Martyr pisze:Ależ trudno sie tam dodzwonić... Czy komuś z Was sie juz udało?
i gdzie tu sprawiedliwosc...
Wy sie nie mogliscie dodzwonic, a innym udawalo sie seryjnie. Najpierw zadzwonil jeden chlopak, udzielil odpowiedzi, zapisalem. Za kilka minut dzwoni facet, odpowiada, dyktuje adres, a ja sobie mysle, ze taki adres to juz zapisywalem. Patrze, no i faktycznie jest kilka wpisow wczesniej. Okazalo sie, ze to ojciec tego chlopaka. A potem jeszcze jego corka sie dodzwonila. Skadinad bardzo mili i sie troche posmialismy przez telefon.
ku3a pisze:no i koncepcja sie jednak zmienila .
dzis mial byc konkurs dla internautow, a bylo znowu odbieranie telefonow przez 2 godziny bez chwili przerwy .
no i zasugerowałeś mnie tymi swoimi słowami, bo najpierw wysłałam rozwiązanie e-mailem . usłyszałam, że konkurs, usłyszałam adres skrzynki pocztowej, a co to za różnica, czy jedno z drugim miało jakiś związek .
ładna ta mptrójeczka była chociaż? czy może też tak uroczo różowa jak ostatnio radio?
a nawet nie wiem, byla w pudelku, ale sie nie przygladalem za bardzo .
abd3mz pisze:A co do komentarzy ku3y to dodam, że gdyby nie one to nie wiem czy chciałoby misie zaglądać do notowania.
dzieki, bardzo milo przeczytac cos takiego, bo prawde mowiac nieraz sie zastanawiam czy te moje aluzje do tytulow piosenek sa przez wszystkich dostrzegane i nie za dalekie...
Gary pisze:Katie Melua zaczynała grać "Spider's Web" jak w trójce była około 15 tygodni na liście. Podobnie było z Goyą, którą zaczęli grać pół roku po trójce. Sam słyszałem jak zapowiadali piosenkę "Mój" jako nowość w radiu Zeeeet. Swego czasu przez pół roku Jagielski blokował wejście na antenę Budki Suflera "Takie tango" twierdząc, że to totalna chała. Tak było.
Zgadzam się!!! Ponieważ Radio Zet nie odwazy sie zagrac nowości, aby ja wypromowac, tylko bazuje na badaniach fokusowych. Jesli cos się spodoba (a to trwa) wtedy graja. Musze miec pewnośc, ze to bedzie hit do grania na okrągło w radiu:-/
Ostatnie nowości w Radio zet to między innymi "Shadow Of The Day" i "The Gods Hands". Jeżeli juz coś się odważą promowac to niesmiało i tylko bardzi sprawdzonych wykonawców.
ej co sie ze mna dzieje??? przez ta randke zapomnialam calkowicie o 3/5/7!!! a przeciez Stelmi jest moim guru!!!! to straszne... i jeszcze lata 80. koszmar
dopiero teraz mi przypomnieliscie hihi
lista powoli mnie zaczyna denerwowac.. akademia muzyczna w ogole nie powinna wpuszczac do glosowania Timbalanda czy podobnych... troche sie to wszystko pogubilo... tak jak ktos napisal, fan Timbalanda z trojka przy uchu to do niedawna niespotykana historia...
pozdrawiam
angia90 pisze:akademia muzyczna w ogole nie powinna wpuszczac do glosowania Timbalanda czy podobnych...
Moim zdaniem powinni wpuszczać to, co słuchacze chycą słuchać, a ze chcą własnie Timberlanda... mówi się trudno.
Jednynie możemy narzekac na to, ze pomjani sa inni wartościowi artyści, którzy mieliby poparcie słuchaczy.
kiedyś w zestawieniu byli Rubik, Prydz i kilka innych dziwactw, zawsze znajdzie się coś poniżej poziomu ale to jest kolejny powrót do rozmowy o poziomie listy i Radia. Timbaland jest uważany za świetnego producenta , jak bym go porównał do Rubika wiele hałasu o nic, zero sztuki
A le widzisz, poziom listy krztałtują słuchacze. Gdyby nie głosowano na "Apologize" po kilku tygodniach wypadliby z zestawu i po krzyku.
W sumie często my (słuchacze) wykazywaliśmy się zdrowym rozsądkiem i gustem. Takie Fell nie zawojowało listy, tak jak jakiś czas temu Beakstreet Boys, Take That i z pewnościa sporo innych mało ciekawych wykonawców. Tak naprawdę do czołowki przedostaje się bardzo niewielki odsetek "koszmarków". Dużo takih ginie w czeluściach zestawu.
PS. Gdyby tak do zestawu wrzucić plejadę "gwiazd" muzyki disco polo. Wtedy okazało by się jakich mamy słuchaczy.
a papa dance? dla mnie ocierają sie o disco polo (fani tej grupy mnie ukrzyżują) ale tak jest ,dla mnie Ci chłopcy z feel są karykaturą muzyki rockowej pani dodą też jest dla mnie parodią jeden beznadziejny utwór na liście jest potrzebny po to żeby docenić resztę
no wiec doceniamy reszte i zamykamy temat w tym miejscu, to juz nie jest komentowanie ostatniego notowania.
o parodiach i innych sprawach mozemy porozmawiac w jakims nowym watku.
ku3a pisze:no wiec doceniamy reszte i zamykamy temat w tym miejscu, to juz nie jest komentowanie ostatniego notowania.
Ok, więcej nie bede się odzywał. Zauważyłem jednak, że prawie przy kazdym notowaniu mamy jakiś wyjatkowy temat poboczny, który cieszy się dużym zainteresowaniem. To temat o pochodzeniu nicków, o różnych audycjach, sporcie, zlotach, muzyce w innych stacjach... Nawet ciekawe to to.
ku3a pisze:no wiec doceniamy reszte i zamykamy temat w tym miejscu, to juz nie jest komentowanie ostatniego notowania.
Ok, więcej nie bede się odzywał. Zauważyłem jednak, że prawie przy kazdym notowaniu mamy jakiś wyjatkowy temat poboczny, który cieszy się dużym zainteresowaniem. To temat o pochodzeniu nicków, o różnych audycjach, sporcie, zlotach, muzyce w innych stacjach... Nawet ciekawe to to.
Bardzo ciekawe, bo komentowanie po raz nty tych samych piosenek staje się monotonne...
neon.ka pisze:a to się zdziwiłam, że Radka nie było. no to napiszę jednak, że ten jest całkiem sympatyczny. czy jak zwykle odbiegam w opinii od pozostałych?
Jeden z lepszych (jeśli nie najlepszy) jaki zaśpiewał na koncercie w Trójce. No, chyba że misie pomyliło i go nie zaśpiewał.
abd3mz pisze:Tak Bjork jest zakręcona ! Kiedyś mnie odrzucała, a teraz mnie wkręca Podobnie jak Gahan, ale o tym ciiii....
abd3mz pisze:(...)A Saw Something zadebiutuje też na innej liście i nie wykluczone, że wyżej.
Trochę tajemniczy byłem. Sympatyków Gahana zapraszam na moją listę
Martyr pisze:(...)
abd3mz pisze:Personal Jesus biłby się u mnie z Martyrem o pierwsze miejsce w topie Depeszów
A nie jest już za późno ? Nawet jeśli nie to i tak top mam tylko wstępnie ułożony w głowie. Choć z drugiej strony.... Nie wiele utworów depeszów podoba misie... A raczej podobało, bo przez Gahana podoba misie coraz więcej.
tadzio3 pisze:
Wydaje misie, że ku3a raczej miał na myśli: offtopic tak, ale podczas Listy. Nawet jeśli się mylę, to ja tak myślę.
oj, wcale nie o to chodzilo!
tylko o to, zeby dodatkowe tematy rozwijac juz poza tematem zwiazanym z komentowaniem danego notowania, chocby po to, zeby latwiej bylo pozniej znalezc odpowiednie tresci.
tadzio3 pisze:Zauważyłem jednak, że prawie przy kazdym notowaniu mamy jakiś wyjatkowy temat poboczny, który cieszy się dużym zainteresowaniem. To temat o pochodzeniu nicków, o różnych audycjach, sporcie, zlotach, muzyce w innych stacjach... Nawet ciekawe to to.
Martyr pisze:Przed chwila radio było na full! Reach out and touch faith!!!!
Emalia była krótka ale treściwa Napisałam ze po 22 spodziewałam sie usyszeć jakis utwór DM z lat 80-tych i juz miałam do niej pisac.... a tu słysze .... co słysze??? "People Are People" a potem to juz dopełnienie mojej radosci....
Też to słyszałam i chociaż nie znamy się osobiście, to sobie pomyślałam " moja koleżanka z forum". Zastanawiałam się też, jak się zaraziłaś muzyką DM, bo chyba byłaś wtedy bardzo młodą osóbką?
Zastanawiałam się również ,czy dużo powstało takich nazw fanów grup jak "depeszowcy", spotkałam się także z nazwą "republikanie".
Niedługo uczestnicy tego i tego drugiego forum zdominują antenę radiową.
A swoją drogą Ola zrobiła super wspominkową audycję.
Wiem ,to wszystko znowu nie na temat, ale to przez ten wiatr - musiałam spać ze słuchawkami na uszach, a i tak było ciężko.