Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Prosiłbym bardzo, jeżeli było by to możliwe, żebyście mi podesłali na PW, albo na maila, pełne notowanie Topu. Bardzo by mi zależało, bo nie mogłem, słuchać premiery, a zbieram już od dawna wszystkie Topy.
Pozdrawiam sisieq
Robinson pisze:Hmm, teraz muszę coś pozytywnego napisać. OK, jest kilka utworów Depeszów, które lubię.
fajnie jeśli to nie problem, możesz zdradzić które? Jeśli nie pamietasz tytułu jakiegoś utworu, to opisz go troche...
- Shake the disease
- Master and servant
- Policy of truth
- Somebody
A z lat 90-ych i z XXI wieku też by się coś znalazło, ale wiele ich utworów jakoś tak mi się zlało razem i nie jestem w stanie wyłowić tych lepszych tytułów.
Pozdrawiam serdecznie.
Yacy pisze:jeśli by wymienić Policy ... na People are people i jeszcze dodać It's Called a Heart to byłby mój ulubiony TOP5 DM
a ja tez bardzo lubie "Policy Of Truth"..
Robinson pisze:- Shake the disease
- Master and servant
- Policy of truth
- Somebody
co do tych starszych utworów DM, ponownie zyskały dużo u mnie w trakcie prac nad magisterką.. Czemu akurat wtedy? Sama nie wiem, ale jakoś tak odżyły... wiec fajnie
Ciesze sie ze taki zestawik Ci wyszedł, Robinsonie..
Robinson pisze:- wszystkie Pink Floyd w pierwszej 50-tce - dzięki temu zrobiło się miejsce na kolejne 8 PF w drugiej 50-tce, prawda Ku3a?
Chciałem zauważyć, że w tym roku dodali jeszcze "Learning to fly". Kto wchodzi ze mną w zakład o to co będzie najwyższą nowością za rok?
A tak prywatnie to mi 4 piosenek Floydów w zestawie brakuje, przy czym 3 obecne bym usunął.
Heh. nie miał bym nic przeciwko temu, aby za rok LTF był najwyższa nowośćią i to w top 50
Jeżeli chodzi o dobór piosenek to o dziwo akurat prawie wszystkie moje ulubione kawałki są w zestawie. Widać to po głosach słuchaczy, ze każdy dodany utwór PF od razu trafia do czołowki (czym jest setka topu). Podobnie jest z Dżemem, z tym ze tutaj dobór piosenek ma spore braki.
Co do PF to dorzuciłbym przede wszystkim "Us and them", "Echoes" i "Welcome to the machine". Usunąłbym zaś przynajmniej "Money" i "Another Brick..."
Co do Dżemu to zamiast obecnej 3ki chętniej zobaczyłbym w zestawie "List do M.", "Jak malowany ptak", "Skazany na bluesa", "Czerwony jak cegła", "Dzień, w którym pękło niebo", "Sen o Victorii", "Naiwne pytania", "Autsajder" i jeszcze tak mógłbym dłużej wymieniać. A jeszcze "Modlitwa III", a to mogłoby być w wykonaniu Kasi Kowalskiej.
A ja jeszcze tak dla pocieszenia Kuby powiem, że spośród zagranych w tym roku 102 utworów, aż 94 nagrania nie były wykonywane przez Pink Floyd.
94 - to baaaaardzo dużo.
Gary pisze:Co do Dżemu to zamiast obecnej 3ki chętniej zobaczyłbym w zestawie "List do M.", "Jak malowany ptak", "Skazany na bluesa", "Czerwony jak cegła", "Dzień, w którym pękło niebo", "Sen o Victorii", "Naiwne pytania", "Autsajder" i jeszcze tak mógłbym dłużej wymieniać. A jeszcze "Modlitwa III", a to mogłoby być w wykonaniu Kasi Kowalskiej.
Zgadzam sie w 100%
A tak w ogóle co do topu.
Po ponownym przesłuchaniu nagrania stwierdziem, że najlepiej wypadł w roli prowadzącego Metz! Żeby nie te pomyłki z miejscami (które pewnie nie były jego winą) było by świetnie. Tylko jemu udało się zagrać wszystkie utowry w całości bez przerywania oraz cos powiedzieć do każdego kawałka, przy okazji przygotować się psychicznie do kolejnego przeboju wszech czasów.
Najgorzej wypadł niestety Stelmach. Puszczał utwory, jakby były na zwykłej liście. Jakoś bez wyczucia no i takie "November Rain" w najgorszej wersji. Nie wpasował się totalnie w klimat topu.
Balonik bez rewelacji, ale i większych potknięć.
I jeszcze taka konkluzja. Wszycy Panowie strasznie się dziwili dlaczego niektóre utwory dopiero teraz znalazły się na topie (Sułtani, Money i inne). Jak mogły trafic na liste skoro nie było ich w zestawie. Żadnemu to do głowy nie przyszlo.
tadzio3 pisze:A tak w ogóle co do topu.
Po ponownym przesłuchaniu nagrania stwierdziem, że najlepiej wypadł w roli prowadzącego Metz! (...)
Najgorzej wypadł niestety Stelmach. (...)
Balonik bez rewelacji, ale i większych potknięć.
Jak da mnie Metz najlepiej , jak zawsze słychać było w głośnie pasję z jaką opowiadał o muzyce , Stelmi też na wysokim poziomie jak zawsze. Za to Baron nie przekonuje mnie na co dzień podczas listy też ,bardziej Metz Szydłowska czy Grzegorz Hoffman pasowali by na prowadzących niż Baron.
Uwielbiam tą kobietę jeśli miałbym możliwość umówienia sie z jakąś artystką lub dziennikarka to z nią!!! szkoda że już zajęta ,ale przynajmniej jej śliczny głosik trafia do nas
Wady tegorocznego topu (o zaletach nie będę pisał bo miażdżą wszystkie wady).
Niepotrzebnie zagrane miejsce 101 i 102. Lepiej zagrać piosenki w 100 w najlepszych wersjach.
Utwory pod koniec 100 w lepszych wersjach niż utwory w czołówce... Chyba nie muszę pisać jaki utwór szczególnie mam na myśli.
Metz z puszki. (Chyba dobrze słyszałem ?) W ogóle ostatnio Metz mi podpadł i już raczej staram się omijać jego audycje. To jest naprawdę dobry dziennikarz. Ale dla Zetki...
Reklamy, reklamy... Myślałem, że już sobie kupię ten plaster.
Wstawki sportowe. Jeśli dla kogoś jest ważniejszy sport niż Top to ma np. TV.
Serwisy informacyjne, sportowe, pogoda, radio nawigator....
Metz do Zet? dzienikarz wyjątkowy i Trójka to najlepsza rozgłośnia dla niego, komercyjne stacje nigdy nie puściły by takich audycji jak Zjednoczone Królestwo , która jak dla mnie jest obecnie najważniejszą audycją w Trójce. Baron dziennikarz który nie ma takiej charyzmy
Pomyłki z pewnością nie z Jego winy. Za to najciekawiej zapowiadał piosenki, co w topie moim zdaniem jest ważnym elementem. Bardzo interesująco zapowiadał "Korowód", "Bemę Pamięci", czy piosenki Dżemu. No i ani razu nie uciął żadnego kawałka, a zarówno Stlece jak I Balonikowi to się to przytrafiło.