Kolejna porcja nowości do oceny, a więc tak na początek
Charlie i przyznaję że w tej piosence nie wypadł najlepiej, w ogóle nie czułem że śpiewa on bluesa. Podobnie napiszę o
Mr Big, ale jak na nich to raczej wynik bliski normy.
QotSA też mnie tym razem jakoś wyjątkowo nie urzekła, ale może to taki ogólnie nie za fajny czas dla mnie? Za to
King(...)Wizard w jakimś sensie chwycił mnie dopiero za drugim razem, ale na pewno lepiej późno niż wcale. Aha i ja tam w refrenie słyszę:
"TLaw" (a nie żadną Gilę).
Młot Chwały taki normalny heavy metal, że faktycznie sam nie mam pojęcia co
kajmana w tym utworze zachwyca? Dla mnie to porządny kawał gitarowego grania i naprawdę niewiele więcej.
Hannes i Wodne Dziecko, to taka fajnie bujająca piosenka od pocżątku do końca, jednakże z rockowymi gigantami u mnie nie może wygrać.
Anita w nowej propozycji i już zdaje się ma kilka negatywnych komentarzy, a właśnie dla mnie jak zwykle bardzo się podoba, prawie czuję ten smak i zapach... Amsterdamu (w którym nota bene nigdy rzecz jasna nie byłem).
Breforth to coś nowego i dobrze że takie nagrania też tu proponujecie, bo to zawsze powiew świeżości.
Dean całkiem nowocześnie i przebojowo wypada w tym kawałku.
Rival Sons jak zwykle w naprawdę dobrym nagraniu, ale chyba faktycznie na ostatniej płycie (jeszcze jej nie słuchałem) ma znacznie lepsze nagrania.
Sigur Rós w tym utworze mógł wypaść znacznie lepiej, tylko jak dla mnie zabrakło tu odpowiedniego rozwinięcia tematu lub nawet przekręcenia go w zupełnie inną stronę.
Jak na moje ucho fatalnie wypadły w tym zestawie gwiazdy naszego popowego grania, czyli
Dawid i Daria. Chociaż i tak reszta wypada marniej i niechaj pozostanie milczeniem, także dzisiaj...
1. [7,5] Rival Sons — BRIGHT LIGHT
2. [7,0] Anita Lipnicka — AMSTERDAM
3. [7,0] Breforth — WHEEL OF FORTUNE
4. [7,0] Dean Lewis — HOW DO I SAY GOODBYE
5. [6,5] Gloryhammer — BROTHERS OF CRAIL
--------------------------------------------------------
[6,5] Sigur Rós — BLÓÐBERG
[6,5] Hannes feat. Waterbaby — STOCKHOLMSVY
[6,0] King Gizzard & the Lizard Wizard — GILA MONSTER
[6,0] Charlie Musselwhite — BLUES GAVE ME A RIDE
[5,5] Queens of the Stone Age — CARNAVOYEUR
[5,5] Mr Big — WANT TO BE WANTED