Notowanie 155 - 11.10.2024 (Mateusz Fusiarz)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jotem3, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jotem3
- tadzio3
- Kontakt:
Re: Notowanie 155 - 11.10.2024 (Mateusz Fusiarz)
Jednak dodali.
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Hehe, oni są trudni do skasyfikowania. Wiki twierdzi, że wykonują szeroko pojętą muzykę rockową i metalową. Pierwsza płyta była nu metalowa, na drugiej było już więcej rocka, a dalej szli jeszcze w innych kierunkach. Ale chyba jednak za mało metalowi na top

A tak w ogóle to była jakaś nowość w tym notowaniu? Słuchałem jednym uchem i nie wychwyciłem.
Skorupa i Kathia z włosa. Miejsca 35 i 34.
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
OK, dzięki. Ta Kathia całkiem nieźle brzmi, oby się utrzymała.
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Pisząc wprost, to momentami w kierunku popu.
Ale ja się wygłupiam, bo sam bym ich do metalu nie zaliczył, co najwyżej czegoś w rodzaju "nu - hard rocka".
Najbardziej "metalowe" były pierwsze dwie płyty. Dlatego ogromnie jestem ciekaw jak będzie z tą, która przed nami.
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Pan Fusiarz, pełen profesjonalizm, zapowiedz pierwszego miejsca...
"22:00 wybiła, lista piosenek się skonczyła, Milena Krupińska, Halina Wachowicz, Mateusz Fusiarz, do usłyszenia no i miejsce pierwsze, a jakże."
Hmm.. a gdzie z ktorego miejsca, może nowość, ile tygodni, jakis tytuł... wykonawca... Niedźwiedź przyzwyczaił nas do innych standardów.
"22:00 wybiła, lista piosenek się skonczyła, Milena Krupińska, Halina Wachowicz, Mateusz Fusiarz, do usłyszenia no i miejsce pierwsze, a jakże."
Hmm.. a gdzie z ktorego miejsca, może nowość, ile tygodni, jakis tytuł... wykonawca... Niedźwiedź przyzwyczaił nas do innych standardów.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
bez przesady, może i standardy, ale w konsekwencji też utarty schemat rodem z minionego bezinternetowego wieku, zostawmy prowadzącym i trochę własnej kreatywnościbobby-x pisze: ↑pt paź 25, 2024 12:52 pm Pan Fusiarz, pełen profesjonalizm, zapowiedz pierwszego miejsca...
swoją drogą mam wrażenie, że Niedźwiedź też nie zawsze odczytywał pierwsze miejsce i jego statystyki, ale to tylko wrażenie, mogę się mylić
- bobby-x
to trochę złe masz wrażenie, przynajmniej z tego co pamiętam, mogę się mylić ale raz Markowi zdarzyło się w XXI wieku nie przeczytanie tytułu i wykonawcy numeru jeden. Strasznie nam tym ubolewał w nastepno-dniowej, sobotniej Markomanii, a chodziło o Depeche Mode. Co do statystyk, możliwe, nie pamiętam. Na pewno teraz się zaniedbuje przy zastępstwach listy w 357.
Listy piosenek słucham dość rzadko i nie słyszałem tych nagrań Kiurczaków. Jak pewnie dobrze wiesz słucham RMF a tam czegoś takiego nie grają. Moim zdaniem pewne standardy powinny obowiązywać, to może najlepiej niczego nie zapowiadać i puszczać samą muzykę? Dopiero Stelmi przez sygnałem Głośnych podał co było na 1.
Listy piosenek słucham dość rzadko i nie słyszałem tych nagrań Kiurczaków. Jak pewnie dobrze wiesz słucham RMF a tam czegoś takiego nie grają. Moim zdaniem pewne standardy powinny obowiązywać, to może najlepiej niczego nie zapowiadać i puszczać samą muzykę? Dopiero Stelmi przez sygnałem Głośnych podał co było na 1.
- tadzio3
- Kontakt:
Obecnie zapowiadanie każdego kawałka ma już mniejsze znaczenie niż kiedyś. Teraz na wyświetlaczu masz kawałek, który sie pojawia, masz Shazam, kórry szybko pokazuje jaka jest piosenka. W końcu są też play listy to co było grane w radio. Naprawdę już ciężko by ktoś zwracał na to uwagę, bo nie wie co było zagrane.
Po co iść ze skrajności w skrajność. A może puścimy jakiś głos AI, który będzie za każdym razem grzecznie przekazywał informacje takie jak tytuł, wykonawcę, z którego miejsca, na które i ile razy na liście, a potem jaka będzie następna piosenka i tak dalej...
- bobby-x
Dla mnie ma. Poza tym ja słucham "radia" a nie Shazama czy pięciu innych aplikacji podpowiadajacych... Na wyświetlaczu nie pojawiają się dane z którego miejsca i ile tygodni co jest dla mnie informacją istotną czy coś jest 80 tygodni czy 20 czy 5 i ile spadło/skoczyło.tadzio3 pisze: ↑pt paź 25, 2024 9:39 pm Obecnie zapowiadanie każdego kawałka ma już mniejsze znaczenie niż kiedyś. Teraz na wyświetlaczu masz kawałek, który sie pojawia, masz Shazam, kórry szybko pokazuje jaka jest piosenka. W końcu są też play listy to co było grane w radio. Naprawdę już ciężko by ktoś zwracał na to uwagę, bo nie wie co było zagrane.
Po liście też można sobie odpalić wyniki notowania, tylko co z tego? Jeśli już słucham, to podczas listy trwa zabawa w liczenie ile skoków/spadków i jak ułoży się czołówka.
Wiele wysiłku by nie kosztowało Fusiarza, podawanie danych, ale wolimy niedbalstwo o szczegóły, no cóż...
- bobby-x
Była sobie tygodniowa lista Radiostacji, skończyła się chyba w wakacje 2006?, po niej była lista codzienna, prowadzili Bajor i Balu, miała około 125 wydań? A po niej weszła tak zwana "Hit Machine", były prezentowane same kawałki bez zapowiedzi, bez redaktora, jak gdyby maszyna to robiła. Posłuchałem i nagrałem chyba jedno lub dwa notowania i powiedziałem sobie... KONIEC... Znajdź sobie w sieci tą listę i posłuchaj, będziesz miał skrajną-skrajność.
- tadzio3
- Kontakt:
Tylko zapewne jesteś już w absolutnej awangardzie, mniejszości, która na to zwraca uwagę. Dla mnie to miało ogromne znaczenie za czasów przedinternetowych gdzie spisywałem poszczególne notowania, potrzebowałem więc tych informacji. Teraz to jest uznawane za ciekawostkę, a ci którzy chcą zobaczyć statystyki wchodzą na stronę i je przeglądają.
No ja wciąż jestem freakiem listowym i lubię sobie analizować poszczególne listy (radiowe i prywatne) i ich notowania, ale robię to na spokojnie gdy mam podane całe notowanie, a nie podczas słuchania.
To samo co stworzyć sobie playlistę na takim Spotify.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
to tak jak ja. i jeśli słucham, to biorę co dają.
każda lista jest inna. Marcelowej słucham, bo lubię Pana redaktora. Niedźwiedzia, bo Mistrz jest jeden. a Fusiarza? nawet nie słyszałem kiedy był Bryan zgłoszony przeze mnie

to jest lista PIOSENEK. tu statystyki nie mają znaczenia

chciałem jeszcze coś dopisać, ale właściwie tadzio3 to napisał

ja się cieszę, że jest takie radio, którego mogę słuchać przez większość dnia. kiedy tego nie było to było źle.
ale rozumiem, że może Ci brakować tego co było kiedyś. tylko, że tak jest nie tylko z listą...
- bobby-x
to żeś walnął - chyba TEKST TEGO ROKU
nie oceniałem całego radia, tylko jednego konkretnego redaktora i jednej konkretnej audycji, innych jego nie słucham. Natomiast w tej konkretnej audycji nazywa się to niechlujstwo i brak profesjonalizmu.
Myślałem, że Fusiarz będzie dobrym prowadzącym ale do Marcela brakuje mu kilka długości bieżni.
Ostatnio zmieniony sob paź 26, 2024 12:01 pm przez bobby-x, łącznie zmieniany 1 raz.
- bobby-x
A ja właśnie lubię analizować podczas słuchania, w inne dni nie mam na to czasu...tadzio3 pisze: ↑sob paź 26, 2024 10:37 am Tylko zapewne jesteś już w absolutnej awangardzie, mniejszości, która na to zwraca uwagę.
No ja wciąż jestem freakiem listowym i lubię sobie analizować poszczególne listy (radiowe i prywatne) i ich notowania, ale robię to na spokojnie gdy mam podane całe notowanie, a nie podczas słuchania.
mogę być jedynym z, na dziś z 49219 Patronów, mogę być jednym na 10 milionów ale co to zmienia? Wyraziłem swoją opinię NIE PODOBA MI SIĘ, Wy macie swoje zdanie, no i git. Właściwie to nie wiem po co jeszcze otwieram internet po 19:00 w piątek, chyba już tylko z przyzwyczajenia?
- tadzio3
- Kontakt:
Ja wiem to i szanuję. Sam pewnie jestem jednym z nielicznych, który poświęca czas na analizę notowań.
W poprzednim moim poście chciałem tylko zaznaczyć, że taka forma prowadzenia listy i podawania informacji nie jest dla większości rażąca. Nie będzie gromkiego oburzenia, licznego pisania maili przez słuchaczy, którzy uważają to za niedopuszczalne. Po prostu zmieniły się czasy i to tak zostanie.
- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
Może napisz po prostu, że jest przyzwolenie na BYLEJAKOŚĆ, na którą bobby-x po prostu się nie godzi.
I ubieranie prawdy w ładne słówka niczego nie zmieni.
- bobby-x
Powinieneś napisać ... "na BYLEJAKOŚĆ, na którą PATRON bobby-x po prostu się nie godzi."jollyroger72 pisze: ↑ndz paź 27, 2024 8:16 am Może napisz po prostu, że jest przyzwolenie na BYLEJAKOŚĆ, na którą bobby-x po prostu się nie godzi.
I ubieranie prawdy w ładne słówka niczego nie zmieni.
- tadzio3
- Kontakt:
Ja bym to tak nie nazwał. Po prostu jest przyzwolenie na bardziej frywolne podejście, ale też kładzenie nacisku na inne kwestie niż każdorazowe wygłaszanie statystyk danego utworu. Być może większość nie chce słuchać i nie potrzebuje informacji o tym ile dana piosenka jest na liście, a tylko czasem usłyszeć jako ciekawostkę.jollyroger72 pisze: ↑ndz paź 27, 2024 8:16 am Może napisz po prostu, że jest przyzwolenie na BYLEJAKOŚĆ
I oczywiście znajdą się tacy, którzy określą to jako bylejakość, ale większość skupia się na czym innym słuchając lisy. No takie to są czasy. Za dużo oburzonych nie uświadczysz z tego powodu

- tadzio3
- Kontakt:
To trzeba pytać przeciętnego słuchacza. Ale wydaje mi się, że najważniejsze jest podanie miejsca, a przede wszystkim posłuchanie piosenki, która sobie leci w tle... Ja nie jestem odbiorcą tego pytania, ale wiem, że raczej nikogo nie oburza niepodanie raz czy drugi z którego miejsca piosenka awansowała czy spadła.