Czas na zagadkę następną. Proszę wymienić tytuł i wykonawcę utworu z LP'3, o którym wspomina Marek.
Zagadka jest trochę "zakręcona" ale dosyć łatwa. Po pierwsze można usłuszeć na którym miejscu piosenka debiutowała na liście, a poza tym wiadomo, że trzeba szukać tylko w notowaniach prowadzonych przez MN.
Myślę, że odpowiedź padnie jeszcze szybciej niż wczoraj.
Owocnych poszukiwań - START!
To, że mówi że troszkę mu wstyd nasunęło mi myśl, że wstyd mu powiedzieć "Kocham Cię".
I sprawdziłem w archiwum, że na 25 miejscu debiutowała piosenka "Kocham Cię" Chłopców z placu broni. Przyznam, że nie słuchałem wtedy tego notowania. Ale taka jest moja odpowiedź.
Chłopcy z Placu Broni byli wcześniej. Dzisiejsza zagadka to czasy, kiedy siłą rzeczy w Trójce trzeba było zagrać czasami coś, co nie przypadło Markowi do gustu
HERMMAN pisze:Chłopcy z Placu Broni byli wcześniej. Dzisiejsza zagadka to czasy, kiedy siłą rzeczy w Trójce trzeba było zagrać czasami coś, co nie przypadło Markowi do gustu
Nie wiem czy New Kids on the block przypadło mu do gustu, a to było wcześniej.
Czyli pewnie tak ... Wcześniej myślałem o tytule piosenki. A jak napisałeś że Niedźwiedziowi sie to nie podobało to zacząłem w "moim wewnętrznym archiwum" czyli w glowie szukać najbardziej ... nieodpowiedniego nagrania na lp3 no nie odrazu było to AoB... Ale nie będę tu innych wymieniał. Choć najpierw miałem podać polską grupę która w podobnym czasie miała na lp3 nie-swój wielki polski utwór. Na moje szczęście tylko raz słyszałem ich wersję tego utworu. A notowania 593 raczej nie słuchałem bo nie kojarzę aby tak dosłownie Marek powiedział o tej czy innej nowości.
za New Kids też nie przepadam ale jednak słuchając podsumowania odnajduję w tamtym utworze jakieś fajne nutki. W Ace... nic zupełnie nic!
Dzisiejsza zagadka jest chyba dość trudna, choć nigdy nie można przewidzieć jakie są wiadomości fanów LP'3.
Wchomiku w temacie PROGRAM III/zagadki/plik --8-- umieściłem pewien "okolicznościowy" utworek, a właściwie nagranie. Proszę odpowiedzieć:
- z jakiej okazji zostało nagrane,
- jak nazywał się ten zespół i jaki był tytuł (?) nagrania
40 lat minęło... Kompletnie nie wiem, ale mam pytanie. Czy ten utwór był na Liście (tzn. zajął pozycję w notowaniu) ? Jeśli tak, to biorę się za przeszukiwanie. Jeśli nie to nie mam szans.
abd3mz pisze:40 lat minęło... Kompletnie nie wiem, ale mam pytanie. Czy ten utwór był na Liście (tzn. zajął pozycję w notowaniu) ? Jeśli tak, to biorę się za przeszukiwanie. Jeśli nie to nie mam szans.
Podobno zabrakło mu 1 oczko, aby wejść do poczekalnii