Przeprosiny przyjęte i rozumiem że te wszystkie nieprzychylne wpisy wynikały z Twojego poczucia niesprawiedliwości, wobec naszych poczynań względem ograniczenia możliwości głosowania na LP? Bo akurat choćby BJ ma tu tylko trzy utwory i w ich przypadku (po wejściu w życie wyników ankiety) nic się nie zmieni.
Zawsze warto jak widać dyskutować i dzielić się swoimi poglądami i opiniami, a nie wzajemnym obrażeniem się.
Nocny przełom z czwartku na piątek, to tradycyjna pora podsumowania tygodnia.
No cóż, zmian za wiele teraz nie mam, bo skąd je brać?
I to już byłoby na tyle, bo co na przedzie jak zwykle bardzo dobrze jest widoczne. I do przeczytania za tydzień, a właśnie dziś akurat nie mam pomysłu, co wtedy będzie?
- Głosowanie #173 (8/2026)
02. (2 *09) Maryla Rodowicz & Błażej Król & Igor Herbut & Misia Furtak — NIECH ŻYJE BAL
03. (3 *13) Robert Plant — AS I ROVED OUT
04. (4 *03) Kerala Dust — EDEN TO EDEN
05. (5 *05) Joe Bonamassa & Marcus King — DON'T ANSWER THE DOOR
06. (6 *03) Birds of Tokyo — STARLIGHTS
07. (7 *06) Rosalía feat. Björk & Yves Tumor — BERGHAIN
08. (8 *02) Tomasz Lipa Lipnicki feat. Kasia Kowalska — SAMEMU
09. (9 *12) Kuba Badach — UKŁAD OTWARTY
10. (D *01) Chvrches — ADDICTED TO LOVE
skład drugiej dziesiątki:
11. Lady Pank — NIE MYŚL O MNIE WIĘCEJ
12. Kaleo — BACK DOOR
13. Budka Suflera — OBŁOKI
14. Arctic Monkeys — OPENING NIGHT
15. Def Leppard — REJOICE
16. Van Morrison feat. Buddy Guy — I'M READY
17. Bruce Springsteen — STREETS OF MINNEAPOLIS
18. Walter Trout — BLOOD ON MY PILLOW
19. Patrycja Markowska — WIDNOKRĄG
20. Kamil Bednarek & Artur Gadowski — INNE NIEBA
Podziwiam pana Krzysztofa, wyjść z takiej choroby (a wiem o czym piszę, bo mój ojciec na cierpiał udar mózgu i w końcu przez powikłania z tego tytułu odszedł z tego świata) na w miarę prostą drogę, a z pewnością dla niego każdy dzień jest walką, więc jak to znalazłem, to długo się wahałem (i nie przeszkadza mi że to jest cover):
Krzysztof Globisz & Żaneta Łabudzka — KOLĘDA ŁZA