Ale to jest normalna wersja ze studia , tylko nie wyciszana.Gary pisze:Ciekawa wersja, ale ja bym przy "Blackfieldzie" nie kombinował, bo to doskonale skonstruowana piosenka.Grycek pisze:To mam coś fajnego dla fanów Blackfield na moim chomiku
http://chomikuj.pl/adam_gr
1353 (05.01.2008)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
- stavanger
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683
"ten kraj jest jak psychodeliczny ???marsvolta pisze: Jak idzie Acidland nawet nie pamiętam to było na pierwszym jakim cudem nawet nie znam osób, które mi przypomną jak to idzie, a wielu już pytałem.
czujesz, że nie zmienisz nic
...
bierz życie jakim jest
tyle pamiętam, ale za to Sprzedawcy marzeń już kojarze cały tekst

Skoro tytuł się pamięta to już całkiem sporo.stavanger pisze:"ten kraj jest jak psychodeliczny ???marsvolta pisze:Jak idzie Acidland nawet nie pamiętam to było na pierwszym jakim cudem nawet nie znam osób, które mi przypomną jak to idzie, a wielu już pytałem.
czujesz, że nie zmienisz nic
Nie poddaj się,
bierz życie jakim jest
I pomyśl, że
na drugie nie masz szans

Ostatnio zmieniony ndz sty 06, 2008 1:22 am przez Gary, łącznie zmieniany 1 raz.
po 21.00 zniknalem z forum, bo sie przesiadlem na drugiego kompa i zaczalem odbierac i nagrywac telefony, wiec te co byly puszczane pod koniec to moje dzielo
. Wstepnie umowilem sie z Helen, ze ja bede odbierac w ostatniej godzinie. To tak na przyszlosc, jakby to kogos interesowalo
.
jesli chodzi o namber łan, to coz... moze napisze tylko tyle, ze to co napisal marsvolta oddaje wszystko to co sam mysle i co juz sam kiedys pisalem
.
super dyskusja o nickach sie wywiazala
. Mrsap - ja czytam tak jak zostalo przeczytane w radio, ale jak sie ma w pracy do czynienia z SAPem, to tak juz jest
.
jesli chodzi o moj nick, to powstal on kilka lat temu (jeszcze w poprzednim tysiacleciu
) gdy podpisywalem sie komus na zdjeciu. Chcialem napisac samo imie i pisalem drukowanymi literami, bo tak najbardziej lubie. Napisalem "K", napisalem "U", a potem "B" zaczalem pisac od brzuszkow, a nie od palki. Spojrzalem i pomyslalem - "wow!"
No bo kochana trojeczka tak sama z siebie tam sie pojawila
. Pałki oczywiscie juz nie dalem, dopisalem "A", no i powstalo "KU3A"
.

jesli chodzi o namber łan, to coz... moze napisze tylko tyle, ze to co napisal marsvolta oddaje wszystko to co sam mysle i co juz sam kiedys pisalem

super dyskusja o nickach sie wywiazala

jesli chodzi o moj nick, to powstal on kilka lat temu (jeszcze w poprzednim tysiacleciu

lotstavanger pisze:"ten kraj jest jak psychodeliczny ???
spróbuj wziąć z tego cośstavanger pisze:czujesz, że nie zmienisz nic
...
to przecież Twoje życie jest
...
nie poddaj sie
i pomyśl ze na drugie nie masz szans..stavanger pisze:bierz życie jakim jest
Edycja: Dopiero zauważyłam że kilka chwil przede mną Gary tez to napisał

witam,
właśnie jestem po ciekawej lekturze 17 stron komentarzy i po odsłuchaniu wczorajszej listy.
Krótki komentarz:
na plus
- powrót AMJ do poczekalni,
- minus 3 w poczekalni OASIS (szkoda, że tak mało w dół)
- End Of The World coraz bliżej szczytu
- ROJEK na szczycie
na minus:
- tendencje spadkowe: Springsteena, Knopflera, Jopek, Buble
- tylko oczko niżej Linkin Park
Jeśli chodzi o 1973 - JAMESA BLUNTA - wersja albumowa jest lepsza, gdyż rozpoczyna się zwolna dźwiękami fortepianu i fortepianem również się kończy.
Nick ... inicjały imienia i nazwiska tylko w fonetycznym brzmieniu (Jot eM) a trójka na końcu - zakładając konto emaliowane jotem1 i jotem2 byli już zajęci, więc bardzo dobrze się złożyło że numer 3 był wolny i na mnie czekał
I jeszcze do Jacka - LISTĘ NAGRYWAŁEM i zaraz będzie na moim chomiku
http://chomikuj.pl/Jotem3
serdeczności
jacek
właśnie jestem po ciekawej lekturze 17 stron komentarzy i po odsłuchaniu wczorajszej listy.
Krótki komentarz:
na plus
- powrót AMJ do poczekalni,
- minus 3 w poczekalni OASIS (szkoda, że tak mało w dół)
- End Of The World coraz bliżej szczytu
- ROJEK na szczycie

na minus:
- tendencje spadkowe: Springsteena, Knopflera, Jopek, Buble
- tylko oczko niżej Linkin Park
Jeśli chodzi o 1973 - JAMESA BLUNTA - wersja albumowa jest lepsza, gdyż rozpoczyna się zwolna dźwiękami fortepianu i fortepianem również się kończy.
Nick ... inicjały imienia i nazwiska tylko w fonetycznym brzmieniu (Jot eM) a trójka na końcu - zakładając konto emaliowane jotem1 i jotem2 byli już zajęci, więc bardzo dobrze się złożyło że numer 3 był wolny i na mnie czekał

I jeszcze do Jacka - LISTĘ NAGRYWAŁEM i zaraz będzie na moim chomiku
http://chomikuj.pl/Jotem3
serdeczności
jacek
Tacy to mają dobrze. Chwila improwizacji i już !ku3a pisze:(...)jesli chodzi o moj nick(...)

/Przypomina misie jak Dariusz Bugalski opowiadał anegdotę (?) w Klubie poświęconym Cohenowi. Dokładnie nie pamiętam.
jotem3, dzięki za wyjaśnienie co do 1973, nagranie audycji i opowieść o nicku.
- DarekM
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 33 (04.12.1982)
Byłem, byłem. Zawsze jestem, choć rzadko piszę. Gdy okazało się, że znawcę mam "z głowy" wsłuchiwałem się w Listę.neon.ka pisze: ...
no i nie było dziś DarkaM i nie wiadomo ile razy w historii Listy taki układ wzlotów i spadków utworów już miał miejsce...
A wczorajszy układ tj. 2 nowości, 3 bez zmian, 11 do góry i 14 w dół dopiero po raz czwarty. Poprzednio w not. 337 (20.08.1988), 1218 (03.06.2005) i ... 1219 (10.06.2005). Nie sądziłem, że kogoś to jeszcze interesuje

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Ja zdecydowanie wolę tamtą wersję, ale ta też jest OK, chociaż do 10-tki moich głosów się nie łapie.Martyr pisze:Hey... z nieco tanecznym "Sic!", ale i tak nadal wole wersje pierwotną...
Niestety nie było mnie tu wczoraj w trakcie listy.Martyr pisze:moze Robinson notował?neon.ka pisze:bardzo przepraszam, czy ktoś mógłby jeszcze całą 50-tkę wrzucić, bo na stronie trójkowej jeszcze nie ma... a przydałaby się...
To na jakim forum się wtedy udzielałeś?kajman pisze:A ja już nie pamiętam jak powstał mój nick - było to jakieś 25 lat temu. Ale myślę, że od inicjałów: KJM.

Tekst na ofacjalnej stronie zespołu Myslovitz: http://www.myslovitz.pl/dyskografia.phptadzio3 pisze:A nie rock?
Podobnie (a własciwie tak samo

Robinsonie, moze Ty jeszcze nam powiesz jak powstał i skąd się wziął Twój nick?
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Wziąłem 2 pierwsze litery imienia, następnie dopisałem cyfrę 3, do której, w przeciwieństwie do Kuby, dorysowałem jednak pionową kreskę. W ten sposób powstała trzecia litera z imienia. W tym momencie wiedziałem już, że zasadnicza część nicka jest gotowa. Wtedy zamiast dogłębnie przemyśleć kwestię nicka, tak jak abd3mz, bez chwili zastanowienia dodałem po prostu 2 dalsze litery, którymi okazały się litery IN. Teraz miałem do wyboru albo Robin Hood albo Robinson. Wybrałem Robinson, bo było krótsze we wpisywaniu, a ja z natury jestem leniwy.Martyr pisze:Robinsonie, moze Ty jeszcze nam powiesz jak powstał i skąd się wziął Twój nick?