Notowanie 186 - 16.05.2025 (Marcin Łukawski)

Lista piosenek Radia 357

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jotem3, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jotem3

Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Re: Notowanie 186 - 16.05.2025 (Marcin Łukawski)

Post autor: bobby-x »

Kurcze, ja się chyba starzeję... Wchodzę na stronę radia 357, klikam, klikam, szukam, szukam (nawet się zalogowałem) i nie widzę wyników wczorajszego notowania nr 186. Gdzie tego szukać?
Awatar użytkownika
jollyroger72
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176

Post autor: jollyroger72 »

bobby-x pisze: sob maja 17, 2025 8:14 am Gdzie tego szukać?
https://wyniki.radio357.pl/lista/186
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

bobby-x pisze: pt maja 16, 2025 10:08 pm I przeczytania za tydzień w lepszej Polsce.
Nie uważam, żeby Polska była gorsza.
Od tego wyboru nikomu się też nie polepszy bezpośrednio - wystarczy przeczytać, jakie konstytucyjne uprawnienia ma ten urząd.
Zatem bez przesady... Będą i były ważniejsze wybory.
Tylko niektórym się zdaje, że wjedzie rycerz na białym koniu, a tymczasem bywa, że to wjeżdza koń na białym rycerzu.
Inna rzecz, że może zmienić się efektywność rządzenia. Na lepsze lub na gorsze, ale to zależy od punktu widzenia.
Natomiast w historii tego kraju bywało znacznie, znacznie gorzej.
I na pewno nie za tydzień. To jest hurraoptymizm, rodem z jakiegoś komitetu.
Awatar użytkownika
bobby-x

jollyroger72 pisze: sob maja 17, 2025 9:09 am
bobby-x pisze: sob maja 17, 2025 8:14 am Gdzie tego szukać?
https://wyniki.radio357.pl/lista/186
Z linku to wiem ale wchodzac w "archiwum wyników rano widniało 185, teraz chyba uaktualnili".
Awatar użytkownika
bobby-x

adameria pisze: sob maja 17, 2025 9:14 am Nie uważam, żeby Polska była gorsza.
Od tego wyboru nikomu się też nie polepszy bezpośrednio
Adamie, to twoje zdanie. Moje jest inne, pogadaj z ludźmi z chorobami przewlekłymi, to się dowiesz czy im się polepszyło czy pogorszyło. Czy skróciły czy wydłużyły się terminy do specjalistów. W ciągu kilku ostatnich lat wydłużyły się dwukrotnie. Więc Polska nie jest gorsza?

Kiedyś osoba bezrobotna (lata 90-te) od razu po utracie pracy, przez pół roku dostawała zasiłek. Teraz musi przynajmniej półtora roku nie pracować aby nabyć prawa do zasiłku. Natomiast ukraińcy z czwórką dzieci dostają 3200 zł od Państwa Polskiego, pytam za co? Mnie nikt nie dawał na dzieci, ja musiałem zapracować na wszystko. Więc Polska nie jest gorsza?
adameria pisze: sob maja 17, 2025 9:14 am wystarczy przeczytać, jakie konstytucyjne uprawnienia ma ten urząd.
No właśnie poczytaj, prezydent ma prawo podpisywać i wetować ustawy sejmu, więc nie do końca tak nic nie może.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

bobby-x pisze: sob maja 17, 2025 10:39 am Z linku to wiem ale wchodzac w "archiwum wyników rano widniało 185, teraz chyba uaktualnili".
mi na tej nowej stronie brakuje bezpośredniego odnośnika do najnowszego notowania.
w archiwum ok, ale najnowsze chciałbym mieć od razu po wejściu na stronę Listy piosenek.
wiem, że można sobie dopisać w adresie aktualny nuerek lp357, ale...
Awatar użytkownika
bobby-x

Yacy pisze: sob maja 17, 2025 10:59 am mi na tej nowej stronie brakuje bezpośredniego odnośnika do najnowszego notowania.
w archiwum ok, ale najnowsze chciałbym mieć od razu po wejściu na stronę Listy piosenek.
wiem, że można sobie dopisać w adresie aktualny nuerek lp357, ale...
czyli nie miałem omamów... trzeba jakieś kombinacje wykonywać aby znaleźć ostatnie not, dopiero potem jak kliknąłem na trzy kreski to po prawej stronie otworzyło się menu z notowaniami.
Awatar użytkownika
adameria
Kontakt:

bobby-x pisze: sob maja 17, 2025 10:50 am Adamie, to twoje zdanie.
(...)
więc nie do końca tak nic nie może.
Tak, to moje zdanie. Zawsze można coś wyciągnąć i zawsze można ponarzekać.
Kiedyś urlop macierzyński skrócono do 4 miesięcy, teraz chyba trwa rok... to jest gorzej czy lepiej?
Do tego jest urlop tacierzyński.
Za służbą zdrowia w Polsce nie poradził sobie żaden prezydent i żaden rząd. Żaden.
Nie napisałem, że nic nie może.
A Ty sam napisałeś określenie "nie do końca", a to znaczy, że nie ma takiej władzy jak np. w USA.
Natomiast jak od ponad 30 lat obserwuję jego rolę, to prezydenci nie korzystali z pełni praw, jakie im przysługują,
to raz, a dwa głównie pełnili funkcję reprezentacyjną i do tego wetowali ustawy.
Czekam, aż nas za chwilę ktoś zbanuje albo dostaniemy ostrzeżenie, bo jest cisza wyborcza,
to jest publiczne forum, na dodatek jesteśmy w offtopie, ale to Ty pierwszy wysłałeś "podprogowy" komunikat.
Ja już milknę, pisz sobie dowolnie, co tam chcesz. Co nie zmienia faktu, że zauważam, że miewasz takie tzw. posty zaczepne.
No i tym razem ja połknąłem haczyk. Dziękuję, wysiadam, wylogowywuję się.
Awatar użytkownika
jollyroger72
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176

Post autor: jollyroger72 »

adameria pisze: sob maja 17, 2025 12:09 pm a dwa głównie pełnili funkcję reprezentacyjną
Jak dla mnie - po to jest GŁÓWNIE urząd prezydenta.
Amen.
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

Adam, to chyba jednak nie to miejsce (ani czas ;)), ale jednak o to w dużej mierze w tym wszystkim chodzi, żeby prezydent nie był hamulcowym i pomógł choć w pewnym stopniu posprzątać ten bałagan (eufemistycznie pisząc), który mamy po tamtych 8 latach... (ale też "dopingował" rząd składając własne projekty, jeśli dalej tak ślamazarnie będą szły pewne prace). W sądownictwie chociażby.
Zdajesz sobie chyba sprawę, że teraz o ważności wyborów orzeka neo-izba w SN? (swoją drogą zobaczymy, jak orzeknie w tych wyborach...). To tylko kwestia pierwsza z brzegu, ale zupełnie fundamentalna. Oczywiście, ludzie mogą sobie myśleć, co mnie obchodzi jakieś sądownictwo, ale to jednak może mieć kolosalny wpływ także na ich życie.
Jasne, że w wielu obszarach jest lepiej niż 10-15 lat temu. Tego chyba nikt nie neguje. Ale są też takie sfery, gdzie bardzo źle się dzieje (słynne prawa kobiet chociażby - i nie chodzi tylko o aborcję).
Miało być krótko, a się rozpisałem, ale jednak te wybory są BARDZO WAŻNE.

/oczywiście też się dałem "złapać" - i generalnie średnio mi się widzą takie wrzutki, od której rozpoczęła się ta dyskusja, choć profrekwencyjnie pewnie zawsze i wszędzie warto apelować/
adamDD

Post autor: adamDD »

Panowie a może otwórzcie sobie topik polityczny i tam dalej dyskutujcie, wymieniajcie poglądy, naparzejcie się itd. :D

Co do nowej strony listy...statystyki fajne, ale też mnie irytuje że od razu nie można znaleść poprzedniego notowania...
tylko samo głosowanie na kolejną listę...

A sama ostatnia lista... Top 11 bez zmian...nie chcę się tego słuchać...
To już większy ruch był w corocznym PTW ...
Awatar użytkownika
adameria
Kontakt:

Ta dyskusja polityczna była bardzo delikatna przy tym na co można czasem natrafić przeglądając internet.

Zgadzam się, że Top11 bez zmian to dramat, ale na sąsiednich Listach w PR3 i RNŚ jest chyba podobnie.
ODPOWIEDZ