Ankieta dotycząca głosów
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
- barb42
- Listy Przebojów Trójki słucham od: odkąd pamiętam
Ankieta dotycząca głosów
Proszę.
- barb42
- Listy Przebojów Trójki słucham od: odkąd pamiętam
Re: Ankieta dotycząca głosów
Ważność ankiety jest przy 19 oddanych głosach? Tak zapamiętałam, ale czy dobrze?
-
gioconda2
- Listy Przebojów Trójki słucham od: świadomie od 1986
Z tego, co zapamiętałam, wymagane jest 19 głosów za daną opcją, czyli 50%+1 głosujących na TFP.
- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
Osiągnęliście pułap minimum, więc zmiana dokona się.
Pytanie na teraz:
OD KIEDY?
Od razu uprzedzam - przez kolejnych co najmniej 100 notowań żadnych poprawek w kwestiach nawet pośrednio związanych z Lady Pank nie będzie.
Jeśli będzie nadal zabetonowane podium, to tylko dzięki Wam, pragnącym zmian, i wszystkim, których namówiliście do głosowania na zmianę zasad.
Pytanie na teraz:
OD KIEDY?
Od razu uprzedzam - przez kolejnych co najmniej 100 notowań żadnych poprawek w kwestiach nawet pośrednio związanych z Lady Pank nie będzie.
Jeśli będzie nadal zabetonowane podium, to tylko dzięki Wam, pragnącym zmian, i wszystkim, których namówiliście do głosowania na zmianę zasad.
- obserw99
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 01.05.1982
Forumowicze zagłosowali tłumnie (w 90%) i chcą zmian od razu. Zmiana za 100 notowań?!. A może za 1000? Teraz to już jaja sobie robisz z demokratycznej woli większości forumowiczów dzięki którym Foralista w ogóle istnieje bo jeszcze na nią co tydzień głosują. Można zmiany wprowadzić spokojnie od następnego, 299 notowania lub od 300 (okrągłego) notowania. Zmiany mają dotyczyć nie tylko Lady Pank ale wszystkich wykonawców bez wyjątku.jollyroger72 pisze: ↑pn lut 16, 2026 3:47 pm Osiągnęliście pułap minimum, więc zmiana dokona się.
Pytanie na teraz:
OD KIEDY?
Tylko nie życzę sobie kolejnego obrażania mnie absurdalnymi zarzutami o rzekomej mojej "chorobie na punkcie", maniactwie itp. Widzę Twoje notowania Topu płyt i nie piszę, że jesteś maniakiem metalu a podstawy do tego by były. Ja nie obrażam nikogo słowami a praktycznie w każdym Twoim wpisie jest styl atakowania innych (głównie mnie czy Kajmana) słowami w stylu: choroba, maniactwo, ch-amstwo, naćpani itd. itd. Szanujmy się nawzajem i rzeczowo dyskutujmy.
-
temik3
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982
Obserw99 nie kompromituj się. Czytać, że zrozumieniem nie potrafisz? Zapytanie było od kiedy czy od 301 notowania czy później. Napisane jak byk jest, że kolejnych zmian PO TEJ ZMIANIE NIE BĘDZIE PRZEZ NASTĘPNE 100 TYGODNI, rozumiesz?obserw99 pisze: ↑pn lut 16, 2026 4:16 pm Forumowicze zagłosowali tłumnie (w 90%) i chcą zmian od razu. Zmiana za 100 notowań?!. A może za 1000? Teraz to już jaja sobie robisz z demokratycznej woli większości forumowiczów dzięki którym Foralista w ogóle istnieje bo jeszcze na nią co tydzień głosują. Można zmiany wprowadzić spokojnie od następnego, 299 notowania lub od 300 (okrągłego) notowania. Zmiany mają dotyczyć nie tylko Lady Pank ale wszystkich wykonawców bez wyjątku.
- obserw99
Nie jest to jednoznacznie wpisane ale jeśli to źle zrozumiałem to przepraszam. Jeśli Wy rozumiecie lepiej ten wpis to od którego notowania będą zmiany?
Na marginesie. Wprowadzenie ogólnej zasady, że np co 100 notowań forumowicze wypowiadają się w ankiecie na jakikolwiek temat dotyczący Foralisty też byłoby na plus.
-
temik3
Co tam jest niejednoznacznego. I jakbyś dokładnie czytał ankietę to byś wiedział od kiedy jest możliwość zmian. To naprawdę nie jest trudne.obserw99 pisze: ↑pn lut 16, 2026 5:01 pm Nie jest to jednoznacznie wpisane ale jeśli to źle zrozumiałem to przepraszam. Jeśli Wy rozumiecie lepiej ten wpis to od którego notowania będą zmiany?
Na marginesie. Wprowadzenie ogólnej zasady, że np co 100 notowań forumowicze wypowiadają się w ankiecie na jakikolwiek temat dotyczący Foralisty też byłoby na plus.
- VILKI
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 256 not.
takie zostało zadane właśnie pytanie. ja uważam że od okrągłej 300 można by to wprowadzić. co do drugiej części pytania jest to rozsądne (sam takie coś proponuje w zaświatach przed "okrągłymi" notowaniami) i każdy wtedy może się podzielić swoimi spostrzeżeniami
- obserw99
Od razu strzały armatą do muchy by dowalić forumowiczowi. Słowa "kompromitacja", "czytaj ze zrozumieniem" itd. Musisz?
Na marginesie. Nie rozumiem Twoich wpisów o rzekomym moim uprzedzeniu do Lady Pank. Mógłbym skopiować Twoje "czytaj ze zrozumieniem" moje wpisy. To jakiś totalny absurd. Głosowałem w Re-Topie Lady Pank na Mycharts. Przeszkadzało mi tylko robienie Topu Lady Pank z cotygodniowej Foralisty i tyle.
Nie jest napisane jak byk od którego notowania będą zmiany tylko czy jesteś za zmianą czy nie.
Pytanie brzmiało czy jesteś za zmianą czy nie. Nie było pytania od którego notowania.
-
temik3
Witek Ty też? Głosujecie na coś, a tak naprawdę nie wiecie co tam pisze?
299 notowanie - wątek zakładam 20.02.
300 notowanie - watek zakładam 27.02.
301 notowanie - watek zakładam 6.03.
To jak to się ima do tej ankiety?
Trzeba jaśniej?
- Sundrajta
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1990 (z Big przerwą)
No pamiętam co pisał temik3, że nawet to ograniczenie do max trzech głosów na jednego wykonawcę może nie zadziałać, bo frakcja popierająca LP zbierze się bardziej w sobie i będzie wspierać swój ulubiony zespół jest bardzo realna. Jednak od czegoś musimy zacząć. Ja od początku byłem za tym żeby to ograniczenie wynosiło tylko dwa utwory. Ale poparłem opcję o trzech, bo ta zyskała największe uznanie.jollyroger72 pisze: ↑pn lut 16, 2026 3:47 pm Od razu uprzedzam - przez kolejnych co najmniej 100 notowań żadnych poprawek w kwestiach nawet pośrednio związanych z Lady Pank nie będzie.
I moim zdaniem pisanie, że przez następne 100 tygodni nic nie możemy grzebać przy regułach jest bez sensu, bo jeśli żadnych skutków nie będzie widać, to choćby już po pół roku możemy okazać się bardziej surowi.
A jesli chodzi o termin, to właśnie najczęściej pisaliśmy, że od 301 notowania wprowadzamy tę zmianę.
-
temik3
Dalej nie rozumiesz? Do kiedy jest ankieta, co w niej napisane, na co głosujesz, w tej ankiecie zagłosowali Ci którzy tu albo nie głosują albo sporadycznie głosowali. Ale 19 jest jak wymagano. Ale to jeszcze nie znaczy, że zmiana ma byc od już.
Czas głosowania minie sob lut 28, 2026 3:42 pm
Wynikać by z tego mogło, że zmiany wejdą w życie od rozpoczęcia głosowania na 301. notowanie (bo głosowanie na 300. rusza 27 lutego, a na 301. 6 marca).
Jednak w tym wątku pada pytanie od kiedy, więc nawet nie wiem do końca czy już jest to ustalone.
Jeśli wprowadzam zamieszanie, to z góry przepraszam.
Wynikać by z tego mogło, że zmiany wejdą w życie od rozpoczęcia głosowania na 301. notowanie (bo głosowanie na 300. rusza 27 lutego, a na 301. 6 marca).
Jednak w tym wątku pada pytanie od kiedy, więc nawet nie wiem do końca czy już jest to ustalone.
-
temik3
Sorry nie napiszę że jesteś bo się obrazisz. Ale wytłumaczę.
Głosowanie w ankiecie jest do 28 lutego 300 notowanie zaczyna się 27 więc? Rozumiesz już, czy dalej nie.
-
thestranglers
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 413
Moja propozycja jest taka: jeśli dwóch prowadzących nie wprowadzi zmian od już zbojkotujmy listę. To jest po prostu żart na co sobie obaj panowie pozwalają.
-
temik3
Gdyby było pytanie czy jesteś za zmianą i trzeba było by mieć 19 głosów, pułap osiągnieto by już to wtedy od piątku wprowadzamy zmiany, ale równie dobrze, można podobnie jak będący za zmianą naściągać innych ludzi i za moment na nie będzie 30 osób i co wtedy?Kuba1201 pisze: ↑pn lut 16, 2026 5:22 pm Czas głosowania minie sob lut 28, 2026 3:42 pm
- VILKI
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 256 not.
no przecież już jest to zaklepane więc wpis bez sensuthestranglers pisze: ↑pn lut 16, 2026 5:23 pm Moja propozycja jest taka: jeśli dwóch prowadzących nie wprowadzi zmian od już zbojkotujmy listę. To jest po prostu żart na co sobie obaj panowie pozwalają.
-
temik3
Jednak to prawda.thestranglers pisze: ↑pn lut 16, 2026 5:23 pm Moja propozycja jest taka: jeśli dwóch prowadzących nie wprowadzi zmian od już zbojkotujmy listę. To jest po prostu żart na co sobie obaj panowie pozwalają.