jak to było z werblami Maanamu- rekonstrukcja
Re: jak to było z werblami Maanamu- rekonstrukcja
One wszystkie trzy zlewają mi się w jedno. Może Markowi też.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003
A "Simple Story" było w tamtych latach przebojem?
Było, 18 razy na liście i tydzień na miejscu drugim. Mało kto tak długo w tych czasach był.
-
A czy można było go w Polskim Radiu w latach 80-tych usłyszeć w całości kiedykolwiek? Czy raczej nie?
Można, przynajmniej na Liście. Ten szlaban nie był aż tak długi.
-
A ktoś z użytkowników forum wie może, kiedy został nagrany album Maanamu - "Mental Cut"? Czy to było jeszcze w 1984 roku?
Bo ostatnio na wydaniu w formacie SACD tego albumu przez Polskie Nagrania widnieje data nagrania: 1985. To chyba jakaś sprzeczność.
No bo w grudniu 1984 roku Rogot wydał kasetę.
A w 1985 roku Polskie Nagrania wydały ten album, który ukazał się w sklepach w 1986 roku.
Czy pamięta może ktoś jeszcze z forumowiczów w jakiej wersji grano Simple Story na LP3? W tej z albumu "Mental Cut" czy tej z "Wet Cat", czy jeszcze jakiejś innej?
Bo kiedyś oglądałem notowanie LP3 z lutego 1985 roku na YouTube i jestem pewien, że przebój "Kreon' słyszałem w tej wersji z unikatów, a nie tej z albumu.
Ciekawe jak było z Simple Story.
Bo ostatnio na wydaniu w formacie SACD tego albumu przez Polskie Nagrania widnieje data nagrania: 1985. To chyba jakaś sprzeczność.
No bo w grudniu 1984 roku Rogot wydał kasetę.
A w 1985 roku Polskie Nagrania wydały ten album, który ukazał się w sklepach w 1986 roku.
Czy pamięta może ktoś jeszcze z forumowiczów w jakiej wersji grano Simple Story na LP3? W tej z albumu "Mental Cut" czy tej z "Wet Cat", czy jeszcze jakiejś innej?
Bo kiedyś oglądałem notowanie LP3 z lutego 1985 roku na YouTube i jestem pewien, że przebój "Kreon' słyszałem w tej wersji z unikatów, a nie tej z albumu.
Ciekawe jak było z Simple Story.