Ajtek pisze: ↑czw sty 01, 2026 6:23 pm
Omega chyba nawet była kiedyś w Top20, ale mogę się mylić.
Była na 20. w pierwszym topie, który w całości słuchałem i notowałem (2001 rok), o ile mnie pamięć nie myli.
Była w top 20 i to 6 razy
PS. Mój pierwszy top w całości wysłuchany (i nawet nagrywany na kasety) to ten z 2000 roku
To ja jestem "weteranem". Jestem z Topami od 1994, notowałem i nagrywałem. Nawet pamiętam jak zapisałem pierwszy raz U2. Ale to sie nie nadaje do napisania
August pisze: ↑czw sty 01, 2026 6:34 pm
A tutaj - ja fan U2 zawsze się dziwię, bo dla mnie "One" to jeden z takich sobie ich utworów, zdecydowanie lepsze nagrywali wcześniej.
Dla mnie ich najlepsze płyty to pierwsze - do Joshua Tree - potem było już znacznie gorzej.
To piosenka-symbol, po prostu.
Wiem, ale do nie nigdy jakoś "nie przemówiła" a taki "New Years Day", albo "October" gadają zawsze.
Z Georgem Michaelem mam problem - bo w czasach Careless Whispers i WHAM! wydawał mi się takim wymuskanym lalusiem - a potem nagle zrobił się z niego prawdziwy rockman i płyta "Older" jest genialna.
Dlatego i tego utworu słucham już trochę życzliwszym uchem...
Ajtek pisze: ↑czw sty 01, 2026 6:40 pm
. Jestem z Topami od 1994, notowałem i nagrywałem.
Ładnie Co prawda pierwszy top w pełni słuchany to ten z 2000 roku, ale pierwszy top jaki pamiętam to ten z 1997 roku gdzie "Dmuchawce latawce wiatr" były w top 5
Ładnie Co prawda pierwszy top w pełni słuchany to ten z 2000 roku, ale pierwszy top jaki pamiętam to ten z 1997 roku gdzie "Dmuchawce latawce wiatr" były w top 5
To ja jestem "weteranem". Jestem z Topami od 1994, notowałem i nagrywałem. Nawet pamiętam jak zapisałem pierwszy raz U2. Ale to sie nie nadaje do napisania
chyba udało mi się skompletować wszystkie Topy, hmm a może są jakieś małe dziury?
Ja chyba pierwszy częściowo, w sensie tylko końcówka to też '97, ale nie kojarzę tej Urszuli szczerze mówiąc
Też to pamiętam. Dawne czasy, bardzo dawne.
hmmm.... co ja mam powiedzieć, jak pamiętam jeszcze "Top Zero" - którego słuchałem na strasznie starym radiu, gdzieś na wsi gdzie fale UKF ledwo docierały. Zaczynałem wtedy słuchać muzyki i chyba pierwszy raz w życiu słyszałem Zepellinów, Doorsów i Purpli.
Beatelsów i Animalsów znałem - Mama słuchała i wiedziałem co to
Papryczki jak zawsze brzmią świetnie, ten utwór też z moim głosikiem.
chyba udało mi się skompletować wszystkie Topy, hmm a może są jakieś małe dziury?
Nie wiem. Nagrywałem i notowałem do 2002 jakoś, a notatki zaginęły chyba w trakcie remontu. Jakieś kasety jeszcze bym znalazł.
August pisze: ↑czw sty 01, 2026 6:49 pm
hmmm.... co ja mam powiedzieć, jak pamiętam jeszcze "Top Zero" - którego słuchałem na strasznie starym radiu, gdzieś na wsi gdzie fale UKF ledwo docierały. Zaczynałem wtedy słuchać muzyki i chyba pierwszy raz w życiu słyszałem Zepellinów, Doorsów i Purpli.
Beatelsów i Animalsów znałem - Mama słuchała i wiedziałem co to
Ja Topu Zero nie pamiętam, ale nie wykluczone, że słuchałem. Starszy brat słuchał, a ja byłem pięcioletnim brzdącem
Ja chyba pierwszy częściowo, w sensie tylko końcówka to też '97, ale nie kojarzę tej Urszuli szczerze mówiąc
A mi to zapadło w pamięć. Wtedy miałem takie przeświadczenie, że skoro "Dmuchawce" są tak wysoko i tylko "Autobiografia o oczko" wyżej, to oznacza, że jest to jeden z najwybitniejszych polskich utworów w historii. Co prawda to jest znakomity kawałek, ale dobrze, że potem czas zweryfikował tę pozycję