam, dlatego otrzymała w nagrodę osobny post.
Florka wciąż buduje swoją punktację, więc za jakiś czas będzie jeszcze wyżej.
PD to był jednym z moich ulubieńców, DL z Orkiestrą mi nie przeszkadzał i chyba kilka razy na niego zagłosowałem? "Pokolenia" to także bardzo dobre nagranie.
Dawid z Kaśką w "Samolotach" jeszcze niedawno byli na liście, ale już nie zgromadzą więcej punktów.
KSU musiałem sobie odświeżyć, bo wypadło z pamięci (i słusznie), ale nie dziwi mnie ich sukces, po tylu latach nagrać coś nowego, to fani tak czy siak na nich głosowali. Ci Depesze byli w porządku, a wokalista Modern Talking nagrywający francuskiego klasyka, niejednego zaskoczył (pozytywnie).
Czwórka, w której oprócz MGO są wykonawcy, którzy mieli u nas najwięcej piosenek. Dobrze wspominam a-ha, "Spiralę" też nie najgorzej a ten BJ z kolejnym wykonawcą w duecie, u mnie się nie przebił do dziesiątki.
O i proszę po jednym razie na pierwszym był ten kawałek LP i MGO, a BJ nawet dwa.
Ja tych wszystkich piosenek od a-ha czy Bon Jovi to nie pamiętam
Wszędzie dominował swego czasu hymn MGO 2021, a mnie kompletnie nie przekonał. Jakieś to takie sztuczne dla mnie jest...
I znowu LP "Wieczny chłopiec" był ok i tyle, go F+tM w jakimś już nie pamiętanym (przeze mnie) nagraniu. Fantastyczna Kasia i równie znakomity the Cure.
I od szesnastego miejsca pękł tysiączek, a zwycięzca pewnie przekroczy trzy?
Sundrajta pisze: ↑ndz mar 08, 2026 10:13 pm
I znowu LP "Wieczny chłopiec" był ok i tyle
Mnie on zachwycał. Zastanawiałam się czy będzie. Bardzo cieszy mnie, że jest.
Sundrajta pisze: ↑ndz mar 08, 2026 10:13 pm
18. 973. 46. 02. ----. Kasia Kowalska — W ZAKAMARKACH SERC 973
To tez mnie cieszy, choć wolałabym by "Tam, gdzie nie sięga ból" było wyżej. Jej pechem było to, że była obecna w początkowym okresie TFP, a wówczas była silna rotacja i krótkie pobyty. Wykręciła i tak dobry rezultat.