3.02.2008 (niedziela) godz: 20.05
KOBIETY
Koncert promocyjny nowej płyty zespołu zatytułowanej "Amnestia". Przypomnijmy, że grupa Kobiety powstała wiosną 1999 roku w Trójmieście z inicjatywy gitarzysty i wokalisty Grzegorza Nawrockiego. Pierwszym wielkim przebojem była piosenka "Marcello". Obecnie muzykę zespołu charakteryzuje się jako próbę przeniknięcia rockowej awangardy na grunt muzyki popularnej.
Wykonawcy: Grzegorz Nawrocki, śpiew, gitara; Nela Gzowska, gitara basowa; Paweł Nowicki, wibrafon, instrumenty klawiszowe; Karol Pawłowski, perkusja
Transmisja
10.02.2008 (niedziela) godz: 20.05
DIGIT ALL LOVE
Mocna propozycja z WRocławia. Trzon zespołu tworzą Maciej Zakrzewski, pomysłodawca całego projektu, oraz Natalia Grosiak, wokalistka i autorka tekstów. Oboje mają już spore doświadczenie (Natalię znamy m.in. z popjazzowego Mikromusic).
Transmisja
16.02.2008 (sobota) godz: 18.05
PRO FORMA
Niemen a capella. Koncert z utworami Czesława Niemena w 69 rocznicę urodzin artysty.
Olsztyński chór Pro Forma powstał w 2000 roku. Wykonuje współczesne utwory chóralne, stylizacje folkloru jak również lżejsze formy. Zespół koncertował z powodzeniem koncertował na festiwalach w kraju i za granicą.
Transmisja
17.02.2008 (niedziela) godz: 20.05
GRZEGEORZ BUKAŁA
Autor, kompozytor, wykonawca. Urodzony w Gdańsku w maju 1952 r. Z wykształcenia inżynier-elektryk. Założył i przez wiele lat był jednym z liderów zespołu Wały Jagiellońskie. Transmisja
22.02.2008 (piątek) godz; 20.05
PINK FREUD - OFFENSYWA
Pink Freud to jeden z najoryginalniejszych głosów we współczesnym jazzie i nie tylko. Wojciech Mazolewski (kontrabas), Tomasz Ziętek (trąbka) i Kuba Staruszkiewicz (perkusja) tworzą energetyczną, spontaniczną muzykę improwizowaną, bogatą formalnie, wielostrukturową, ewolucyjną, intrygującą brzmieniowo
Transmisja
23.02.2008 (sobota) godz: 18.05
MITCH AND MITCH
Mitch & Mitch to piecioosobowy duet założony w 2002 roku przez Mitcha i Mitcha.
Transmisja
24.02.2008 (niedziela) godz: 20.05
SIMPLE ACOUSTIC TRIO
Jeden z najwybitniejszych zespołó jazzowych młodej generacji. Muzycy wystepują podczas nagrań i koncertów z Tomaszem Stańko.
Transmisja
28.02.2008 (czwartek) godz: 20.05
LSTADT
Alternatywna scena Trójki
Transmisja
Aktualności (Około) Trójkowe
Koncerty w lutym:
Na stronie jeszcze nie ma żadnych informacji, ale przed chwilą w Trójce Beata Michniewicz reklamowała kolejną edycję Srebrnych Ust. Jeśli dobrze usłyszałem to głosowanie i prezentacja kandydatów od 4 lutego.
Wśród nominowanych są m.in. (wystąpili podczas reklamy): Kwaśniewski, Giertych, Pawlak, Kamiński. Tyle zapamiętałem.
Wśród nominowanych są m.in. (wystąpili podczas reklamy): Kwaśniewski, Giertych, Pawlak, Kamiński. Tyle zapamiętałem.
- zbyszu
- Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
- Kontakt:
Wreszcie!!! A już sie martwiłem, ze pan Czabański...abd3mz pisze:Na stronie jeszcze nie ma żadnych informacji, ale przed chwilą w Trójce Beata Michniewicz reklamowała kolejną edycję Srebrnych Ust. Jeśli dobrze usłyszałem to głosowanie i prezentacja kandydatów od 4 lutego.
Do nasłuchania
Wspominałem już o tym w niedzielę, ale teraz więcej szczegółów:
I prośba: Mógłby ktoś nagrać te relacje ?Targi MIDEM 2008
Wtorek, 29 stycznia 2008
W Cannes rozpoczęły się doroczne Targi MIDEM, najważniejsza impreza światowego biznesu muzycznego. Mamy tam swojego człowieka - Piotra Kaczkowskiego, który w środę będzie opowiadał o tym wydarzeniu.
Podczas targów medialnych MIDEM 2008, odbędzie się w środę uroczystość wręczenia prestiżowych nagród muzycznych - Cannes Classical Award. Do nagrody nominowane są Polki - pianistka Beata Bilińska i skrzypaczka Patrycja Piekutowska. Nie tylko o tym opowie nasz wysłannik.
Zapraszamy na relacje Piotra Kaczkowskiego w porannym Zapraszamy do Trójki ok. 7:45, TuBaronie - ok. 9:45, Prywatnej Kolekcji - ok. 14:30, popołudniowym Zapraszamy do Trójki - ok. 16:45 oraz w Programie Alternatywnym - ok. 20:00.
Chyba nikt nie nagrał...
Dla fanów Srebrnych Ust nagrałem dzisiejszą rozmowę u Barona o tej edycji. Rozmawiali: Piotr Baron, Beata Michniewicz, Katarzyna Kłosinska Całość trwa 15 minut i 7 sekund. Miłego słuchania.
Dla fanów Srebrnych Ust nagrałem dzisiejszą rozmowę u Barona o tej edycji. Rozmawiali: Piotr Baron, Beata Michniewicz, Katarzyna Kłosinska Całość trwa 15 minut i 7 sekund. Miłego słuchania.

Kasiu nawet tej ostatniej nie mam.
Znaczy mam, ale tylko 3 z 4 godzin. Czekam na decyzję Yacego. Jak Cię to interesuję to mogę za jakiś czas wrzucić. Audycja jest jeszcze nie obrobiona (potrwa to ok. 50 minut), a chomikowanie pewnie potrwa z godzinę. No i jeszcze mam przerwy w dostawie prądu...
Jeśli jest zapotrzebowanie na Atelier i nie przeszkadza fakt, że audycje są w mono to mogę nagrywać co tydzień. Tylko kiedy Wy to odsłuchacie ?
Ja tyle audycji już odsłuchuję (około 10 godzin tygodniowo), że na kilka tych które bym chciał nie mam czasu (Ossobliwości, NMP).
Interesuję mnie relacja Kaczkowskiego podczas Programu Alternatywnego.
Wolałbym, żebyś wycięła tylko ten fragment.

Jeśli jest zapotrzebowanie na Atelier i nie przeszkadza fakt, że audycje są w mono to mogę nagrywać co tydzień. Tylko kiedy Wy to odsłuchacie ?

Interesuję mnie relacja Kaczkowskiego podczas Programu Alternatywnego.

Mogłem spodziewać się tego pytania.
Używasz Windowsa ? Jeśli tak to ja nie bardzo orientuje się jaki program jest najlepszy.
Musisz pobrać jakiś program do prostej obróbki dźwięku (np. stąd: http://www.katalogprogramow.pl/Audio_i_ ... index.html), a następnie otworzyć za jego pomocą wybrane nagranie. Nie wiem w jakim formacie masz to nagranie, ale konieczna może okazać się konwersja. Niestety nie wiem jakim programem. Wpisz w google: konwersja dźwięku i wybierz jeden z programów. Gdy będziesz miała już skonwertowane nagranie to otwórz je za pomocą programu do obróbki dźwięku i zaznacz (w różnych programach różnie to można zrobić) wybrany fragment, a następnie zapisz go jako nowy plik. Jeśli zapiszesz w obszernym formacie (np. wav) to użyj programu do konwersji i wybierz jeden z popularnych formatów kompresji (np. ogg czy mp3). I już prawie koniec.
Teraz tylko umieść gdzieś w sieci.
Wiem że wygląda to nieskładnie itp. i domyślam się, że jest mało pomocne więc pewnie prościej będzie jak umieścić cała audycję na dowolnym serwerze.
Szczerze podziwiam tych, którzy potrafią pisać poradniki.

Wiem że wygląda to nieskładnie itp. i domyślam się, że jest mało pomocne więc pewnie prościej będzie jak umieścić cała audycję na dowolnym serwerze.
Szczerze podziwiam tych, którzy potrafią pisać poradniki.

proszę bardzo mam nadzieję, że będzie działało u ciebie na komputerze http://rapidshare.com/files/88350609/pa1.MP3.html
Atelier jest z drobnym opóźnieniem. http://www.chomikuj.pl/abd3mz/program_3 ... -01-27.ogg
Przesłuchałem relację.
Mogłaś pozwolić Agnieszce pożegnać się z Piotem.
No, ale i tak jest bardzo dobrze. 

Przesłuchałem relację.

Świeże informacje:

Dobronocka
No to ja już wiem kto poprowadzi LP3.Cały czas dużo się u nas dzieje:)
w niedzielę - Na Scenie Teatralnej Trójki - Anna Dereszowska i Marcin Przybylski w miłosnej historii pióra Edwarda Stachury - o 13.30
Magazyn Bardzo Kulturalny z sopockiego SPATIF-u - o 14.00
KOBIETY- w trójkowym koncercie - o 20.00
MIDEM - relacje i refleksje Piotra Kaczkowskiego w Minimaxie - o 21.00
w poniedziałek i wtorek -
ostatnie świeże relacje naszych podróżników w akcji Trojka Przekracza Granice 2, a w Akademii Rozrywki - najlepsze relacje humorystyczne
w środę -
podpowiemy jak pomagać innym
a o 11.45 - zaczynamy prezentację rozmów Michała Komara z prof. Władysławem Bartoszewskim (przed premierą książki "Mimo wszystko")
w środę i czwartek - bedziemy w Chinach - w środę przywitamy Nowy Rok, a jest to Rok Szczura
a w czwartek - obejrzymy Mur Chiński (bo to jeden ze współczesnych cudów świata)
w sobotę - proszę słuchać Radiowego Domu Kultury i Listy Przebojów Trójki- prosto z Berlina
To tylko niektóre podpowiedzi:)
do usłyszenia
Monika Makowska

Dobronocka
Kto nie może wytrzymać (np. ja) może odsłuchać audycję z podcastu.Post -w stronę sacrum
Poniedziałek, 4 lutego 2008
W zachodniej kulturze jedzenie nie służy już zaspokojeniu głodu, jest afrodyzjakiem, koi zmysły, daje poczucie bezpieczeństwa, zajadamy przecież własne problemy. By lepiej się poczuć jemy o wiele więcej niż potrzeba, a nawet często "opychamy się". Czym jest post i dlaczego dzisiaj warto pościć? Zapraszam do rozmowy z Tanną Jakubowicz-Mount, terapeutką psychologii transpersonalnej, tuż po północy. Grażyna Dobroń
- neon.ka
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990
powinni zaprosić 1981abd3mz pisze:Świeże informacje:w środę i czwartek - bedziemy w Chinach - w środę przywitamy Nowy Rok, a jest to Rok Szczura
a w czwartek - obejrzymy Mur Chiński (bo to jeden ze współczesnych cudów świata)

Pod tym adresem szczegóły dotyczące Srebrnych Ust i możliwość odsłuchania nominacji: http://www.polskieradio.pl/trojka/srebrneusta/
Dla zainteresowanej ewentualnie zainteresowanych dzisiejsze Atelier: http://chomikuj.pl/abd3mz/program_3/ate ... -02-10.ogg