Kuba1201 pisze: ↑ndz mar 08, 2026 7:01 pm
97. 340. 17. 05. ----. Collage - WHAT ABOUT THE PAIN 340
96. 347. 18. 05. ----. The Rolling Stones feat. Lady Gaga & Stevie Wonder - SWEET SOUNDS OF HEAVEN 347
Już na początku podsumowania, dwa kapitalne nagrania (i być może lepszych nie będzie).
Sundrajta pisze: ↑ndz mar 08, 2026 7:02 pm
I szczególne życzenia dla naszych kilku pań, które się aktywnie udzielają na TF-LP.
(...) ruszyło, to może zdążymy, taką przynajmniej mam nadzieję.
Kuba1201 pisze: ↑ndz mar 08, 2026 7:01 pm
97. 340. 17. 05. ----. Collage - WHAT ABOUT THE PAIN 340
96. 347. 18. 05. ----. The Rolling Stones feat. Lady Gaga & Stevie Wonder - SWEET SOUNDS OF HEAVEN 347
Już na początku podsumowania, dwa kapitalne nagrania (i być może lepszych nie będzie).
Cała ta piątka jest świetna, do tego jeszcze projekt Anieli w bardzo dobrej piosence z Nosowską i powstańczy Organek.
A w następnej piątce warto pamiętać o Kaziku z filmu o Komedzie i naszym wynalazku z 91 miejsca
Sundrajta pisze: ↑ndz mar 08, 2026 7:06 pm
Wyżej cenię Organka, choć Collage też i jeszcze trochę wyżej Szeptuchę i na 90. wspaniałe nagranie od Kasi Kowalskiej
I jeszcze kawałek od Fusów, który jest obecnie nawet bardziej aktualny niż 5 lat temu i Marysia Kowalska - to też należy docenić.
W następnej piątce z kolei na plus wszystko prócz Adamsa, najbardziej jeden z moich hitów lata 2023 - Francoise Hardy
Kuba1201 pisze: ↑ndz mar 08, 2026 7:10 pm
i naszym wynalazku z 91 miejsca
Pisząc to twierdzisz, że na żadnych innych listach jej nie było?
Kuba1201 pisze: ↑ndz mar 08, 2026 7:06 pm
94. 351. 12. 01. 03. Lady Pank - OBOK 351
Świetny też jest ten LP i już trafił do setki.
gioconda2 pisze: ↑ndz mar 08, 2026 7:14 pm
i na 90. wspaniałe nagranie od Kasi Kowalskiej
Ma się rozumieć.
Kuba1201 pisze: ↑ndz mar 08, 2026 7:18 pm
I jeszcze kawałek od Fusów, który jest obecnie nawet bardziej aktualny niż 5 lat temu i Marysia Kowalska - to też należy docenić.
A faktycznie tytuł wielce mówiący, ale już zapomniałem, więc muszę sobie przypomnieć.
I rzeczywiście pierwszy przebój Marysi, od którego zaczęła się tu jej kariera.
Ostatnio zmieniony ndz mar 08, 2026 7:30 pm przez Sundrajta, łącznie zmieniany 1 raz.
gioconda2 pisze: ↑ndz mar 08, 2026 7:29 pm
Co za noc, bo z Sundrajtą to zakończy się pewnie późno... Nie sądziłam, że zaistnieją w tym podsumowaniu.
Teraz wszystko w waszych rękach, bo już kończę swoją wartę
Wszystkie poniższe kawałki miło wspominam, świetne otwarcie roku z nowościami od Piotrka Gabryśka, Daria jadąca taksówką i PSB w swojej świetnej formie
Oryginalne utwory PD z lat 80. mają swoją specyficzny, kiczowaty klimat i mam dobry humor słuchając tych kawałków. Ale te nowe osłony... po prostu totalna słabizna. Oczywiście moim zdaniem, bo wielu z Nas jednak lubi te utwory
Jest tu kilka śpiewających Pań, a w "Kartonie" udzieliła się gościnnie nasza Lady Ponieważ jest obsuwa, to będę prezentować w większych blokach i szybciej,, by dać przestrzeń Kubie (o ile wróci) i Sundrajcie.
63. 471. 23. 02. ----. Classix Nouveaux - FIX YOUR EYES UP 471 https://www.youtube.com/watch?v=lgqcg9hYRLA
......................................................................
Tu dominacja "D" ze wskazaniem na Darię. Nawet nie zdawałam sobie sprawy, że ona tak dużo u nas zwojowała. Dopiero zaprezentowałam 9. nagrań, a wśród nich 3. są jej.
Sundrajta pisze: ↑ndz mar 08, 2026 7:48 pm
Widocznie Daria to Twoja Alter Ego?
Nie, nie przepadam. Podobała mi się tylko w początkowej fazie swojej kariery do zdobycia szczytów list przebojów. W części Kuby były chyba lepsze utwory. Chociaż jeszcze nie wiem, co jest u mnie. Nie zapoznałam się ze wszystkimi.