Zimno, zimno, aż i ja się przeziębiłam. Tak, mam katar od dwóch dni i ogólnie czuję się średnio.
Na szczęście Was tu nie zarażę, ale na mecz jutro niestety nie pójdę. Chodzi o lokalną drużynę, bo moja już niestety nie gra
Kruklanki pisze: ↑pt maja 16, 2025 9:10 pm
kto się wybiera
Tu o wizję marznących dzieci w albach mi chodziło. Na karteczki do urn nie wiem czy starczy czasu i ochoty.
Sundrajta pisze: ↑pt maja 16, 2025 7:24 pm
Mnie osobiście do gustu przypadła prosta ballada z Serbii
Mi również, choć umiłowanie swe opieram na materiale przed Eurovizyjnym, bo na oglądanie tego na żywo, to nie mam (jak to ostatnio się modne zrobilo powiedzonko) przestrzeni. I czasu i ochoty. Nie przeszły 3 moje naj. Ta Europa się nie zna
Aż musiałem włączyć sobie tego Zalefa, bo kompletnie nie pamiętam piosenki "Edith Piaf" i to taka fajnie bujająca frywolna kompozycja, o dość ciekawej tematyce, że nie warto niczego w przeszłości zmieniać!
Stary Bon Jovi (a kiedyś to był taki przystojniak) deko w górę, za ro Patrycja, o której już zdążyłem zapomnieć i Grzegorz (także dzięki mnie) idą wyraźnie w górę, odpowiednio pierwsza +10 i drugi +12.
jollyroger72 pisze: ↑pt maja 16, 2025 9:31 pm
kiedyś to był taki przystojniak)
Nadal jest Gdyby mnie zaprosił, nie odmówiłabym
Co za pozytywne zaskoczenie na m. 14
Myślałam, że spadochron ciągnie w dół, a u nas odwracamy prawa fizyki
jollyroger72 pisze: ↑pt maja 16, 2025 9:31 pm
kiedyś to był taki przystojniak)
Nadal jest Gdyby mnie zaprosił, nie odmówiłabym
Co za pozytywne zaskoczenie na m. 14
Te, gioconda... To nie ja napisałem... A cytujesz mnie?
51. Turbo — NA DNO 17/6
52. The HU — THE TROOPER 17/3
53. Colosseum — AIN'T GONNA MOAN NO MORE 16/4
54. HLA4Transplant — JAKBY CO 16/2
55. Chuck Prophet feat. Qiensave — SALLY WAS A COP 16/2
56. MGMT — NOTHING CHANGES 15/3
57. The Waterboys feat. Taylor Goldsmith — I DON'T KNOW HOW I MADE IT 15/2
gioconda2 pisze: ↑pt maja 16, 2025 9:40 pm
Takie rzeczy tylko na forumowej.
jollyroger72 pisze: ↑pt maja 16, 2025 9:42 pm
To nie ja napisałem... A cytujesz mnie?
Nie ważne kto to napisał, ważne że nas cytują.
28. 24. 59. a-ha — FOREST FOR THE TREES 24/4
30. 28. 02. Franz Ferdinand — EVERYDAYDREAMER 22/5
29. 17. 07. sanah & Krzysztof Zalewski — EVIVA L'ARTE! 21/5
27. 18. 04. Wiktor Dyduła & Kasia Sienkiewicz — NIE MÓWIĘ TAK, NIE MÓWIĘ NIE 20/5
Z tego towarzystwa najbardziej mi żal polskiego duetu, ale tego ze starszym stażem.
The Cure ładnie awansowali, to się chwali po tylu tygodniach w zestawieniu. Lady Pank wpadł w dołek, ale to wciąż pierwsza dycha. Za to nie mogę tego napisać przy A-ha, bowiem są poza...
Zaś z buta do dziesiątki wbija nowsza propozycja Kaśki (i dla mnie osobiście lepsza).
Notowanie nr 108 z dnia 1 lipca 2022 roku. Oto czołówka:
1. 01 . 60 . Lady Pank - TEGO NIE MOGĄ ZABRAĆ NAM 2. 02 . 13 . Lady Pank - ZAPOMNIEĆ 3. 04 . 16 . Florence + The Machine - KING 4. 05 . 05 . Beth Hart - NO QUARTER/BABE I'M GONNA LEAVE YOU (MEDLEY 5. 03 . 06 . Classix Nouveaux - FIX YOUR EYES UP
I po raz wtóry Bon Jovi, który jak widać jest wciąż popularny wśród naszych pań (przynajmniej jedna się przyznaje). Lekko też spada nasz bohater w kolaboracji. Spory awans odnotowuje Hannah Montana i w jej przypadku włączyłem sobie nagranie, bo gdzieś mi umknęło w oparach (nie)pamięci. I wygląda na to, że słusznie.
Był kiedyś taki film, którego tytuł świetnie oddaje sytuację na podium TF-LP. czyli "Na Zachodzie bez zmian".
Na forumowej również. Lady Panki trzymają się świetnie, najniższy stopień podium domyka Dżem, czego chcieć więcej?
Do przeczytania się z Wami z tydzień, a w roli prowadzącego to jeszcze nie wiem kiedy?
Dobrej nocy życzę wszystkim czytającym (a nawet słuchającym) listę przeze mnie prezentowaną.