barb42 pisze: ↑pn sty 01, 2024 6:20 pm
Gary, moje skojarzenie, bo Since nie będzie, Whola już było, a Schody na pierwszym, hmmm nie sądzę.
Niee, Schody spadną pewnie jeszcze niżej niż rok temu. Klasyczny rock wyszedł z mody i dotarło to też do 357.
Jest to też wina tych zespołów: Eagles, Dylan, LedZep, itp. konsekwentnie wycinają z YouTube wszelkie filmiki wykorzystujące ich twórczość lub zabierają z nich kasę. Jest to oczywiście krótkowzroczne, bo teraz zarobią, ale za kilkanaście lat nie będzie dopływu nowych fanów, bo skąd będą mieli poznać twórczość, skoro właściciele praw do nich tak skutecznie odcinają przypadkowych widzów od dostępu do tej muzyki?
Ostatnio zmieniony pn sty 01, 2024 6:27 pm przez Miszon, łącznie zmieniany 1 raz.
Miszon pisze: ↑pn sty 01, 2024 6:24 pm
Jest to też wina tych zespołów: Eagles, Dylan, LedZep, itp. konsekwentnie wycinają z YouTube wszelkie filmiki wykorzystujące ich twórczość lub zabierają z nich kasę. Jest to oczywiście krótkowzroczne, bo teraz zarobią, ale za kilkanaście lat nie będzie dopływu nowych fanów, bo skąd będą mieli poznać twórczość, skoro właściciele praw do nich tak skutecznie odcinają przypadkowych widzów od dostępu do tej muzyki?
Za kilkanaście lat to tych artystów już pewnie w większości na świecie nie będzie, więc cóż im po fanach...
Ale fakt pozostaje faktem, że coraz niej porządnych gitarowych, rockowych kawałków można posłuchać.
R.E.M. - utwór szanuję, ale głos poleciał na coś innego.
barb42 pisze: ↑pn sty 01, 2024 6:20 pm
Gary, moje skojarzenie, bo Since nie będzie, Whola już było, a Schody na pierwszym, hmmm nie sądzę.
Niee, Schody spadną pewnie jeszcze niżej niż rok temu. Klasyczny rock wyszedł z mody i dotarło to też do 357.
jest też kwestia już niestety wymierania elektoratu...
Na 4 Zeppy, które dostały mój głos - dwa w top 302, ale to i tak lepiej od Bitelsów, którzy nieoczekiwanie załapali się na 6 moich głosów, a i tak tylko jeden Hey Jude się pojawił....
Z trzeciej jednak strony to dobrze, że to top 302 było bardziej zróżnicowane, że pojawił się np. Eminem i inne tym podobne
August pisze: ↑pn sty 01, 2024 6:33 pm
Pewnie kilka osób mi zaraz "przygada" ale dla mnie to Beatlesi numer 2...
I zawsze na to zagłosuję. Prostota w treści i muzyce, a jakże piękne.
Mają znacznie lepsze utwory ale ten też lubię. Śpiewaliśmy to kiedyś na Rajdach obok utworów Wolnej Grupy Bukowiny czy SDM.
August pisze: ↑pn sty 01, 2024 6:33 pm
Pewnie kilka osób mi zaraz "przygada" ale dla mnie to Beatlesi numer 2...
I zawsze na to zagłosuję. Prostota w treści i muzyce, a jakże piękne.
Mają znacznie lepsze utwory ale ten też lubię. Śpiewaliśmy to kiedyś na Rajdach obok utworów Wolnej Grupy Bukowiny czy SDM.
Ha, to widzę że trochę podobną historię mam... jeszcze Kaczmarskiego bym dodał do zestawu.
Frank - super
Utwór z moim głosem, też przecudnej urody.