Ekspozycja nowości
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jotem3, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jotem3
- tadzio3
- Kontakt:
Ekspozycja nowości
Wiele razy zwracałem na to uwagę, ale warto jest zastanowić się nad inną ekspozycją nowości na LP357. Tutaj jedynym wyjściem jest to by listę nowości zamieszczać (z odsłuchem) na głównej stronie Listy, aby słuchacze mogli się z nią zapoznać, odsłuchać. Ale już w zestawie nie zaznaczać nowości. Zapewni to dwie ważne potrzeby. Po pierwsze wszyscy będą wiedzieć co jest nowością, nic nie umknie, a po drugie podczas głosowania nie będzie sytuacji, że oddaje się głos tylko dlatego, że wyświetla się jako nowość i potem piosenka debiutuje na niewspółmiernym miejscu, co weryfikuje się w następnym tygodniu. Na nowości będą głosować tylko ci, którzy faktycznie chcą, ale też nikt nie przeoczy, że takowe są.
To powinno poprawić patologiczną sytuację z „napompowanymi” i jednotygodniowymi wyskokami nowości. Co o tym sądzicie? Już w tej sprawie pisałem maile do redakcji listy.
To powinno poprawić patologiczną sytuację z „napompowanymi” i jednotygodniowymi wyskokami nowości. Co o tym sądzicie? Już w tej sprawie pisałem maile do redakcji listy.
Re: Ekspozycja nowości
Ja od dawna jestem za zlikwidowaniem znacznika. Nowości. Co z tego, że będzie ich mniej, ale te, które się pojawią to jednak w większości trochę pobędą. A te, które teraz wypadają po tygodniu mogłyby nacieszyć nasze uszy przebywając w poczekalni.
- tadzio3
- Kontakt:
No tak, ale też nie można zostawić sytuacji (tak jak było na początku), że nie wiadomo co zostało wrzucone do zestawu. Dlatego warto aby były one wymienione w innym miejscu niż zestaw do głosowania.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
może wystarczy aby były gdzieś wymienione, ale nie "pogrubiane" w samym głosowaniu?
Bo tak to faktycznie to bardziej szkodzi, niż pomaga.
Bo tak to faktycznie to bardziej szkodzi, niż pomaga.
- tadzio3
- Kontakt:
Dokładnie o to chodzi.
- tadzio3
- Kontakt:
Dostałem odpowiedź mailową od Marcela w tej sprawie:
"Bardzo dziękuję/my za pomysł. Trochę o nim rozmawialiśmy i wygląda na to, że prawdopodobnie spróbujemy. Potrzebujemy to solidnie przegadać z kolegami z IT, ale zobaczymy co można zrobić. Pewnie nie stanie się to "natychmiast" (przebudowa strony), ale rozwiązanie jest kuszące.
Jeszcze raz dzięki i serdecznie pozdrawiam!
Do usłyszenia
Marcin Łukawski"
"Bardzo dziękuję/my za pomysł. Trochę o nim rozmawialiśmy i wygląda na to, że prawdopodobnie spróbujemy. Potrzebujemy to solidnie przegadać z kolegami z IT, ale zobaczymy co można zrobić. Pewnie nie stanie się to "natychmiast" (przebudowa strony), ale rozwiązanie jest kuszące.
Jeszcze raz dzięki i serdecznie pozdrawiam!
Do usłyszenia
Marcin Łukawski"
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Bardzo dobra wiadomość 

- tadzio3
- Kontakt:
I oby się to szybko ziściło. Każdy kolejny tydzień z taką patologiczną sytuacją pogarsza sprawę.
Powinni zaznaczyć przy nowościach, która propozycja jest od kogo. Co jest od patronów, a co od którego redaktora. Na antenie redaktorzy chwalą się w swoich audycjach, co dodali, ale trzeba byłoby słuchać wszystkiego od rana do nocy, aby to wyłapać
Nie wiem jak dla innych, ale dla mnie nie jest istotne kto dany utwór zgłaszał. I zdziwiłoby mnie, gdyby ktoś głosował na jakiś utwór dlatego, że jest to propozycja od konkretnego redaktora czy propozycja słuchaczy.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Przecież to nie ma znaczenia, od kogo propozycja - co za różnica?
- tadzio3
- Kontakt:
Też uważam, że to kompletnie nie ma znaczenia, kto zgłaszał. Jeżeli już to może być propozycja słuchaczy jakoś tam zaznaczona.
Nie widzę w tym sensu.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
w zestawie bez sensu, ale jako ciekawostkę lubię wiedzieć co zgłasza Niedźwiedź i inni.
no, a ze względu na to, że zorganizowanie promujemy propozycję, to lubię wiedzieć co jest od patronów.
no, a ze względu na to, że zorganizowanie promujemy propozycję, to lubię wiedzieć co jest od patronów.
Akurat lubię wiedzieć. Do dziś nie wiem, kto wrzucał tureckiego rocka.