piosenki promowane przez nas na LP3 (następcy 'Again'?)

Czy podobało się ostatnie notowanie? Niekoniecznie ostatnie, ale może jakiś utwór szczególnie przypadł do gustu? Chcesz agitować do głosowania na konkretny „numer”? Wyraź tutaj swoją opinię...

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Aro
Listy Przebojów Trójki słucham od: 25.08.1984

Post autor: Aro »

abd3mz pisze:Znalazłem jeden błąd: nie zaliczyłem Ci głosowania 1348.
Aro - czy teraz wszystko się zgadza ?
Dzięki jest OK. :)
Ale... Notowanie: 1349 Utwór: THE ICE HOTEL - Stacey Kent
Notowanie: 1353 Utwór: GWEN STEFANI - Early Winter
Faktycznie w tych notowaniach niestety nie głosowałem na promowany utwór...Hmm a dlaczego?? Któż to wie :wink:
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

ku3a pisze:to Wam nie chodzilo o to samo? :-P
dokładnie, obie miałysmy na mysli to samo :P
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Aro - no to dobrze. :)

Pełne oficjalne wyniki:
01. 29 ku3a (100%) 104
02. 29 Grycek (100%) 102
03. 29 stavanger (100%) 85
04. 29 Yacy (100%) 85
05. 29 Martyr (100%) 57
06. 29 JC (100%) 34
07. 28 Robinson (96,55%) 59
08. 27 adr (150%) 76
09. 26 mr.pusiak (2600%) 58
10. 26 Zawiesina (100%) 73
11. 22 mrsap (75,86%) 71
12. 22 kajman (75,86%) 64
13. 22 Bodeczek (75,86%) 46
14. 20 Mr. Dark (105,26%) 21
15. 20 Miszon (68,97%) 38
16. 19 nastoletni_duch (65,52%) 76
17. 16 Tomekk (55,17%) 75
18. 15 abd3mz (100%) 16
19. 13 ksch (1300%) 13
dopisani później:
20. 15 retry2
21. 25 jotem3

Wypisali się:
16. 19 Aro (126,67%) 25
Aro w temacie Głosowanie na 1368 LP3 pisze:Na LP3 zamiast nr 10 głos oddany na LES MOTS SIMPLES - Emmanuelle Seigner & Brett Anderson.
To był mój ostatni głos na utwór promowany.
A dla formalności proszę o wykreslenie mnie z całej tej akcji promowania utworów.

1. Od razu moja propozycja (która nie będę ukrywał wynika z lenistwa): Jeśli zgłosi się chętny to zaliczę mu wszystkie głosy oddane na utwory promowane (co będzie miało znaczenie przy kolejnym rozstawieniu), ale frekwencji już nie będę liczył wstecz tylko przyjmę, że od tego momentu powinien głosować na utwory promowane (nawet wtedy jeśli zapisał się do akcji w pierwszym sezonie).
2. Kolejna sprawa, którą według mnie powinniśmy ustalić to minimalną ilość głosów jaką należy oddać w danym sezonie, żeby mieć zaliczone głosy w tym sezonie na utwory promowane. Po przekroczeniu tej liczby żaden głos, w danym sezonie nie będzie liczony. Może to zbyt surowe.
3. Ostatnia sprawa. Wydaje misie, że to ja będę liczył głosy oddane na utwory promowane. Dobrym rozwiązaniem byłoby pokolorowanie głosu oddanego na utwór promowany. Nawet jak padam na nos to taki głos od razu rzuca się w oczy. :) Proponuję: Zielony. :D

EDIT: Bodeczek głosował na forumową 46, a nie 76 razy. Poprawione.
EDIT2: Dopisałem retry2 na listę.
EDIT3: Dopisałem jotem3 na listę.
Ostatnio zmieniony czw kwie 17, 2008 4:05 pm przez abd3mz, łącznie zmieniany 4 razy.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

abd3mz pisze:1. Od razu moja propozycja (która nie będę ukrywał wynika z lenistwa): Jeśli zgłosi się chętny to zaliczę mu wszystkie głosy oddane na utwory promowane ...
Rozumiem, że jeszcze przez kilka dni ewentualne nowe osoby wejdą w środek kolejki, a po rozpoczęciu głosowania już tylko na koniec kolejki? I żeby nabyły prawo do wyboru promowanego utworu powinny wziąć udział przynajmniej w połowie wszystkich promowań, tak? To zresztą powinno obowiązywać wszystkich głosujących, a nie tylko nowych osób.
abd3mz pisze:... Po przekroczeniu tej liczby żaden głos, w danym sezonie nie będzie liczony. Może to zbyt surowe.
Tu nie bardzo rouzmiem co masz na myśli.
abd3mz pisze:... Dobrym rozwiązaniem byłoby pokolorowanie głosu oddanego na utwór promowany. Nawet jak padam na nos to taki głos od razu rzuca się w oczy. :) Proponuję: Zielony. :D
Ja zwykle stosuję niebieski, ale mogę się nawrócić na właściwy kolor. :) Nie wiem tylko, czy każdy będzie o tym pamiętał.
Awatar użytkownika
abd3mz

Robinson pisze:Rozumiem, że jeszcze przez kilka dni ewentualne nowe osoby wejdą w środek kolejki, a po rozpoczęciu głosowania już tylko na koniec kolejki?
Tak.
Robinson pisze:I żeby nabyły prawo do wyboru promowanego utworu powinny wziąć udział przynajmniej w połowie wszystkich promowań, tak?
Czy połowę to jeszcze nie ustaliliśmy, ale wydaje misie to odpowiednią liczbą.
Robinson pisze:To zresztą powinno obowiązywać wszystkich głosujących, a nie tylko nowych osób.
Też tak uważam. Zresztą patrz wyżej lub niżej. :)
Robinson pisze:Tu nie bardzo rouzmiem co masz na myśli.
Już tłumaczę. :) Niedawno skończył się pierwszy sezon, a od soboty zaczyna się drugi. Jeśli ktoś z 20 osób (lub więcej jeśli jeszcze ktoś się zgłosi) zagłosuję na mniej niż na ustaloną minimalną liczbę utworów promowanych to na koniec sezonu żadne głosowanie nie zostanie mu zaliczone. Zastanawiam się czy to nie jest zbyt surowe, no ale zostawiam do namysłu.
Robinson pisze:Ja zwykle stosuję niebieski, ale mogę się nawrócić na właściwy kolor. :) Nie wiem tylko, czy każdy będzie o tym pamiętał.
:D Kolor nie ma dużego znaczenia. No może oprócz białego i czerwonego. Wiem, że tak robiłeś i dziękuję za to, bo bardzo mi to ułatwiło liczenie Twoich głosów.
Awatar użytkownika
adr

Post autor: adr »

abd3mz pisze:Jeśli ktoś z 20 osób (lub więcej jeśli jeszcze ktoś się zgłosi) zagłosuję na mniej niż na ustaloną minimalną liczbę utworów promowanych to na koniec sezonu żadne głosowanie nie zostanie mu zaliczone. Zastanawiam się czy to nie jest zbyt surowe, no ale zostawiam do namysłu.
Jeśli już coś takiego ustawiać, to ja bym dał 2/3 (67%) lub 3/4 (75%). Wszyscy, którzy teraz chcą wziąć udział mieli powyżej 50%, a ci, którzy po swojej kolejce olewali innych (przepraszam, jeśli kogoś uraziłem, stwierdzam tylko fakty) mieli 50-60 kilka procent.

Ja bym jednak nie wprowadzał tego punktu. Niech każdy głosuje według swojego uznania (i sumienia :) ), pamiętając o "szczytności" tej akcji.
ku3a

Post autor: ku3a »

abd3mz pisze:Kolor nie ma dużego znaczenia. No może oprócz białego i czerwonego. Wiem, że tak robiłeś i dziękuję za to, bo bardzo mi to ułatwiło liczenie Twoich głosów.
ja promowane utwory oznaczam kursywą
Awatar użytkownika
abd3mz

ku3a pisze:ja promowane utwory oznaczam kursywą
Wiem. :) Dobra widzę, że nie uda się dojść do jednego sposobu oznaczania. Trudno poradzę sobie bez tego. :)
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

Yacy pisze:a mi się wydawało, że już jest kolejność (alfabetycznie) ;-) i tak bym zostawił. Czyli ja jako 4.

Stavanger, mam prośbę, abyś potwierdził i wtedy adb3mz wprowadzi oficjalnie 4 przy moim nicku.
Potwierdzam :wink: :)
abd3mz pisze: 09. 26 mr.pusiak (2600%) 58
16. 19 Aro (126,67%) 25
20. 13 ksch (1300%) 13
prawdziwi przodownicy pracy :lol:
Awatar użytkownika
abd3mz

stavanger pisze:
abd3mz pisze: 09. 26 mr.pusiak (2600%) 58
16. 19 Aro (126,67%) 25
20. 13 ksch (1300%) 13
prawdziwi przodownicy pracy :lol:
To samo sobie pomyślałem. :D

Co do moich propozycji to wycofuję się z 2 i 3.
2 jest zbyt surowa, a poza tym widać na przykładach osób z mniejszą frekwencją, że nie głosowanie na utwory promowane i tak szkodzi. (Niższa pozycja w zestawieniu.)
A 3 i tak nikt nie będzie stosował. ;)

Myślę, że około 20-21 założę nowy temat dotyczący głosowania, więc stąd moje pytanie: ku3a gotowy ? ;) Jaki utwór mam umieścić jako promowany w pierwszym poście ? Chyba, że chcesz poczekać do 21 w sobotę. :)
ku3a

jestem gotow, w sensie, ze utwor do promocji jest juz wybrany. Dokladniej napisze wieczorem. Nie spodziewam sie niestety jutro tego w Poczekalni, bo nie zostalo zagrane przez Balonikach w propozycjach.
kajman

Post autor: kajman »

abd3mz pisze:abd3mz - - - - - - - - - - - - - - 1 1 1 1 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 1 1
15 abd3mz (100%)
Widzę jakoweś zero, więc to chyba jednak nie 100%
Namieszałeś - powinieneś notowanie bez utworu do promowania sobie opuścić.
ku3a

po prostu nie patrz na zera w osmej od konca kolumnie i tyle.
kajman

abd3mz pisze:11. 22 Bodeczek (75,86%) 76
12. 22 mrsap (75,86%) 71
13. 22 kajman (75,86%) 64
Z informacji ku3y wynika, że Bodeczek ma 46, a nie 76 i powinien bć chyba niżej.
kajman

neon.ka pisze:a co ustalicie odnośnie wpływu piosenek promowanych na Forumową? czy mają wskakiwać na 10 miejsce jeśli ktoś by normalnie na to nie głosował, czy w takim przypadku w swoim zestawie wstawiać tylko wybrane przez siebie utwory i dodawać info o głosowaniu na LP3 na promowany? czyli czy promowany utwór ma podwyższać sztucznie swoje notowania na Forumowej czy nie?
Moim zdaniem decyzja należy do forumowicza. Jeżeli wrzuci do 10, to doda punkty, jeżeli nie wrzuci, to nie można mu ich na siłę liczyć.
kajman

abd3mz pisze::D Kolor nie ma dużego znaczenia. No może oprócz białego i czerwonego.
No nie wiem, bo mi się wydaje, że czarny też nie byłby za bardzo odpowiedni. :lol:
Awatar użytkownika
abd3mz

kajman pisze:
abd3mz pisze:abd3mz(...)0(...)
15 abd3mz (100%)
Widzę jakoweś zero, więc to chyba jednak nie 100%
Namieszałeś - powinieneś notowanie bez utworu do promowania sobie opuścić.
Przyciąłem cytat. Według mnie jest dobrze. Jeżeli nie został wybrany utwór promowany to nie mogłem na niego zagłosować. Zresztą nie tylko ja. Przy liczeniu frekwencji pominąłem te głosowanie.
kajman pisze:
abd3mz pisze:11. 22 Bodeczek (75,86%) 76
12. 22 mrsap (75,86%) 71
13. 22 kajman (75,86%) 64
Z informacji ku3y wynika, że Bodeczek ma 46, a nie 76 i powinien bć chyba niżej.
Na klawiaturze numerycznej 4 jest blisko 7. :D Poprawiłem.
kajman pisze:
abd3mz pisze::D Kolor nie ma dużego znaczenia. No może oprócz białego i czerwonego.
No nie wiem, bo mi się wydaje, że czarny też nie byłby za bardzo odpowiedni. :lol:
Przekonałeś mnie. :lol:
ku3a

Dla formalnosci, bo chyba i tak wiadomo co wybralem.
Mam wielka przyjemnosc oglosic, ze w tym tygodniu promujemy Serja Tankiana i "Sky Is Over". Ogromnie sie ciesze, ze teraz moja kolej i ze nowy Serj jest w zestawie! :-D Jeszcze przedwczoraj teledysku nie bylo na YouTube, byl tylko fragment making of. Od wczoraj teledysk juz jest! Zachęcam do obejrzenia! Utwor w formacie mp3 oczywiscie mozna znalezc na moim chomiku. Gdy Serj bedzie koncertowac, nad naszym glowami nie bedzie niebo, tylko dach Stodoly, ale to i lepiej! Mniej ludzi, blizej sceny! Seeeeeeerj!

"Sky Is Over" - Serj Tankian

Gorąco polecam tez "Feed Us". Tez jest w zestawie do glosowania na Liste, jakby ktos nie wiedzial ;-).
kajman

ku3a pisze:Mam wielka przyjemnosc oglosic, ze w tym tygodniu promujemy Serja Tankiana i ""Sky Is Over" - Serj Tankian. Gorąco polecam tez Feed Us
Osobiście wolałbym, żebyś wybrał Fidasa niż Skajisovera, ale z przyjemnością i na to zagłosuje. Może oddam nawet głos na obie.
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

kajman pisze:Osobiście wolałbym, żebyś wybrał Fidasa niż Skajisovera, ale z przyjemnością i na to zagłosuje. Może oddam nawet głos na obie.
a mi się podoba, bo włączę się w promocję mimo braku zgłoszenia do kolejki. a jak będziecie dalej fajne piosenki wybierać, to może niechcący też uzbieram sobie jakieś 1000% :P

[chociaż... byłam przekonana, że Martyrka miała co innego na myśli :P ]
ku3a

kajman pisze:Osobiście wolałbym, żebyś wybrał Fidasa niż Skajisovera
nie, tego pozostawie Tobie :lol: .
neon.ka pisze:[chociaż... byłam przekonana, że Martyrka miała co innego na myśli :P ]
po pierwsze nie rozumialem dlaczego, a po drugie juz zupelnie nie rozumiem dlaczego pomyslalas, ze to Martyrka miala racje, a nie Ty :-) (zakladajac, ze niby mialyscie co innego na mysli).
Awatar użytkownika
abd3mz

neon.ka pisze:a mi się podoba, bo włączę się w promocję mimo braku zgłoszenia do kolejki. a jak będziecie dalej fajne piosenki wybierać, to może niechcący też uzbieram sobie jakieś 1000% :P
:lol: Trzeba to wydarzenie odnotować. :D To Twoje pierwsze głosowanie na utwór promowany ! :)
neon.ka pisze:[chociaż... byłam przekonana, że Martyrka miała co innego na myśli :P ]
Jestem w stanie w to uwierzyć. Prawie. :P
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

to teraz ja sie zastanawiam, o czym myslałaś, ze ja to miałam na myśli (he he, masło maslane :P )
Jeśli "Saw Something" to odpada bo juz jest przeciez na LP3, jeśli o Gahanowym kłamstwie - to jeszcze nie stało sie singlem :wink:
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

ku3a pisze:po pierwsze nie rozumialem dlaczego, a po drugie juz zupelnie nie rozumiem dlaczego pomyslalas, ze to Martyrka miala racje, a nie Ty :-) (zakladajac, ze niby mialyscie co innego na mysli).
Martyr pisze:to teraz ja sie zastanawiam, o czym myslałaś, ze ja to miałam na myśli (he he, masło maslane :P )
Jeśli "Saw Something" to odpada bo juz jest przeciez na LP3, jeśli o Gahanowym kłamstwie - to jeszcze nie stało sie singlem :wink:
nie nie, nie Gahana miałam na mysli.
mam wysnuć całą opowieść, tak? :wink:
jak wysyłałam swoje podejrzenie co do wyboru Ku3y, to nie widziałam jeszcze Twojego postu Martyrko. zaraz po wysłaniu go zobaczyłam i raczej nie wyrażał przypuszczenia, że jest kilka możliwości wyboru. ale wtedy nie miałam pojęcia jaki utwór masz na myśli. potem był Twój post Ku3o, w którym pisałeś, że wybierzesz 'tego nowszego', a więc doszłam do wniosku, że to 'waving flags' bo to była wyższa nowość w Twoim zestawie. stąd mi wyszło, że to Ty Martyrko masz rację, a nie ja, bo Ty nie miałaś wątpliwości w przeciwieństwie do mnie :) . i to tą piosenkę miałam na myśli, gdy pisałam, że to Ty miałaś rację, i że promowanie będzie miało szerszy dużo zakres (i co ciekawsze wcale nie skałamałam, bo na BSP też bym głosowała :wink: ). no i zbiło mnie z tropu jak potem napisaliście, że miałyśmy to samo na myśli. o, tak to było :D
Ostatnio zmieniony sob lut 09, 2008 12:58 am przez neon.ka, łącznie zmieniany 1 raz.
ku3a

neon.ka pisze:o, tak to było :D
:mrgreen:
"tego nowszego" z dwóch Serjów of koz. no bo co prawda "Waving Flags" jest fajne, ale bez przesady - Serj to SERJ :!: :D I niezmiernie sie ciesze, ze wlasnie teraz jest w zestawie i to calkiem swiezy. No i ten teledysk tak bardzo swiezy. A przez niego ten kawalek podoba mi sie bardziej niz kiedykolwiek wczesniej!
ODPOWIEDZ