podsumowanie 100 notowań listy forumowej

Nasza własna, niezależna, wewnątrz-forowa Lista Przebojów, oparta na utworach do głosowania z oficjalnych propozycji LP3 (zasady głosowania, wyniki, podsumowania i inne rankingi)

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jollyroger72, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jollyroger72

Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Oficjalne wyniki:
miejsce. suma miejsc ile razy na najwyższym miejscu (miejsce w podsumowaniu.)
01. 82 4x1 SPIDER'S WEB - Katie Melua (9.)
02. 82 3x1 BYŁABYM - Hey (3.)
03. 85 3x1 MAP OF THE PROBLEMATIQUE - Muse (6.)
04. 95 1x1 RUNNING UP THAT HILL - Placebo (8.)
05. 104 3x1 ON AN ISLAND - David Gilmour (2.)
06. 104 2x2 TALK - Coldplay (10.)
07. 104 2x2 ZOBACZ JAK PIĘKNIE - Mira Kubasińska & After Blues (5.)
08. 106 2x1 W DESZCZU MALEŃKICH ŻÓŁTYCH KWIATÓW - Myslovitz (.7)
09. 110 2x1 CONCEIVING YOU - Riverside (1.)
10. 118 1x1 ICKY THUMP - The White Stripes (4.)

W przypadku tej samej ilości punktów decydowała ile razy głosowana na dany utwór na najwyższym miejscu. Coldplay wyżej bo był 2 razy na 3, a Mira ani razu.

EDIT: Wyniki oficjalne. Za chwilę kilka statystyk.
Ostatnio zmieniony ndz sty 27, 2008 12:12 am przez abd3mz, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

abd3mz pisze:No i oto brzydkie wyniki:
01. 82 BYŁABYM - Hey (3.)
jeśli "Byłabym" na 1. to piękne wyniki :)
ku3a

Post autor: ku3a »

piekne wyniki :-)
piekna pierwsza czworka :-)
Awatar użytkownika
abd3mz

Martyr pisze:jeśli "Byłabym" na 1. to piękne wyniki :)
No, niestety...
Awatar użytkownika
Martyr

Martyr pisze:jeśli "Byłabym" na 1. to piękne wyniki :)
jednak na 2. ale i tak ogromnie podoba mi sie to zestawienie :P
RUTH aż na 4 :D
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

proszę w razie czego wziąć to na karb późnej godziny i słabego kojarzenia - ale dlaczego najwyższe miejsca mają najmniej punktów, a najniższe najwięcej?

[Ku3a - smacznego :) ]

EDIT: abd3mz - aleś mnie zrobił w nóżkę :wink: , przed chwilą jeszcze nie było tego wyjaśnienia w Twoim poście. wycofuję pytanie.
Awatar użytkownika
Martyr

neon.ka pisze:dlaczego najwyższe miejsca mają najmniej punktów, a najniższe najwięcej?
tez mnie to zastanowiło :wink:
neon.ka pisze:[Ku3a - smacznego :) ]
no właśnie :)
neon.ka pisze:EDIT: abd3mz - aleś mnie zrobił w nóżkę :wink: , przed chwilą jeszcze nie było tego wyjaśnienia w Twoim poście
uhm... przed chwilą tego nie było :wink:
Ostatnio zmieniony ndz sty 27, 2008 12:21 am przez Martyr, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
abd3mz

Dlatego bo sumowałem miejsca, a nie punkty. Tak samo (chyba) robi kajman podczas układania Mojej 30. Wyniki byłyby takie same jeśli liczyłbym za 1 miejsce 10 pkt, a ułatwiło mi to liczenie kilku statystyk:

Kontrowersyjność utworu
82 CONCEIVING YOU - Riverside 1
67 ON AN ISLAND - David Gilmour 2
66 SPIDER'S WEB - Katie Melua 9
65 TALK - Coldplay 10
57 ICKY THUMP - The White Stripes 4
55 RUNNING UP THAT HILL - Placebo 8
49 W DESZCZU MALEŃKICH ŻÓŁTYCH KWIATÓW - Myslovitz 7
43 MAP OF THE PROBLEMATIQUE - Muse 6
35 BYŁABYM - Hey 3
31 ZOBACZ JAK PIĘKNIE - Mira Kubasińska & After Blues 5

Top2 najbardziej zadowolonych:
22 Grycek
24 ksch

Top2 najmniej zadowolonych:
46 jotem3
46 adr
Awatar użytkownika
neon.ka

abd3mz pisze:Kontrowersyjność utworu
82 CONCEIVING YOU - Riverside 1
67 ON AN ISLAND - David Gilmour 2
66 SPIDER'S WEB - Katie Melua 9
65 TALK - Coldplay 10
to prawie wygląda jak odwrócony rozkład Gaussa :wink: najbardziej kotrowersyjne na szczycie i w końcówce, a środek topu przeciętny, nie budzący emocji.

to nasze ułożenie topu10 mi się bardziej podoba, poza rzecz jasna zbyt nisko wyrośniętymi żółtymi kwiatuszkami... :) .
Awatar użytkownika
jotem3

Post autor: jotem3 »

neon.ka pisze:to nasze ułożenie topu10 mi się bardziej podoba, poza rzecz jasna zbyt nisko wyrośniętymi żółtymi kwiatuszkami... :) .
mi, jako najmniej zadowolonemu szczególnie te kwiatki zbyt niskowyrośnięte sprawiły największy zawód :cry:
Awatar użytkownika
Martyr

jotem3 pisze:
neon.ka pisze:to nasze ułożenie topu10 mi się bardziej podoba, poza rzecz jasna zbyt nisko wyrośniętymi żółtymi kwiatuszkami... :) .
mi, jako najmniej zadowolonemu szczególnie te kwiatki zbyt niskowyrośnięte sprawiły największy zawód :cry:
zbyt słabo zostały podlane głosami :wink:
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

no niestety temat mi uciekł... ale jednak przedstawię swoją "10".

1. ICKY THUMP - The White Stripes
2. ZOBACZ JAK PIĘKNIE - Mira Kubasińska & After Blues
3. BYŁABYM - Hey
4. ON AN ISLAND - David Gilmour
5. MAP OF THE PROBLEMATIQUE - Muse
6. CONCEIVING YOU - Riverside
7. TALK - Coldplay
8. SPIDER'S WEB - Katie Melua
9. RUNNING UP THAT HILL - Placebo
10. W DESZCZU MALEŃKICH ŻÓŁTYCH KWIATÓW - Myslovitz
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

Ogromnie żałuję, że nie głosowałem, bo po moich głosach byłyby pewne przetasowania. Bardziej podoba mi się nr 1, Cieszy "wyższa" Mira i "niższy" Myslovitz. Tylko ICKY nie drgnął :-)

01.[02] 85 3x1 BYŁABYM - Hey (3.)
02.[01] 90 4x1 SPIDER'S WEB - Katie Melua (9.)
03.[03] 90 3x1 MAP OF THE PROBLEMATIQUE - Muse (6.)
04.[04] 104 1x1 RUNNING UP THAT HILL - Placebo (8.)
05.[07] 106 2x2 ZOBACZ JAK PIĘKNIE - Mira Kubasińska & After Blues (5.)
06.[05] 108 3x1 ON AN ISLAND - David Gilmour (2.)
07.[06] 111 2x2 TALK - Coldplay (10.)
08.[09] 116 2x1 CONCEIVING YOU - Riverside (1.)
09.[08] 116 2x1 W DESZCZU MALEŃKICH ŻÓŁTYCH KWIATÓW - Myslovitz (.7)
10.[10] 119 2x1 ICKY THUMP - The White Stripes (4.)

abd3mz jak liczyłeś niezadowolonych? Jakbyś mógł obliczyć mój współczynnik niezadowolenia, bo raczej bliżej mi do tej grupy:-)

EDIT: a jednak się pomyliłem. Obliczyłem sobie swój współczynnik i wyszło mi 22!!! Jeśli dobrze policzyłem ... ;-)
Awatar użytkownika
Martyr

Yacy pisze:abd3mz jak liczyłeś niezadowolonych? Jakbyś mógł obliczyć mój współczynnik niezadowolenia, bo raczej bliżej mi do tej grupy:-)
EDIT: a jednak się pomyliłem. Obliczyłem sobie swój współczynnik i wyszło mi 22!!! Jeśli dobrze policzyłem ... ;-)
ogromnie ciekawi mnie jak liczycie ten współczynnik niezadowolenia i współczynnik zadowolenia... :) Skąd sie bierze to 22? czy tez 46?
Awatar użytkownika
neon.ka

Yacy pisze:Ogromnie żałuję, że nie głosowałem, bo po moich głosach byłyby pewne przetasowania.
a abd3mz szukał jeszcze jednego chętnego do ostatniej chwili :P . to może przyjmijmy, że głosowanie przedłużone było do dzisiaj :wink: .

nowe pierwsze miejsce też by mi się bardziej podobało i nawet poświęciłabym dla niego ten spadek Myslovitz, bo to już niewielka różnica, czy jest na 8, czy 9 - to i tak jest wynik tragiczny...
a mógłbyś jeszcze Yacy w swoim typowaniu przenieść Muse o jedno miejsce wyżej i wyniki byłyby jeszcze lepsze :D .

a co do współczynnika niezadowolenia - ciekawe czy komuś wyszło magiczne 24 :lol: .
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Yacy pisze:EDIT: a jednak się pomyliłem. Obliczyłem sobie swój współczynnik i wyszło mi 22!!! Jeśli dobrze policzyłem ... ;-)
Ale to w stosunku do pierwotnych wyników czy wyników zmienionych po Twoich głosach? Bo chyba należałoby obliczyć Twoje zadowolenie wobec pierwotnych wyników Topu.
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

z tego co mi wyszło przy sprawdzeniu liczenia tego współczynnika przez abd3mz (przykładem był jotem3, gdzie wyszedł mi taki sam współ.) to liczenie zadowolenia lub nie odbyło się w stosunku do oficjalnych wyników podsumowania forumowej. Chyba że ja do tego źle podszedłem ;-)

A liczyłem to podobnie do znawcy czyli różnica pozycji w zestawieniu oficjalnym i moim. Nie wiem czy jasno to tłumaczę, ale poczekajmy na to co napisze abd3mz, który mam nadzieję wszystko wyjaśni.

Neon.ko, niestety nie mogę podnieść Muse o wolę Davida, choć podsumowanie byłoby faktycznie jeszcze lepsze ;-)
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

neon.ka pisze: a co do współczynnika niezadowolenia - ciekawe czy komuś wyszło magiczne 24 :lol: .
z tego co napisał abd3mz to ksch ma taki współczynnik ;-) Ale dlaczego magiczny?
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Yacy pisze:A liczyłem to podobnie do znawcy czyli różnica pozycji w zestawieniu oficjalnym i moim. Nie wiem czy jasno to tłumaczę, ale poczekajmy na to co napisze abd3mz, który mam nadzieję wszystko wyjaśni.
Aha, rozumiem. Nie wiedziałem w stosunku do czego abd3mz obliczał to zadowolenie. :)
Awatar użytkownika
abd3mz

Wracam ze szkoły i widzę, że ładnie temat się rozrósł. :D
Wyniki, które podał Yacy po dodaniu Jego głosów zgadzają się. :)
Yacy pisze: abd3mz jak liczyłeś niezadowolonych? Jakbyś mógł obliczyć mój współczynnik niezadowolenia, bo raczej bliżej mi do tej grupy:-)

Kontrowersyjność utworu liczyłem sumując różnicę miejsc między miejscem w oficjalnym podsumowaniu a miejscem danego utworu u każdego z forowiczów. A współczynnik (nie)zadowolenia liczyłem sumując różnicę miejsc między miejscem w oficjalnym podsumowaniu a miejscami wszystkich utworów u danego forowicza. Mam nadzieję, że wytłumaczyłem. :)
neon.ka pisze:a abd3mz szukał jeszcze jednego chętnego do ostatniej chwili :P . to może przyjmijmy, że głosowanie przedłużone było do dzisiaj :wink: .(...)
Możemy tak przyjąć. ;) Szczególnie, że Yacy zagłosował o godzinie, która bardzo misie podoba. :D
Yacy pisze:
neon.ka pisze: a co do współczynnika niezadowolenia - ciekawe czy komuś wyszło magiczne 24 :lol: .
z tego co napisał abd3mz to ksch ma taki współczynnik ;-) Ale dlaczego magiczny?
Zapraszam do nadrabiania zaległości: ;) :D http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?t=2387

Krótko: Yacy ma rację. :D
Awatar użytkownika
tsch

Post autor: tsch »

Hm, to ciekawe, bo wyniki średnio mi się podobają ;)
Tak się zastanawiałem, skąd wiedziałem, że Riverside to nasz największy przebój /w końcu jeszcze młody stażem jestem :)/... Dzisiaj mnie olśniło - z trzeciej części książki! Strona 91 :oops:
Awatar użytkownika
abd3mz

Hmm... Jak to było ? Kłamstwo, większe kłamstwo, największe kłamstwo, statystyka...
Nie będę wchodził w szczegóły, ale tylko Ty i Grycek - ustawiliście 3 utwory tak samo jak w podsumowaniu, a oprócz tego jeszcze 2 przesunęliście o 1 oczko. :)
Awatar użytkownika
tsch

Post autor: tsch »

Ano rzeczywiście... Choć trzeba przyznać, że zadecydowała o tym raczej dolna część mojej dziesiątki ;)
Awatar użytkownika
neon.ka

Yacy pisze:
:oops: i co ślepemu po okularach? :wink: . a jeśli chodzi o magiczność to dla mnie osobiście bardziej magiczne jest 22 (i nie będę już pytać, czy ktoś taki wynik miał) :wink:
Awatar użytkownika
abd3mz

Brzmi to bardzo intrygująco... Możesz zdradzić ? Pewnie to dzień Twoich urodzin albo wtedy poprowadziłaś swoją pierwszą listę.
ODPOWIEDZ