Prośba do ku3y

Czy podobało się ostatnie notowanie? Niekoniecznie ostatnie, ale może jakiś utwór szczególnie przypadł do gustu? Chcesz agitować do głosowania na konkretny „numer”? Wyraź tutaj swoją opinię...

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

ku3a pisze:chcialbym naprostowac dyskusje i przepraszam jesli z kogos wyobrazeniami to sie nie spotka, ale trudno, nie uszczesliwi sie wszystkich. Pytanie jest czy zostajemy przy dotychczasowych zasadach czy zmieniami kryteria na te ktore podalem.
ponieważ jutro juz piątek - dziś chyba ostatnia szansa zeby sie wypowiedzieć na ten temat - oczywiście zmiany są konieczne :)
kajman pisze:
Gary pisze:A mi się wydaje właśnie na odwrót. Liczba nawet ciągnących się w ogonach dziesiątek jest przynajmniej w teorii liczbą realnych głosów oddanych na LP3. Dlatego ja bym był za zachowaniem tej kolejności, którą podał Kuba.
Przyznam się, że właśnie ten argument przekonuje mnie do tej kolejności
hmm... mnie tez to przekonuje bardziej.... tak wiec jestem za kolejnoscią Ku3y
Awatar użytkownika
Martyr

ku3a pisze:
kajman pisze:1. Widać akurat przy tej rozmowie mnie nie było, ale tyle było rozmów i rozmówców, że siłą rzeczy się nie dało.
:lol:
"rozmawialismy o tym na zlocie" = rozmawialismy o tym na zlocie - Ty i ja :mrgreen:. Podszedles w pewnym momencie do mnie i sie spytales co ja na to jakby zrobic taka zmiane. Nawet pamietam gdzie wtedy siedzielismy :lol:.
musze przyznac ze bardzo mnie to rozbawiło :D
ale oczywiscie jestes usprawiedliwiony, Kajmanie :wink:
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

Ja wcześniej wypowiedziałem się przed wprowadzeniem punktu nr 2 czyli "ilość głosujących" i napisałem, że ro "idealne rozwiązanie". A ilość głosujących jako 2 punkt, zgodnie z argumentacją Garego jest wg mnie jeszcze bardziej idealnym rozwiązaniem;-). Właściwie jedynym do przyjęcia. :mrgreen:
ku3a

Post autor: ku3a »

ok. 10 osob jest za.
malutko...
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

ku3a pisze:ok. 10 osob jest za.
malutko...
Przewrotny prowokator. :mrgreen:
Oczywiście w jak najbardziej pozytywnym sensie.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Jakby coś, to ja jestem za tym, że ilość osób jest ważniejsza od ilości wysokich miejsc. Zwłaszcza, że niektórzy wpisują miejsca nieco przypadkowo.
Awatar użytkownika
Martyr

ku3a pisze:ok. 10 osob jest za.
malutko...
pewnie nie wszyscy głosujacy przeglądaja wszystkie poruszane na forum tematy, tak wiec moze by zadac takie pytanie w wątku z głosowaniem albo dać linka tutaj?
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Martyr pisze:pewnie nie wszyscy głosujacy przeglądaja wszystkie poruszane na forum tematy, tak wiec moze by zadac takie pytanie w wątku z głosowaniem albo dać linka tutaj?
Brak sprzeciwu uważam za poparcie pomysłu.
herMMan

Post autor: herMMan »

Jestem zawsze za jak najbardziej regulaminowym rozwiązaniem dotyczącym danej kwestii, więc:
ku3a pisze:ok. 10 osob jest za...
nie, już jest 11!
Awatar użytkownika
tsch

Post autor: tsch »

To ja też się odezwę... Jestem jak najbardziej za ;)
retry2

Post autor: retry2 »

Miszon pisze:Jakby coś, to ja jestem za tym, że ilość osób jest ważniejsza od ilości wysokich miejsc. Zwłaszcza, że niektórzy wpisują miejsca nieco przypadkowo.
Nic dodać, nic ująć w moim wypadku
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

no tak ilość osób, jaka zagłosowała na dany utwór jest ważniejsza..... niż to że u kogos była wyżej :twisted:
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

Tomekk pisze:no tak ilość osób, jaka zagłosowała na dany utwór jest ważniejsza..... niż to że u kogos była wyżej :twisted:
no tak, bo co z tego, że u jednej osoby była na 1, skoro u innych była w ogóle poza 10? chyba o większej popularności świadczy fakt, że jest u wszystkich choćby nawet na 8 powiedzmy.
Aro
Listy Przebojów Trójki słucham od: 25.08.1984

Post autor: Aro »

U mnie chodziło tylko o to jak traktowac utwory przy równej ilości punktów... Tylko w tym jednym przypadku. Które zatem kryterium jest wazniejsze....
czy punkt
2. liczba glosujacych osob
3. najwyzsze miejsce
4. ile razy na najwyzszym miejscu

Ale ku3a podał wazny argument : że to nie jest podsumowanie roku tylko naszych cotygodniowych głosów.
ku3a

Post autor: ku3a »

przyznam, ze spodziewalem sie przynajmniej 25 osob, ktore by byly za propozycja Kajmana. Ale OK, zasady zmienione. Zaraz naniose odpowiednia poprawke do regulaminu.
ODPOWIEDZ