Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Floyd pisze: Dokladnie gosciu, chyba przezylismy ten sam szok. hehe
Pamietam, jak moj Ojciec ktoregos dnia pojechal do sklepu z plytami i przywiozl tylko Genesis, chyba z 15 albumow. To bylo tuz po tym, jak kupilismy pierwszy odtwarzacz CD. Pomyslalem: oszalal, tyle plyt trzeba by kupic do domu, po co mu to badziewie. Wlaczylem pierwsza z brzegu plyte i oniemialem
Witam Was wszystkich. jest to mój pierwszy post na tym forum
Sam mam juz przeszło 40 lat na karku i dawno lata kiedy mnie przechodziły pierwsze dreszcze przy słuchaniu Genesis, Floydów. PF zacząlem słuchac mając 12 lat kompletnie nie rozumiejąc tej muzyki i mam dziś wszystkie płyty, i co kilka dni jakaś ląduje w odtwarzaczu.
Kiedys wchodząc do domu zza swoich drzwi słyszę bardzo głośno znajome takty z Wish You Were Here. Zaskoczony moim wejściem mój... 12-letni syn zapytał "Tato co to jest...czy to jest to coś o zaćmieniu Księzyca? Odpowiedziałem .... Nie synku, "Zaćmienie" to ta druga płyta co leży obok na twoim biurku.
Wszystkich obecnych i przyszłych fanów Pink Floyd serdecznie pozdrawiam.
Jak dla mnie to jest jeden ze słabszych utworów z pierwszego okresu Crimsonów i zarazem przedostatni (4 z 5) na płycie.
W moim prywatnym topie wszech czasów w 50 jest prawie 30 Crimsonów. Dwa pierwsze miejsca to Formantera lady i Island, w 10 jest też XXI Century schizoid man, który powinien być zdecydowanie na tym topie.
To zespół, który zostawił resztę muzyki daleko za sobą i jeszcze nikt go nie dogonił.
Oto dwie dychy u NIedźwiedzia:
11. GUNS N'ROSES - November Rain
12. JOHN LENNON - Imagine
13. MAREK GRECHUTA - Dni, których nie znamy
14. LOUIS ARMSTRONG - What A Wonderful World
15. THE BEATLES - Yesterday
17. THE DOORS - Riders On The Storm
18. PINK FLOYD - High Hopes
19. DEEP PURPLE - Smoke On The Water
20. QUEEN - We Are The Champions
21. MARILLION - Kayleigh
22. PINK FLOYD - Money
23. U2 - One
24. THE POLICE - Every breath you take
25. LED ZEPPELIN - Whole lotta love
26. NIRVANA - Smells Like Teen Spirit
27. DEPECHE MODE - Enjoy the silence
28. LOMBARD - Przeżyj to sam
29. OBYWATEL G.C. - Nie pytaj o Polskę
30. EUROPE - The Final Countdown
kkj pisze:
Sam mam juz przeszło 40 lat na karku i dawno lata kiedy mnie przechodziły pierwsze dreszcze przy słuchaniu Genesis, Floydów. PF zacząlem słuchac mając 12 lat kompletnie nie rozumiejąc tej muzyki i mam dziś wszystkie płyty, i co kilka dni jakaś ląduje w odtwarzaczu.
Kiedys wchodząc do domu zza swoich drzwi słyszę bardzo głośno znajome takty z Wish You Were Here. Zaskoczony moim wejściem mój... 12-letni syn zapytał "Tato co to jest...czy to jest to coś o zaćmieniu Księzyca? Odpowiedziałem .... Nie synku, "Zaćmienie" to ta druga płyta co leży obok na twoim biurku.
witaj, dobrze, że uczysz syna wrażliwości muzycznej. Mój ojciec też mnie tego nauczył, popełnił wiele błędów wychowawczych, ale akurat to wyszło mu świetnie...
kkj pisze:
Ja mam jedynie 21 lat, ale wiem co dobre, twoj syn tez pewnie juz wie, hehe. Pozdrawiam.
Neo01 pisze:Ci którzy urodzili się po roku '80 moim zdaniem nie zrozumieją dlaczego ten kawałek jest tak wysoko - to jest hymn pokolenia dojrzewającego w latach 80-tych, po prostu
Ja się urodziłem w 56 i od pierwszego usłyszenia znielubiłem ten kawałek. Może i hymn, ale muzycznie strasznie prymitywny.