Niebawem minie rok, gdy otwarto furtkę głosowania na jeden utwór dla nie-patronów.
Nie zmieniło się praktycznie nic.
Pozytywny efekt był chwilę wcześniej, gdy zlikwidowano możliwość powrotów do Top 20.
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jotem3, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jotem3
Niebawem minie rok, gdy otwarto furtkę głosowania na jeden utwór dla nie-patronów.
Być może po zmianie i odczekaniu jakiegoś czasu tak będzie, ale być może choć chwilowy dopływ nowych twarzy poprawi reputację tej listy. Nie liczę na to, że co tydzień bedziemy mieli przetasowania w czołowej dziesiątce jak za czasów LP3. Ale widząc co się dzieje z tą listą to jest wiele narzędzi i nie tych, którymi próbuje się nas teraz karmić, by zmieniać coś w tej liście. Samo zmienianie znaczników czy usuwanie utworów w dla siebie "wygodny niezrozumiały sposób" nic nie da.
Chyba niekoniecznie. Trzeba wpisać swój mail, jaki się ma. No chyba że jesteś patronem dwa razy.
No tak, ale to raczej wina głosujących, a nie redakcji.
I nadal tak twierdzę. Wady moim zdaniem przeważają nad zaletami. Mimo wszystko wolę, żeby Boomer! był wyżej głosami patronów niż I ciebie głosami fanclubów Zawiałow i Podsiadły (i może także Vita).
Przy jednym głosie fancluby mogą się uaktywnić.
Dobrze, że w porę załapałeś o czym napisałem.
Tu akurat nie stwierdziłem, że to wina redakcji, chyba raczej nad tym nie trzeba zbyt długo mysleć, bo to stwierdzić.
Podejrzewam, że oba te przypadki są sobie podobne w jakimś stopniu. Wolisz Boomera to tak twierdzisz, a jaka jest prawda ani Ty ani Ja ani nikt tutaj nie wie. Ale faktem jest, że fancluby mogą mieć wpływ.
Chcieć to możemy, ale tego niestety nie jesteśmy w stanie wykluczyć. Przy fanclubach może dochodzić do sytuacji, że w jakimś tygodniu spora liczba osób nie zagłosuje więc być może jakąś rotację by to spowodowało
no właśnie... dzięki za info, bo nie pamiętałem kiedy to zrobili.jollyroger72 pisze: ↑ndz wrz 17, 2023 7:51 pm Niebawem minie rok, gdy otwarto furtkę głosowania na jeden utwór dla nie-patronów.
Nie zmieniło się praktycznie nic.
Jest jeszcze czwarta, trochę nieoczywista, bo nie jest w prostej linii spuścizną po starej LP3...
Oczywiście, ze nic nie wniesie, nikt nawet pewnie tu nie zakładał, że coś wniesie.
Nie wiem, czy akurat jego próby przyniosą skutek zamierzony. Jesli chodzi o utwory 100plus to zdecydowanie przyniesie, bo po prostu ich nie będzie, ale czy nie zadziała to jednak na niekorzyść radia?
Adaś ja początkowo ochoczo i bardzo często słuchałem 357, dziś tylko szczątkowo i wybrane audycje, jesli chodzi o Listę Piosenek to jestem pełen podziwu dla Ciebie, że wytrzymałeś tyle czasu z tym co się w tej liście dzieje. Ja do 30 w zaokrągleniu notowania dałem radę, niestety teraz to kiedy słucham uważam, za przypadek. Tego nie da się słuchać od 18 miesięcy!!!adameria pisze: ↑pn wrz 18, 2023 10:50 am A jak bardzo przeszkadza przebywanie tych samych utworów na Liście powyżej 60-70 razy
wie tylko ten, kto słucha Listy regularnie. Takie mam pytanie - kto z Was słucha LP357 co tydzień?
Bo ja słucham. No i wiem jak bardzo mnie irytuje Pył nr 30-35, Spawarotti, Mleko MGO,
Ta której jest niedobrze od różowego, no i przede wszystkim Bumerek w Rosmanie.
No i mało mnie obchodzi czy to jest ingerencja w wyniki czy nie. Tego po prostu nie da się słuchać!!!
Żebyś wiedział, mam nie inaczej.
Myslę, że Spanish steps of Rome to wtedy dla Marka była radość gdy to w LPMN przebywało, owszem pewnie wielu wkurzało. Co do głosujących + to się zgadzam, ja od wielu tygodni nowości 357 przesłuchuję tylko z przypadku, tak mnie zniechęcili dodawaniem chłamu, że nie jestem w stanie. Adaś jest jednak wiele utworów dla, których ludzie + są otwarci, tylko, że 357 tego nie gra!!!adameria pisze: ↑pn wrz 18, 2023 10:50 am A z dziwnymi wynikami utworów, które były tygodniami już zaczęło się dziać w czasach LPMN.
Spanish Steps of Rome. Kto pamięta, ten wie o czym piszę.
No i uważam, że to jest w jakimś pochodną tego, co teraz dzieje się w R357, RNŚ i LPT.
Głosujący głównie w wieku 40+ lub (przed)emerytalnym są dość stabilni i mało otwarci na nowości.
Ja szczerze powiedziawszy nigdy nie miałem tak jak Ty, jak jakiś utwór kochałem to nigdy go nie znawidziłem. Jedynie to czasem mi się zdarza, że coś co poczatkowo nie lubię z czasem polubię.
Po prostu młodsi
Albo tam, albo tutaj.
Po części pewnie też. Ale to nie tłumaczy wszystkiego.
Gdyby nie nowy utwór to pewnie by jeszcze trochę pobyła.
Wow, zamknięto grupę na FB, no nieźle...temik3 pisze: ↑wt wrz 19, 2023 12:39 pm https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/k ... Fb7YqWEvQg
Nie mam pojęcia czy ktoś czytał, wklejam jakby ktoś chciał. Może zmian na liście też doczekam.