Czy dziennikarz może przewidzieć...

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
Awatar użytkownika
Megalomaniac 3-owy

Czy dziennikarz może przewidzieć...

Post autor: Megalomaniac 3-owy »

Kłaniam się wszystkim

Mam pytanie - jak myślicie CZY DZIENNIKARZ MOŻE PRZEWIDZIEĆ z KILKUDNIOWYM WYPRZEDZENIEM!? ŻE DANY UTWÓR/WYKONAWCA ZADEBIUTUJE NA LIŚCIE/POCZEKALNI JAKO NOWOŚĆ

pytanie - i nie do końca zagadka...
Awatar użytkownika
I.C 1987

Post autor: I.C 1987 »

jeżąeli jest to utwór artysty którego inne utwory wcześniej osiągały sukces na liście to ,mozna się spodziewać że nowy utówr szybnko zadebiutuje i chyba każdy się tego spodziewa.
to tak jak dzieniakarze sportowi mówią np że jutro na podium zobaczymy Adama Małysza tylko na który m miejscu- kiedyś takie słowa wypowiedział pan Kurzajewski (który dla mnie jest jednym najgorszych dzieniakarzy w TVP)
Awatar użytkownika
Megalomaniac 3-owy

No cóż zacząłem takim pytaniem bo zbulwersowałem się nie mogąc odnaleźć w zestawieniu pewnego utworu a który redaktor Adam P zaanonsował jako nowość w Not.1355!!! A później jak się okazało w 1356 notowaniu debiutuje.
I.C 1987 pisze:jeżeli jest to utwór artysty którego inne utwory wcześniej osiągały sukces na liście to ,mozna się spodziewać że nowy utówr szybnko zadebiutuje i chyba każdy się tego spodziewa.
Kolega tutaj wspomina że gdy jest to artysta znany i był na liście to jest taka opcja, że można przewidzieć?! no cóż, może i tak ale moim zdaniem nie na samym początku tygodnia [wtorek rano] A chodzi tu dokładnie o EWA BEM – Por favor i czy jest to aż na tyle dobry utwór by móc zasugerować wejście ww notowanie… nie mnie tu osądzać bo gusty są różne

I tak mnie naszło - czy Lista może być po części układana…

Na dowód podaje krótką zapowiedź z wtorku 22.01 11;30
http://www.yousendit.com/transfer.php?a ... NUxIRGc9PQ

A może to jakiś dziwny zbieg okoliczności z tą zapowiedzią?!?
Awatar użytkownika
I.C 1987

nie wiedziałem, o jakiego artystę lub artystkę chodzi.
sądzę że redaktor się mocno zapędził.........
lista ustawiana ? może w jakiejś komercyjnej stacji gdzie wytwórnie mogły by zrobić presje by ich beztalencia były na lisice wysoko ale w Trójce sądzę że nie możliwe.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Też byłbym daleki od takiej interpretacji.
Piśko często w zapowiedziach myli pozycje utworów (np. niedawno dotyczyło to Sigur Ros).
Wydaje mi się, że Piśko miał na myśli "nowość grana w Trójce".
Awatar użytkownika
Megalomaniac 3-owy

Robinson pisze:Też byłbym daleki od takiej interpretacji.
Piśko często w zapowiedziach myli pozycje utworów (np. niedawno dotyczyło to Sigur Ros).
Wydaje mi się, że Piśko miał na myśli "nowość grana w Trójce".
może troszkę się zagalopowałem z tym moim pytaniem...ale trzeba przyznać że dziwny to by był zbieg okoliczności z tą zapowiedzią [opacznie zawsze można coś zrozumieć] a faktem...
Awatar użytkownika
I.C 1987

może porostu chciał żeby ten singiel wskoczył do listy, no i wylansował. Stelmi wylansował nie jedną piosenkę Placebo , Niedziwedz tez kilka , każdy z dziennikarzy
Mr. Dark

Post autor: Mr. Dark »

Ja nie widzę tu nic niezwykłego. Bem miała niedawno piosenkę w poczekalni"Kocham nie kocham" - mniejsza z tym, to i druga jej piosenka weszła. Poza tym Baron puszczał to już wcześniej. Zwykły zbieg okoliczności.
ODPOWIEDZ