adameria pisze: ↑pt sie 04, 2023 8:54 pm
Tak. Grać po 15 sekund na Liście. Trudno. Mieli swój czas.
Ja bym tak robił. Czyli perswazja werbalna się to nazywa.
Nie ma szans, też dlatego, że mają za dużo czasu
dzisiaj Szymon Kuliś przycinał Bumera żeby wyrobić się z czasem na zakręcie
Nie wiem ile dokładnie obciął, bo już nie słyszeliśmy, jechaliśmy metrem. Było słychać że piosenka krótsza?
BTW Bumera. Niedźwiedź nas pytał czy głosujemy na Bumera
Yacy pisze: ↑sob sie 05, 2023 10:57 am
Zgodnie z prawdą, że nie głosujemy. Odpowiedź była zdecydowana i dzięki temu zdaliśmy test. A zdany test to przepustka do zdjęcia z Panem Markiem
Jest sporo pomijanych, ale pewnie każdy ma inne zdanie co jest pomijane i co powinno się pojawić. Nie dogodzisz każdemu i wcale nie jest pewne, że dużo z tych pominiętych coś by namieszało.
A może chcą być niszowi albo co najmniej boją się komercji. By kawałki puszczane w innych radiach nie zdominowały i tutal anteny. To by przynajmniej wyjaśniało dlaczego tak ostrożnie podchodzą do propozycji od słuchaczy i dlaczego nieraz nie proponują "oczywistych" utworów.
Po prostu jakoś dziwnie układają te zestawy, że tam po jednej propozycji od jednego czy drugiego redaktora, a brakuje jakiegoś takiego "globalnego" ogarnięcia tego zestawu tak mi się wydaję. Potem tak jest, że np. taki Peter Gabriel czy Depeche Mode jest od patronów. Czasem są też niekonsekwetni. Na przykład w styczniu były wielkie zachwyty nad Flowers Miley Cyrus, wyszła płyta i jakoś kolejnych singli w zestawie już nie było...
Krzysiek1996 pisze: ↑sob sie 05, 2023 6:47 pm
Sami są sobie winni. Zestaw gówniany, mnóstwo artystów pomijanych, mało nowości, większość niszy. Liczą, że Peterem Gabrielem uratują listę.
To akurat zarzut, który można postawić każdej liście. Nie ma w Polsce (i pewnie na świecie) listy, w której nie pomija się żadnych nowych piosenek. Po prostu zawsze będą jakieś braki. Jednemu będzie brakować to, drugiemu tamto.