Nie powiedziałem: bez muzyki. Miałem raczej powiedzieć: bez przymuszania się do zestawień itp.
I rzeczywiście: jest już środa, a nie zagłosowałem. I co więcej, nie chce mi się.
Ale najnowszy zestaw Nowości TFP jest zaliczony. Tam mam siedem polubionych na Spotify, znowu
Nie, nawet osiem, bo Metę mam polubioną po nasłuchu krążka. A na Spotify akurat trafił się utwór wylinkowany z singla. Pewnie to jeden i ten sam utwór, ale Spotify niestety lubi wyróżniać
Do tego blisko były Greta i Whitney. W tym pierwszym przypadku narzekałem, że tak słabo im szło przez długi czas, a potem, jak się rozkręcili, było już nawet świetnie. Może do lipca się przekonam
Aha, nie odwracam się od Was, naprawdę. Lubię pogadać z Wami. Potrzebuję jednak pełni luzu. Bo wcisk nie jest dobrym rozwiązaniem w moim przypadku
Czym zasłynął forumowicz Kruklanki vel KrzysztofK? Zagłosowaniem dokładnie na te same 100 utworów z obu kont na ostatni Forumowy Top Wszech Czasów 2022. Te oba głosowania dla przypomnienia przytaczam poniżej. Ale nie tylko, bo również głosowaniem z kilku kont na inne listy twierdząc, że to konta jego syna i ojca. Ja osobiście nie należę do osób naiwnych i dla mnie od samego początku było i nadal jest wszystko jasne. Promocja utworów pop i disco za wszelką cenę poprzez dublowanie lub potrajanie swoich głosów na zasadzie, że cel uświęca środki. Dlatego znowu zaczął od kilku tygodni głosować na ForaListę z dwóch kont, tym razem ograniczając się do 5 tych samych utworów, ale wszystkie pozostałe 5 też są z gatunku pop i disco, co bardzo dużo mówi. Wcześniej głosował na 9 tych samych, więc teraz uznał pewnie, że to nie będzie się zbytnio rzucało w oczy. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że niektórzy czytający te słowo stwierdzą, że jeśli nie zobaczą na własne oczy, że z obu kont głosuje jedna i ta sama osoba, to nigdy w to nie uwierzą i nadal będą twierdzić, że każda osoba posiadająca konto ma prawo zagłosować. Ja również mógłbym założyć jeszcze ze dwa fikcyjne konta, głosować z nich co tydzień na te same utwory twierdząc, że to głosy mojego syna i córki, którzy mają identyczny gust muzyczny, co ja, ale po co? Mnie promocja na wyższe miejsca piosenek, które mi się podobają za pomocą fałszerstwa nie dałaby nigdy żadnej satysfakcji. Dlatego nie wiem jak inni, ale ja z tego powodu, że nie lubię brać udziału w czymś, co w tym przypadku uważam za z góry podszyte kłamstwem i nie mające nic wspólnego z rzeczywistością zawieszam swoje głosowania na ForaListę być może już na zawsze dopóki głosy płynąć będą nadal z konta KrzysztofK. Dzięki.
Kruklanki » wt gru 27, 2022 1:12 am
01. Dire Straits - BROTHERS IN ARMS
02. Pet Shop Boys - IT'S A SIN
03. Pet Shop Boys - ALWAYS ON MY MIND
04. ABC - THE LOOK OF LOVE
05. Omega - GYÖNGYHAJÚ LÁNY (DZIEWCZYNA O PERŁOWYCH WŁOSACH)
06. Marillion - KAYLEIGH
07. Sting - FRAGILE
08. The Animals - THE HOUSE OF THE RISING SUN
09. Jean Michel Jarre - OXYGENE 4
10. Pet Shop Boys - LEFT TO MY OWN DEVICES
11. Jean Michel Jarre - EQUINOXE (PART IV)
12. Mr. Mister - BROKEN WINGS
13. Michael Cretu - SAMURAI
14. Harold Faltermeyer - AXEL F
15. Pet Shop Boys - DOMINO DANCING
16. Robin Gibb - JULIET
17. Liza Minnelli - LOSING MY MIND
18. Jean Michel Jarre - EQUINOXE (PART V)
19. Bad Boys Blue - LADY IN BLACK
20. Pet Shop Boys - WEST END GIRLS
21. Pet Shop Boys - SUBURBIA
22. Chris Norman - MIDNIGHT LADY
23. Space - MAGIC FLY
24. Johnny Hates Jazz - SHATTERED DREAMS
25. Mike & The Mechanics - SILENT RUNNING
26. Spagna - CALL ME
27. The Moody Blues - NIGHTS IN WHITE SATIN
28. Vangelis - CHARIOTS OF FIRE
29. F. R. David - WORDS
30. Avalanche - JOHNNY JOHNNY COME HOME
31. France Gall - ELLA, ELLE L'A
32. Double - THE CAPTAIN OF HER HEART
33. Sophie B. Hawkins - RIGHT BESIDE YOU
34. Elton John - SACRIFICE
35. Kylie Minogue & Jason Donovan - ESPECIALLY FOR YOU
36. Perfect - AUTOBIOGRAFIA
37. New Order - BLUE MONDAY
38. Mike Oldfield - TUBULAR BELLS
39. King Crimson - EPITAPH
40. Jean Michel Jarre - ETHNICOLOR
41. Jean Michel Jarre - ZOOLOOK
42. Vanessa Paradis - JOE LE TAXI
43. a-ha - THE SUN ALWAYS SHINES ON TV
44. a-ha - STAY ON THESE ROADS
45. Alphaville - FOREVER YOUNG
46. Mike Oldfield & Maggie Reilly - MOONLIGHT SHADOW
47. Simon And Garfunkel - THE SOUND OF SILENCE
48. Louis Armstrong - WHAT A WONDERFUL WORLD
49. Pet Shop Boys - RENT
50. Pet Shop Boys & Dusty Springfield - WHAT HAVE I DONE TO DESERVE THIS?
51. Lionel Richie - HELLO
52. Jean Michel Jarre - SOUVENIR OF CHINA
53. Queen - BOHEMIAN RHAPSODY
54. Queen - THE SHOW MUST GO ON
55. Obywatel G.C. - NIE PYTAJ O POLSKĘ
56. Czesław Niemen - DZIWNY JEST TEN ŚWIAT
57. Depeche Mode - ENJOY THE SILENCE
58. OMD - ENOLA GAY
59. USA For Africa - WE ARE THE WORLD
60. Edmund Fetting - NIM WSTANIE DZIEŃ (z filmu "Prawo i pięść")
61. Simon And Garfunkel - MRS. ROBINSON
62. Queen - WE ARE THE CHAMPIONS
63. Queen - INNUENDO
64. Candy Dulfer & Dave Stewart - LILY WAS HERE
65. OMD - MAID OF ORLEANS
66. OMD - SAILING ON THE SEVEN SEAS
67. a-ha - TAKE ON ME
68. a-ha - HUNTING HIGH AND LOW
69. The Doors - RIDERS ON THE STORM
70. Tears for Fears - MAD WORLD
71. Tears for Fears - SOWING THE SEEDS OF LOVE
72. Europe - THE FINAL COUNTDOWN
73. ERA - AMENO
74. Archive - AGAIN
75. OMD - PANDORA'S BOX
76. OMD - SO IN LOVE
77. Dire Straits - MONEY FOR NOTHING
78. Dire Straits - SULTANS OF SWING
79. Pink Floyd - HIGH HOPES
80. Pink Floyd - ANOTHER BRICK IN THE WALL PART II
81. George Michael - CARELESS WHISPER
82. George Michael - JESUS TO A CHILD
83. Phil Collins - ANOTHER DAY IN PARADISE
84. Rezerwat - ZAOPIEKUJ SIĘ MNĄ
85. Phil Collins - A GROOVY KIND OF LOVE
86. Phil Collins - IN THE AIR TONIGHT
87. Chłopcy z Placu Broni - KOCHAM WOLNOŚĆ
88. Czesław Niemen - SEN O WARSZAWIE
89. De Mono - KOCHAĆ INACZEJ
90. Republika - BIAŁA FLAGA
91. Scorpions - WIND OF CHANGE
92. Kim Wilde - YOU KEEP ME HANGIN ON
93. Foreigner - I WANT TO KNOW WHAT LOVE IS
94. Enya - ONLY TIME
95. Enya - ORINOCO FLOW
96. a-ha - CRYING IN THE RAIN
97. The Doors - HELLO I LOVE YOU
98. Toto - AFRICA
99. Toto - STOP LOVING YOU
100. Deep Purple - CHILD IN TIME
autor: KrzysztofK » sob gru 31, 2022 1:12 am
1. Pet Shop Boys - IT'S A SIN
2. Dire Straits - BROTHERS IN ARMS
3. Omega - GYÖNGYHAJÚ LÁNY (DZIEWCZYNA O PERŁOWYCH WŁOSACH)
4. Marillion - KAYLEIGH
5. Pet Shop Boys - ALWAYS ON MY MIND
6. ABC - THE LOOK OF LOVE
7. Jean Michel Jarre - OXYGENE 4
8. Pet Shop Boys - LEFT TO MY OWN DEVICES
9. Sting - FRAGILE
10. The Animals - THE HOUSE OF THE RISING SUN
11. Pet Shop Boys - SUBURBIA
12. Chris Norman - MIDNIGHT LADY
13. Space - MAGIC FLY
14. Johnny Hates Jazz - SHATTERED DREAMS
15. Mike & The Mechanics - SILENT RUNNING
16. Jean Michel Jarre - EQUINOXE (PART IV)
17. Mr. Mister - BROKEN WINGS
18. Michael Cretu - SAMURAI
19. Harold Faltermeyer - AXEL F
20. Pet Shop Boys - DOMINO DANCING
21. Spagna - CALL ME
22. The Moody Blues - NIGHTS IN WHITE SATIN
23. Vangelis - CHARIOTS OF FIRE
24. F. R. David - WORDS
25. Avalanche - JOHNNY JOHNNY COME HOME
26. Robin Gibb - JULIET
27. Liza Minnelli - LOSING MY MIND
28. Jean Michel Jarre - EQUINOXE (PART V)
29. Bad Boys Blue - LADY IN BLACK
30. Pet Shop Boys - WEST END GIRLS
31. Jean Michel Jarre - ZOOLOOK
32. Vanessa Paradis - JOE LE TAXI
33. a-ha - THE SUN ALWAYS SHINES ON TV
34. a-ha - STAY ON THESE ROADS
35. Alphaville - FOREVER YOUNG
36. France Gall - ELLA, ELLE L'A
37. Double - THE CAPTAIN OF HER HEART
38. Sophie B. Hawkins - RIGHT BESIDE YOU
39. Elton John - SACRIFICE
40. Kylie Minogue & Jason Donovan - ESPECIALLY FOR YOU
41. Mike Oldfield & Maggie Reilly - MOONLIGHT SHADOW
42. Simon And Garfunkel - THE SOUND OF SILENCE
43. Louis Armstrong - WHAT A WONDERFUL WORLD
44. Pet Shop Boys - RENT
45. Pet Shop Boys & Dusty Springfield - WHAT HAVE I DONE TO DESERVE THIS?
46. Perfect - AUTOBIOGRAFIA
47. New Order - BLUE MONDAY
48. Mike Oldfield - TUBULAR BELLS
49. King Crimson - EPITAPH
50. Jean Michel Jarre - ETHNICOLOR
51. Tears for Fears - SOWING THE SEEDS OF LOVE
52. Europe - THE FINAL COUNTDOWN
53. ERA - AMENO
54. Archive - AGAIN
55. OMD - PANDORA'S BOX
56. OMD - SAILING ON THE SEVEN SEAS
57. a-ha - TAKE ON ME
58. a-ha - HUNTING HIGH AND LOW
59. The Doors - RIDERS ON THE STORM
60. Tears for Fears - MAD WORLD
61. Lionel Richie - HELLO
62. Jean Michel Jarre - SOUVENIR OF CHINA
63. Queen - BOHEMIAN RHAPSODY
64. Queen - THE SHOW MUST GO ON
65. Obywatel G.C. - NIE PYTAJ O POLSKĘ
66. OMD - SO IN LOVE
67. Dire Straits - MONEY FOR NOTHING
68. Dire Straits - SULTANS OF SWING
69. Pink Floyd - HIGH HOPES
70. Pink Floyd - ANOTHER BRICK IN THE WALL PART II
71. Simon And Garfunkel - MRS. ROBINSON
72. Queen - WE ARE THE CHAMPIONS
73. Queen - INNUENDO
74. Candy Dulfer & Dave Stewart - LILY WAS HERE
75. OMD - MAID OF ORLEANS
76. Czesław Niemen - DZIWNY JEST TEN ŚWIAT
77. Depeche Mode - ENJOY THE SILENCE
78. OMD - ENOLA GAY
79. USA For Africa - WE ARE THE WORLD
80. Edmund Fetting - NIM WSTANIE DZIEŃ (z filmu "Prawo i pięść")
81. Scorpions - WIND OF CHANGE
82. Kim Wilde - YOU KEEP ME HANGIN ON
83. Foreigner - I WANT TO KNOW WHAT LOVE IS
84. Enya - ONLY TIME
85. Enya - ORINOCO FLOW
86. George Michael - CARELESS WHISPER
87. George Michael - JESUS TO A CHILD
88. Phil Collins - ANOTHER DAY IN PARADISE
89. Rezerwat - ZAOPIEKUJ SIĘ MNĄ
90. Phil Collins - A GROOVY KIND OF LOVE
91. a-ha - CRYING IN THE RAIN
92. The Doors - HELLO I LOVE YOU
93. Toto - AFRICA
94. Toto - STOP LOVING YOU
95. Deep Purple - CHILD IN TIME
96. Phil Collins - IN THE AIR TONIGHT
97. Chłopcy z Placu Broni - KOCHAM WOLNOŚĆ
98. Czesław Niemen - SEN O WARSZAWIE
99. De Mono - KOCHAĆ INACZEJ
100. Republika - BIAŁA FLAGA
Nie wchodzę w to czy tamten głosujący to jedna osoba czy dwie osoby uzgadniające ze sobą głosy. Natomiast jeżeli się argumentuje pewne rzeczy to należy robić to sensownie
mario85832719 pisze: ↑pt lip 21, 2023 12:27 am
wszystkie pozostałe 5 też są z gatunku pop i disco, co bardzo dużo mówi
O czym to niby ma mówić? Jeżeli pięć pierwszych utworów jest pop i disco to naturalne jest, że pozostałe są też z tego gatunku. I świadczy to tylko o tym, że ta osoba ma taki, a nie inny gust. Takie argumenty sprawiają wrażenie, że osoba ich używająca szuka dziury w całym.
kajman pisze: ↑pt lip 21, 2023 2:49 pm
Nie wchodzę w to czy tamten głosujący to jedna osoba czy dwie osoby uzgadniające ze sobą głosy. Natomiast jeżeli się argumentuje pewne rzeczy to należy robić to sensownie
Moim zdaniem sprawa jest ewidentna na 100%, a z Tobą nie mam zamiaru wchodzić w żadne polemiki, po prostu pozostaniemy przy swoich zdaniach i tyle. Jeśli ktoś z dwóch kont oddaje głosy na te same 100 utworów na Top Wszech Czasów, to mi osobiście nie potrzeba więcej argumentów, a głęboka analiza każdego mojego zdania, słowa, czy przecinka, to już tylko czysto akademicka dyskusja, w którą nie mam najmniejszej ochoty wchodzić, bo nie o to tu chodzi. Jeśli ktoś dalej ma zamiar brać udział w czymś, co ja osobiście uważam za z góry zafałszowane i nie mającego nic wspólnego z rzeczywistością, to już jego prywatna sprawa, ja podziękowałem.
i bardzo dobrze że ten temat został tu poruszony jakiś czas temu bo uważam że gdyby to przeszło bez echa to Krzysiek, widząc że "tak można" nie poprzestałby na trzech kontach (początkowo przecież były dwa)! z drugiej strony argument mario o gatunkach jest akurat nietrafiony (zdziwiłbym się gdyby ktoś kto głosuje na Bad Boys Blue nagle zagłosował na Crimsonów zamiast Modern Talking)..
VILKI pisze: ↑pt lip 21, 2023 7:03 pm
i bardzo dobrze że ten temat został tu poruszony jakiś czas temu bo uważam że gdyby to przeszło bez echa to Krzysiek, widząc że "tak można" nie poprzestałby na trzech kontach (początkowo przecież były dwa)! z drugiej strony argument mario o gatunkach jest akurat nietrafiony (zdziwiłbym się gdyby ktoś kto głosuje na Bad Boys Blue nagle zagłosował na Crimsonów zamiast Modern Talking)..
Tu przede wszystkim chodzi o to, że on czuje się bezkarny i znowu to robi dokładnie z tych samych kont. z których głosował na te same 100 utworów na Top Wszech Czasów. A doszukiwanie się tu przez Was jakichś logicznych nieścisłości w mojej argumentacji, to ,moim zdaniem, sprawa drugorzędna i wchodzenie w rolę adwokata diabła, które, jak wszyscy wiedzą, polega na tym, że każda, nawet najmniejsza luka w interpretacji ma działać na korzyść oskarżonego i w tym przypadku zamienia się w akademicką dyskusję, jak napisałem powyżej. Nie rozumiem tylko tego, dlaczego wszystkie osoby głosujące uczciwie, co tydzień z jednego konta pozwalają na taki ewidentne, nieuczciwe praktyki i nie można raz na zawsze czegoś z tym zrobić.
mario85832719 pisze: ↑pt lip 21, 2023 7:47 pm
Tu przede wszystkim chodzi o to, że on czuje się bezkarny i znowu to robi dokładnie z tych samych kont. z których głosował na te same 100 utworów na Top Wszech Czasów. A doszukiwanie się tu przez Was jakichś logicznych nieścisłości w mojej argumentacji, to ,moim zdaniem, sprawa drugorzędna i wchodzenie w rolę adwokata diabła, które, jak wszyscy wiedzą, polega na tym, że każda, nawet najmniejsza luka w interpretacji ma działać na korzyść oskarżonego i w tym przypadku zamienia się w akademicką dyskusję, jak napisałem powyżej. Nie rozumiem tylko tego, dlaczego wszystkie osoby głosujące uczciwie, co tydzień z jednego konta pozwalają na taki ewidentne, nieuczciwe praktyki i nie można raz na zawsze czegoś z tym zrobić.
Jeden z prowadzących listę zasugerował mi, żeby przeprowadzić wśród głosujących na ForaListę demokratyczne referendum odnośnie tego, czy głosy oddawane z konta krzysztofK mają być dalej liczone, czy nie. Jeśli większość byłaby na nie, to wtedy ewentualnie raz na zawsze skończyłby się ten problem i głosy z tego konta nie byłyby już więcej doliczane. Tylko nie wiem, co na taki pomysł inni głosujący.
czyku pisze: ↑pt lip 21, 2023 8:16 pm
Demokratyczne to by było na pewno. Mam nadzieję, że również słuszne.
Problem stanowi tylko to, że wszyscy pozostali głosujący musieliby się przede wszystkim zapoznać z tym tematem, a nie wszyscy zaglądają do Kawiarenki, gdzie został przeniesiony mój post odnośnie problemu, który postanowiłem zgłosić.
Większość głosujących wie o co chodzi, sprawa ciągnie się od dawna. Kolega głosujący podwójnie nawet się obraził i przestał na pewien czas uczestniczyć w forum, ale później wrócił.
szeptun68 pisze: ↑pt lip 21, 2023 9:45 pm
To aż tyle czasu Wam potrzeba? Ile razy pisałem?
Trzeba dotrzeć do wszystkich głosujących i zorganizować referendum w tej sprawie, żeby w taki typowy szwajcarski bezpośredni sposób pojmowania demokracji raz na zawsze rozstrzygnąć, czy zgadzamy się na liczenie punktów z konta krzysztofaK, czy nie.
Rób sobie chłopie co chcesz. Tylko gdzie byłeś jak inni poruszali temat? Oczywiście pochwalam Twoje nagłośnienie sprawy i poprę Cię w tej konkretnej sprawie jeśli zajdzie taka potrzeba.
Zanim oficjalnie poruszyłem ten temat wczoraj na forum kilka dni wcześniej napisałem do niego na PW apelując, żeby zaprzestał ze swojej strony tych nieuczciwych praktyk ostrzegając, że jeśli tego nie zrobi, to nagłośnię to już wszystkim głosującym. Niestety mój post dziś rano wylądował z ForaListy w Kawiarence, co zdecydowanie zmniejszyło jego tzw. pole rażenia. Kto nie wejdzie na Kawiarenkę o niczym nie będzie miał pojęcia, a sprawa dotyczy przecież ponad 40 głosujących forumowiczów.
szeptun68 pisze: ↑pt lip 21, 2023 10:02 pm
Rób sobie chłopie co chcesz. Tylko gdzie byłeś jak inni poruszali temat? Oczywiście pochwalam Twoje nagłośnienie sprawy i poprę Cię w tej konkretnej sprawie jeśli zajdzie taka potrzeba.
Gdzie byłem? To ja nagłośniłem jego podwójne głosowanie Na Forumowy Top Wszech Czasów 2022 w grudniu tamtego roku i dzięki temu wycofał w ostatniej chwili swoje głosowanie z tego drugiego konta krzysztofK. I do tej pory myślałem, że zaprzestał swoich nieuczciwych praktyk, bo nie przeglądam jak głosują inni na ForaListę, żeby się niczym nie sugerować, tylko do tej pory głosowałem i od razu opuszczałem stronę. Ale kilka dni temu przez zupełny przypadek znowu zauważyłem logo jego drugiego konta i przeżyłem szok, że on, jak gdyby nigdy nic, znowu zaczął to robić bez żadnego pardonu.
Ostatnio zmieniony pt lip 21, 2023 10:29 pm przez mario85832719, łącznie zmieniany 1 raz.