Pierwsza Trójka - Lista Przebojów (Notowania)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Re: Pierwsza Trójka - Lista Przebojów (Notowania)
Nie słuchałem całości, więc co do treści się nie wypowiadam.
Zakładam, że schemat przyjęty przez Guru Metza wyleciał do kosza.
Lista to sztandarowa audycja, a Grabek nie jest sztandarowym prowadzącym.
W swych audycjach jest monotematyczny, ma nieradiowy głos i jest, jakby to powiedzieć delikatny na uwagi...
Jedno z notowań prowadził pan Żąda, wyszło mu to całkiem dobrze.
A kto prowadził ostatnie listy po usunięcia Tomasza Miary? Owczarek?
Pamiętam, że były całkiem dobre.
Zakładam, że schemat przyjęty przez Guru Metza wyleciał do kosza.
Lista to sztandarowa audycja, a Grabek nie jest sztandarowym prowadzącym.
W swych audycjach jest monotematyczny, ma nieradiowy głos i jest, jakby to powiedzieć delikatny na uwagi...
Jedno z notowań prowadził pan Żąda, wyszło mu to całkiem dobrze.
A kto prowadził ostatnie listy po usunięcia Tomasza Miary? Owczarek?
Pamiętam, że były całkiem dobre.
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Też mi argument

Tomek Żąda prowadził te 3 czy 4 ostatnie, przed Metzowe. Natomiast to co "wykonał" w liście wspominkowej 2 maja 2024 woła o pomstę do nieba. Jak można było powiedzieć, że nie było dwusetnego notowania? A koncepcja zagrania utworów, jakis dramat.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
a kto jeszcze pamięta, że było inaczej?

gdzieś w necie można znaleźć tę informację?
czy tylko w pamięci i ew. w książce?
nie usprawiedliwiam Żądy tylko zastanawiam się gdzie takie info można znaleźć
- bobby-x
Oczywiście, że masz rację. Nie ma tego chyba w przestrzeni publicznej. Natomiast dzień wcześniej audycję prowadził Owczarek (1999? not). Na pewno wiedział co będzie dzień później. A Owczarek wie do kogo należy napisać (niekoniecznie ja), skoro notowanie miało być wspominkowo-statystyczne.
Natomiast redaktor Żąda jak ma wątpliwość, to czy nie sądzisz, że powinien ominąć to notowanie a nie mówić na antenie że takowego nie było ? A Pan Redaktor zrobił plan, może ktoś inny tak wymyślił, że będą grali not okoliczno-podsumowujące 100, 200, 300.... troszkę trzeba było włożyć wysiłku. Wiem, że jestem zbyt wymagający... Wysłałem mu mailem info o tym notowaniu podczas audycji, nie wiem może nie miał czasu przeczytać lub wpadło do spamu.
Natomiast redaktor Żąda jak ma wątpliwość, to czy nie sądzisz, że powinien ominąć to notowanie a nie mówić na antenie że takowego nie było ? A Pan Redaktor zrobił plan, może ktoś inny tak wymyślił, że będą grali not okoliczno-podsumowujące 100, 200, 300.... troszkę trzeba było włożyć wysiłku. Wiem, że jestem zbyt wymagający... Wysłałem mu mailem info o tym notowaniu podczas audycji, nie wiem może nie miał czasu przeczytać lub wpadło do spamu.
Ostatnio zmieniony sob sty 11, 2025 2:13 pm przez bobby-x, łącznie zmieniany 1 raz.
Panowie, twórcza dyskusja, kogo proponujecie na prowadzącego Listę Przebojów?
- bobby-x
Grabek.
może Owczarek, z RNŚ Maciej Jankowski.
Raczej nie - Żąda.
może Owczarek, z RNŚ Maciej Jankowski.
Raczej nie - Żąda.
- bobby-x
Zerknąłem do książki, podsumowanie 200 (199?) notowań jest w książce, to chyba jeden egzemplarz książki pierwszej i drugiej, to chyba powinien się znajdować na Myśliwieckiej 3/5/7 ...
- Konrad
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 544
LISTA PRZEBOJÓW TRÓJKI – PIERWSZA TRÓJKA Notowanie: 36 z dnia 10.01.2025
prowadzone: Michał Grabkowski
01 00 01
Jacko Brango - Jak naprawić głowę
02 01 15
The Cure – Alone
03 02 13
The Cure – A Fragile Thing
04 03 10
The Cure – All I Ever Am
05 04 09
Daria Zawiałow - Ballada o Niej
06 05 06
Fisz Emade Tworzywo – Niemoc
07 00 01
AcidSitter & Maciej Cieślak - Doomscroller's Blues
08 10 25
Billie Eilish – Birds of a Feather
08 06 08
Mela Koteluk – Himalaje
10 07 36
Kaśka Sochacka – Szum
11 10 08
Kaśka Sochacka – Komary
12 14 08
Metro – Na balkonie
13 12 07
Pet Shop Boys – New London Boy
14 20 20
Kaśka Sochacka – Zdjęcia
14 18 05
Dawid Podsiadło - Pięknie płyniesz
16 14 16
Kasia Lins – Trucizna
17 17 27
Nosowska, Błażej Król – Można
18 07 24
Nick Cave & the Bad Seeds – Long Dark Night
18 12 15
Kazik & Kwartet ProForma – Autoportret
20 14 18
Linkin Park - The Emptiness Machine
20 00 01
Szklane Oczy - Nie chcę Cię stracić
statystyka
3
1
4
13
Wypadki
09 06 07
Sade Adu - Young Lion
18 18 02
Franz Ferdinand – Night or Day
prowadzone: Michał Grabkowski
01 00 01
02 01 15
03 02 13
04 03 10
05 04 09
06 05 06
07 00 01
08 10 25
08 06 08
10 07 36
11 10 08
12 14 08
13 12 07
14 20 20
14 18 05
16 14 16
17 17 27
18 07 24
18 12 15
20 14 18
20 00 01
statystyka
Wypadki
09 06 07
18 18 02
Notowanie 200 i zarazem podsumowanie 199 notowań: https://lp3.polskieradio.pl/lp3/200
- bobby-x
A widzisz, nawet na stronie polskiego radia jest. Tylko jest taki mały problem, pan Żąda musiałby wiedzieć , że jest taka strona i że była taka książka, a jest mało prawdopodobne aby to kojarzył.
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
No jasne, widać że sporo się w stacji zmieniło, ale system do głosowania dalej mocno niedoskonały, delikatnie mówiąc.
Co do prowadzących, moje propozycje:
Najlepiej by to był pan Leszek Adamczyk, człowiek z charyzmą, o doskonałym guście (trójkowym).
W jego audycji zawsze są nowe i dobre utwory, nie tylko klasyka (Mark Knopfler etc)
Człowiek na poziomie Piotra Kaczkowskiego, ale młodszy co jest zaletą. Przyjemny głos i ekspresja.
Autorytet Trójkowy
Mateusz Tomaszuk, młodzian, ale z przyszłością. Wspaniały radiowy głos i dykcja.
Fascynacja latami 80-tymi i Tomaszem Beksińskim. Ciekawie mówi, słychać, że żyje tą muzyką.
Gust jak najbardziej trójkowy. Wadą jest jego wiek, obawiam się, że mógłby odfrunąć jak niegdyś Stelka
Mariusz Owczarek, prowadził "odnalezioną" 1999 Listę wyszło bardzo dobrze, może też dlatego, że miała ona tradycyjną oprawę, czyli wszystkie "jingle". Zasadniczo nie szukam jego audycji, ale muzycznie nie podpadł. Głos dykcja OK.
Tomasz Żąda, prowadził kilka List Trójki (nie Programu Trzeciego), w spadku po Tomaszu Miarze.
Wstawił do nich wspomnienie z LPIII, było OK. Głos, dykcja w porządku, gust chyba też. Podobnie jak przy Owczarku nie szukam jego audycji.
Michał Grabkowski. Prowadzi audycja jazzowe, wplata do nich "nowoczesne" byle co, kompletnie nie mój gust (ani trójkowy).
Nie ma wyczucia chwili, czyli że taka muzyką może jest OK, ale nie teraz.
Głos nieradiowy, człowiek drażliwy na krytykę. Nie nadaje się na prowadzącego najważniejszej audycji trójkowej.
Udowodnił to zresztą w piątek wstawiając w swej pierwsze liście własną prywatę:
- Hot Chip, Sleaford Mods, Nom Nom Nom, 10 stycznia 2025, 20:55
- THE STREETS, Blinded By The Lights, 10 stycznia 2025, 21:09
Już mieliśmy jednego kombinatora, który wszędzie wciskał swoją prywatę, wystarczy.
Najlepiej by to był pan Leszek Adamczyk, człowiek z charyzmą, o doskonałym guście (trójkowym).
W jego audycji zawsze są nowe i dobre utwory, nie tylko klasyka (Mark Knopfler etc)
Człowiek na poziomie Piotra Kaczkowskiego, ale młodszy co jest zaletą. Przyjemny głos i ekspresja.
Autorytet Trójkowy
Mateusz Tomaszuk, młodzian, ale z przyszłością. Wspaniały radiowy głos i dykcja.
Fascynacja latami 80-tymi i Tomaszem Beksińskim. Ciekawie mówi, słychać, że żyje tą muzyką.
Gust jak najbardziej trójkowy. Wadą jest jego wiek, obawiam się, że mógłby odfrunąć jak niegdyś Stelka

Mariusz Owczarek, prowadził "odnalezioną" 1999 Listę wyszło bardzo dobrze, może też dlatego, że miała ona tradycyjną oprawę, czyli wszystkie "jingle". Zasadniczo nie szukam jego audycji, ale muzycznie nie podpadł. Głos dykcja OK.
Tomasz Żąda, prowadził kilka List Trójki (nie Programu Trzeciego), w spadku po Tomaszu Miarze.
Wstawił do nich wspomnienie z LPIII, było OK. Głos, dykcja w porządku, gust chyba też. Podobnie jak przy Owczarku nie szukam jego audycji.
Michał Grabkowski. Prowadzi audycja jazzowe, wplata do nich "nowoczesne" byle co, kompletnie nie mój gust (ani trójkowy).
Głos nieradiowy, człowiek drażliwy na krytykę. Nie nadaje się na prowadzącego najważniejszej audycji trójkowej.
Udowodnił to zresztą w piątek wstawiając w swej pierwsze liście własną prywatę:
- Hot Chip, Sleaford Mods, Nom Nom Nom, 10 stycznia 2025, 20:55
- THE STREETS, Blinded By The Lights, 10 stycznia 2025, 21:09
Już mieliśmy jednego kombinatora, który wszędzie wciskał swoją prywatę, wystarczy.
- bobby-x
Pisz do Dyrektorki i Śmigasia.
STREETS to nie była prywata, tylko wspomnienie listy sprzed 20 lat, bardzo fajny kawałek.
Podejrzewam, że na razie będzie Grabek prowadził.
avalon1 pisze: ↑ndz sty 12, 2025 11:36 am Co do prowadzących, moje propozycje:
Leszek Adamczyk - ni cholery nie słyszałem ani razu
Mateusz Tomaszuk, wadą wiek? - zbyt młody? słuszałem tylko Muzyki Ciszy w Jego wykonaniu, całkiem fajne.
Mariusz Owczarek, Głos dykcja OK. - ten w porządku, dzwonił i zapytywał o tę zaginioną 1999 listę zanim poszła na antenę - czyli się stara i przygotowuje przed audycją. Coś tylko nie pykło z jednym powrotem
Tomasz Żąda, gust chyba też. - gust nie ma znaczenia - Niedźwiedź też miał juz dawno swój gust Zakamarkowo- 70's a lista była super. Tomek na nie.
no to zaczynam się zastanawiać w kierunku negatywnym...
interesting, a ja myślałem, że to dopisane do zestawu o takie dobre wg trójkowiczów

powinni zaingerować w wyniki i to wywalić ...
Ciekawe czy wypadnie po tygodniu?
Skoro ludzie głosowali to dlaczego wywalać. To tylko świadczy o sile tej listy. Ja jej w każdym razie słuchać nie będę, nawet gdyby udało mi się znaleźć radio. A jeżeli grupa wsparcia nie zapomni zagłosować to długo to może być na miejscu pierwszym.
- bobby-x
Może źle napisałem, skoro juz debiutowało na pierwszym, to powinno zostać ale ktoś wczesniej powinien się zastanowic czemu to skoczyło z 67 na 1. I nie wpuścić na listę.
- bobby-x
MN miał , tak mniej wiecej do przejscia do Zlotych, bo od 2010 roku już nie miał. Oczywiście szacunek za całokształt.
Balonik też miał bo robił listę po swojemu , wynajdywał swietne kawałki i wypromował przynajmniej kilkoro swietnych nowych artystów.
Balonik też miał bo robił listę po swojemu , wynajdywał swietne kawałki i wypromował przynajmniej kilkoro swietnych nowych artystów.
Ostatnio zmieniony ndz sty 12, 2025 3:54 pm przez bobby-x, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: świadomie od 1986
+2
Najlepsza opcja, tylko czy będzie chciał?
+0,5
Trochę mi z nim nie po drodze, nie porwał mnie swoim prowadzeniem audycji.
+1
Dobry rzemieślnik, może bez twórczego polotu, ale solidny, pracowity, przykladający się, sympatyczny, miło się go słucha
+0,5
Lubię jego głos, choć może za mało się przykłada (zaufam bobbiemu, że tak jest)
bez oceny, nie znam jego sposobu prowadzenia
+3
- VILKI
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 256 not.
to wszystko prawda. to trzeba mu oddać. ale miał swoje ciągotki do chwalenia "swoich" i "jechanie" po tych których nie lubił. a to w TAKIEJ audycji było niedopuszczalne..