Gary pisze:Pani Jones" przełamała w zeszłym roku kilkuletnią tradycję, że piosenka roku albo debiutowała w pierwszym w nowym roku notowaniu listy albo w końcówce jeszcze poprzedniego roku. Może Radiohead nawiąże do tej tradycji? Ja jestem za.
Ja zdecydowanie przeciw. Z tego co widzę, to byłbym za duetem Katie z Evą.
angia90 pisze:wg mnie OK Computer to kamien milowy w muzyce lat 90., a "In rainbows" to po prostu dzielo... Bo "Creep" to takie typowe brytyjskie granie, nie chcialabym zeby Radiohead brzmialo identycznie jak indie kapele z czolowek NME...
Nie znam dyskografii Radiohead, ale Jigsaw czy 15 steps kojarzymi się z muzyką Yazoo lub Pet Shop Boys i nie zauważam tam nic nowatorskiego.
Nie znam dyskografii Radiohead, ale Jigsaw czy 15 steps kojarzymi się z muzyką Yazoo lub Pet Shop Boys i nie zauważam tam nic nowatorskiego.[/quote]
dla mnie muzyka nie musi byc nowatorska wystarczy że jest dobra a ta grana przez radiohead taka jest moim skromnym zdaniem oczywiście
Co do Radiohead tez uważam, że In Rainbows to nie jest najwazniejsza, ani najlepsza płyta tego zespołu. Moje zdanie jest takie, że sa tak wielcy, że mogą robic co chcą i to właśnie robią. Dla mnie O.K. Computer to bez sprzecznie ich najlepsza płyta i doceniam ja. Natomiast najfajniejsza do słuchania takiego sobie jest The Bends.
abd3mz pisze:No nie Apologize. Cóż dobra promocja...
nie zniose tego na lp3... moze i ma to jakas wartosc, ale przeciez gimnazjalistki maja to na dzwonki poustawiane...
A mnie osobiście nie rusza, co gimnazjalistki mają na dzwonkach. Gdyby miały King Crimson, to też miałbym przestać to lubić. ZWprost przeciwnie, cieszyłbym się, że kultura muzyczna rośnie. Ale faktycznie nagranie do LP3 średnio pasuje.
Ta Katie mnie dzisiaj przesladuje. Slyszalem tę piosenke rano w Zlotych slodkich,potem zanim wyszedlem do kina, W hallu Hipermarketu a potem przywitala mnie zaraz po opuszczeniu kompleksu kinowego . No i tutaj ... Chyba musze ją polubic. Postaram sie.