ku3a pisze:zwykle jest zupelnie spokojnie i wszystko toczy sie swoim torem. zwykle... a czasem sa takie notowania jak dzisiaj... (...)
a w Tym Twoim opisie aż słychać furkot powietrza wywołany wpadaniem do i wypadaniem z Waszego pokoju ludzi, rękami machającymi i łapiącymi się za głowę z rozpaczy i lataniem od ściany do ściany złośliwych chochlików . super opisane, naprawdę!
ku3a pisze:Zostaje kilka minut do wyemitowania nagrania, a trzeba jeszcze z 5-minutowego wywiadu wyciac 2 minuty!
czy wcześniej jest zdecydowane, które kawałki wylatują, czy to pozostaje do wyboru Helen?
ku3a pisze:A w miedzyczasie Balonik spokojnym glosem zapowiada kolejne piosenki i przed radełkiem mozna sobie zajadac kanapki sluchajac Listy i nie byc swiadomym niczego . I o to chodzi.
skoro w studiu są Balonik, Misiek, Helen, i Ku3a, to można wszystko robić zdecydowanie spokojnie
"W gruncie rzeczy jak gra Tójka od lat nigdy nie znalazłem lepszej radiowej stacji. I to chyba chyba jest wystarczajćy powód dla którego nie będe krytykował tej stacji. Jeśli nie Trójka to co?"
No to fakt, że niestety nie ma za bardzo alternatywy.
Tyle, że kiedyś słuchałem tylko Trójki... a teraz czasami mam jej dość (muzycznie) i przełączm sie na inne stacje głównie RMF i Radio Gdańsk, po czym z reguły wracam do Trójki - ma zdecywanie najlepszych redaktorów. Za to muszę przyznać, że muzycznie Radio Gdańsk jest ostatnio dużo lepsze niż Trójka, no ale to tylko stacja regionalna... więc nie ma o czym dyskutować.
A to, że nie ma za bardzo alternatywy to nie powód, żeby nie krytykować swojej ulubionej stacji, jeżeli obniża swoje loty...
Ktoś pytał o moje ulubione kawałki ?
02 lutego robimy ze znajomymi TOP 2007. Porównam sobie wyniki z podsumowaniem roku w 3 i wtedy zapodam moje ulubione kawałki z 2007r.
adamDD pisze:No to fakt, że niestety nie ma za bardzo alternatywy.
Zależy co rozumiemy pod nazwą "Alternatywa". Dla mnie Trójka jest alternatywna do bólu. Są tutaj takie utwory, które na żadnej innej stacji nie na pewno nie zostałyby zaprezentowane. Fakt, nie wszystkie mi się bardzo podobają, ale cóż. Często mogę usłyszeć coś, czego nigdy nie miałem okazji posłuchać. Zawsze to rozwija horyzonty muzyczne.
Jeżeli chodzi Ci o alternatywny rock to rzeczywiście nie ma Jego za dużo. Z tym, ze jeszcze kilka lat temu szalałem za tymi dźwiękami, to teraz ta alternatywa rocka zlewa mi się w dwa style emo i indie.
adamDD pisze:No to fakt, że niestety nie ma za bardzo alternatywy.
Zależy co rozumiemy pod nazwą "Alternatywa".
Wydaje mi się, że Adamowi DD nie chodziło o "muzykę alternatywną" tylko o alternatywę w sensie "wybór między jednym radiem a innym".
"Nie ma alternatywy" = "to radio i tak jest najlepsze".
Robinson napisał
"Nie ma alternatywy" = "to radio i tak jest najlepsze".
Dokładnie tak - jest ciągle najlepsze, choć niestety muzycznie, słabsze niż kiedyś - jak dla mnie brakuje "muzy środka", czyli żywych rockowych (popowych) kawałków.
W stwierzdeniu, że nia ma innej alternatywy (no może poza radiem Gdańsk), chodziło mi oczywiście o inne stacje radiowe, a nie muzykę alternatywną...
kajman pisze:A ja uważam, że mam prawo oceniać każde nagranie. Uważam, że Radiohead jest zdecydowanie przereklamowany. Najlepsze co się im przytrafiło w życiu to możliwość zaśpiewania przez Toma Yorka razem z Bjork.
To co teraz powiedziałes to jest po prostu śmieszne.
A powiedz mi, co konkretnie jest w tym śmiesznego?
To, że nie można ubliżać jednemu artyście podpierajac się drugim. Jakby Bjork miała taki tok rozumowania jak ty to nigdy by do tego duetu nie doszło. Chyba jadak ceni dorobek Radiohead jak wiekszość ludzi, którzy zajmują sie muzyka na świecie. Co dziwne nigdy nie myslałem, że będe musiał bronić Radiohead bo przecież do moich faworytów nie należą, ale są pewne graniece.
To ma się rozumieć, że jeśli ktoś jest sławny i uznany na świecie to jest wyjęty spod krytyki i wszyscy mają ich wielbić? To jest coś dokładnie takiego samego jak na lekcji polskiego w "Ferdydurke" Gombrowicza cyt. "Słowacki wielkim poetą był" (w domyśle nie można z taką opinią polemizować).