W życiu nie ma przypadków
Słucham sobie ci ja płyty "Lust for Life" Iggy'ego Popa do topu płyt na mycharts, a tam, nie uwierzycie... tak, tak, utwór "Tonight" - jak rozumiem oryginał, który skowerowali Tina z Davidem
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jotem3, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jotem3
W życiu nie ma przypadków
Tina we wstępie wersji live mówi, że to utwór skomponowany przez Iggy Popa lata temu, prowadzący też wspomniał.
Utwór "Tonight" został napisany przez Davida Bowie'go i Iggy'ego Popa w 1977 roku i pojawił się na drugiej płycie długogrającej Iggy'ego "Lust For Life".
No to niezły zbieg okoliczności zważywszy na fakt, że nigdy wcześniej nie słyszałeś tej wersji
Takie na szybko.
też stosunkowo niedawno dowiedziałem się, że "Tonight" to cover, ale chyba największym szokiem było jak z rok temu dowiedziałem się, że The Best Tiny Turner to też cover....zresztą co róż takie historie mi się trafiją....nawet przed chwilą słuchając płyty Darylla Halla i Johna Oetesa się dowiedziałem, że wielki hit Paula Younga "Everytime you go away" to ich sprawka, a PY tylko scoverowałtadzio3 pisze: ↑pt sty 02, 2026 11:23 pmNo to niezły zbieg okoliczności zważywszy na fakt, że nigdy wcześniej nie słyszałeś tej wersji![]()
Zeppelini ogólnie słabo niestety, When the Levee Breaks chyba 1535, wyżej o oczko nawet Muddy Waters ... Czyli dwa klasyczne bluesy się spotkały, szkoda że tak nisko, bo powinni w pierwszej 50 moim zdaniem.